Social media voor franchise organisaties

Social media voor franchise organisaties

Hoe kleed je de social media in voor franchise organisaties? Het lijkt een vak apart. Want bij meerdere franchisers bestaan ook vaak meerdere social media pagina’s. Ieder met hun eigen groep volgers, likers en vrienden. Hoe bewaak je dan je online identiteit?

Somention adviseert franchisegevers de social media op groepsniveau te regelen. Hiermee is het mogelijk je online identiteit en merkbeleving te bewaken. De controle over het merk en de (communicatie-)uitingen houden gaat prima samen met de franchisenemer de vrijheid te geven zelf berichten te plaatsen en contacten te leggen met fans en klanten. Samen leidt dat zelfs tot een enorme impact, omdat je op nationaal niveau lading geeft aan je merk, maar de kracht en lokale verbinding gebruikt van je franchisenemers. Breaking news omtrent het merk kan tegelijkertijd op alle lokale pagina’s worden verspreid, maar iedere franchisenemer kan dit aanvullen met eigen nieuws, aanbiedingen, informatie etcetera.

eend met kuikensKortom: om een wirwar aan social media sites te voorkomen, kun je je franchisenemers beter faciliteren en een deel van je marketingbudget besteden aan de ondersteuning van hun social media. Dit vraagt echter om een gestructureerde aanpak. Meer weten over deze constructie? Bel dan 010 – 341 90 74 of mail naar info@somention.com.

 

Sharing is caring!