Chat with us, powered by LiveChat

SOMENTION ACADEMY.

 

“Traditional marketing talks at people. Content marketing talks with them.”
Doug Kessler

MELD JE SNEL AAN

Photo by: jordybrada.com


Instagram Reels: Ontdek de nieuwe mogelijkheden voor je merk

29 oktober 2020, 13.30 uur


Instagram Reels : Ongeveer 2 maanden geleden is Instagram Reels uitgerold in Nederland. Wat kan je als merk precies met deze relatief nieuwe functie op Instagram? In deze editie van de Somention Academy leggen we het uit. Één ding is in ieder geval zeker: het verruimt de creatieve mogelijkheden voor merken op social enorm. Wil jij als merk je Instagram op de Reels krijgen of wil je zien wat de mogelijkheden zijn? Meld je dan hier aan voor een nieuwe Academy!


Spreker: Freek van Huffelen, art director bij Somention

BEKIJK HIER DE ACADEMY COLLEGES TERUG

Photo by: jordybrada.com

Augmented Reality inzetten voor je merk? Wij filteren het voor je in deze Somention Academy

23 juli 2020

Augmented Reality (AR) – als merk kun je hier niet meer om heen – een ervaring die je doelgroep letterlijk vasthoudt. AR biedt oneindig veel creatieve mogelijkheden op social media, en is op maat te maken voor jouw merk. Wat het oplevert? Bijvoorbeeld een speeltijd van 45 seconden per gebruiker en honderdduizenden views. Daarnaast worden AR ervaringen tot wel 70% beter onthouden en opgeslagen in het geheugen. Nieuwsgierig hoe je AR inzet voor jouw merk? Art Director Freek vertelt je alles over de nieuwste innovaties en mogelijkheden tijdens een nieuwe editie van de Somention Academy.


Spreker: Freek van Huffelen, art director bij Somention

ACADEMY GEMIST? BEKIJK HEM HIER TERUG

Sfeerfotos@JordyBrada-068

Hoe maak je een succesvolle social media strategie?

11 juni 2020

Een effectieve social media strategie is gebaseerd op de ambitie voor jouw bedrijf, sluit naadloos aan op je merkstrategie en zorgt ervoor dat je jouw kanalen makkelijker vult met content die jouw doelgroep aanspreekt. Zonder strategie ben je met hagel aan het schieten en mis je kansen binnen je doelgroep. In deze academy vertelt Joelle over hoe je een succesvolle social media strategie maakt voor je merk en legt dit aan de hand van praktijkvoorbeelden uit.

Spreker: Joëlle Berretty, Content Manager @Somention

Frederique

Community management & webcare; de onmisbare schakel in het creëren van fans voor je merk

30 april 2020

Consumenten uiten zich in tijden van crisis nog meer op social media. Waarom ze dat doen? Ze willen duidelijkheid en zijn op zoek naar bevestiging. Houd de regie in eigen handen en zorg ervoor dat informatie snel en consequent afgegeven wordt. Door je webcare en community management goed in te richten voorkom je heel veel negativiteit en verlaag je de druk op de customer care afdeling. Sterker nog: het maakt je merk nog sterker. Maar wat verstaan we onder “goed” community management? Frederique legt het uit met voorbeelden uit de dagelijkse praktijk.

 

Spreker: Frederique Vilders, team lead Community Management @Somention

Photo by: jordybrada.com

Instagram in 2020: een update over de laatste trends

7 april 2020

Instagram: dat dit platform een must voor jouw bedrijf is, wist je waarschijnlijk al. Maandelijks zijn er wereldwijd meer dan een miljard actieve gebruikers, waarvan er dagelijks meer dan 500 miljoen gebruikers inloggen. Wat vooral interessant is: wel 200 miljoen Instagram gebruikers bezoeken minstens één bedrijfsprofiel per dag. Maar hoe haal je het maximale voor jouw organisatie uit dit social media kanaal? Hoe zet je als bedrijf social media in tijdens crisistijden? En hoe zit het met influencermarketing? Kortom: waar draait het om in 2020? Somention organiseert op 7 april 2020 een Academy waarbij we je updaten over alle trends en ontwikkelingen op Instagram voor dit jaar en daarnaast inzoomen op social media in crisistijden.

 

Spreker: Robin Grosfeld, content manager bij Somention

Photo by: jordybrada.com

TikTok is taking over in 2020; de ins & outs over dit social kanaal

2 april 2020

TikTok is voornamelijk populair onder de jeugd, maar het platform groeit met de dag qua populariteit. TikTok heeft 830.000 gebruikers binnen de leeftijdsgroep 6 t/m 18 jaar en het percentage gebruikers is onder 12-jarigen het hoogst. Binnen die leeftijdsgroep gebruikt maar liefst 64% TikTok! Van de 18-jarigen gebruikt nog slechts 9% de social media app, maar de verwachting is dat ook deze groep zich vanuit Snapchat en Instagram gaat verplaatsen naar TikTok.

Wat kan je als marketeer en als merk met dit platform? En nog belangrijker, hoe werkt het precies? Dat leer je op de volgende Somention Academy op 10 maart 2020.


Spreker: Freek van Huffelen, art director bij Somention

LEESVOER.

  • Het is heet in Nederland en dan maken we nog een understatement. Maar ook de hitte laait op in de social media wereld, in de vorm van een soort Koude Oorlog! TikTok ligt onder vuur, Instagram voelt de hete adem......

  • Afgelopen donderdag verzorgde onze creative Freek de online Somention Academy over hoe je als merk een nieuwe laag kunt toevoegen aan de realiteit: augmented reality! Kon je er niet bij zijn of was je het simpelweg gewoon vergeten? No stress!......

  • TikTok? Dat is toch dat platform voor kinderen met al die gekke filmpjes? Bij zo’n gedachte ben je bij voorbaat al af, want TikTok biedt een gigantische kans voor ieder merk! In deze blog nemen we je mee in de......

  • De perfecte feed hebben op Instagram, wie wil dat nou niet?  Jaloersmakend mooie feeds zeggen vaak erg veel over een merk. In één oogopslag zie je met wat voor soort merk je te maken hebt: wie de doelgroep is, waar......