Hoe vaak moet je posten op social media?

Hoe vaak moet je posten op social media?

Als bedrijf kun je tegenwoordig niet meer achterblijven; social media is je online visitekaartje en het is belangrijk dat je hier actief gebruik van maakt. Maar hoe vaak moet je dan posten? Te veel posts kunnen een zorgen voor spam bij je volgers en bij te weinig posts bereik je je doelgroep niet. Het perfecte aantal posts per medium is voor ieder bedrijf anders, maar er is wel een richtlijn waar je je ongeveer aan kunt houden!

 

Facebook
Post minimaal 3 keer per week en maximaal 10. Plaats maximaal 2 berichten per dag, want je wil natuurlijk niet dat de doelgroep over je posts heen leest door het gespam. Let wel op: post alleen berichten die toegevoegde waarde hebben. Zo blijft je content aantrekkelijk voor zowel bestaande als potentiële volgers. Om te zien welke content aanslaat kun je variëren en kijken welke berichten het grootste bereik behalen.

Twitter
Een tweet heeft ongeveer een levensduur van 24 minuten. Tja, die tweets moeten jouw volgers dan maar net zien langskomen! Daarom mag je bij Twitter iets actiever posten dan op de rest van de kanalen. Aan te raden is minimaal 15 en maximaal 30 tweets te plaatsen per week. De ideale hoeveelheid is ongeveer 3 tot 4 tweets per dag.

LinkedIn
LinkedIn blijft het medium waar zakelijke en sterke inhoud verwacht wordt. De kwaliteit van je bericht is dus erg belangrijk. Post minimaal 2 en maximaal 5 berichten per week. Plaats maar 1 post per dag. Te vaak posten geeft namelijk een verkeerde indruk!

Instagram
Instagram maakt gebruikt van een algoritme waarbij niet iedere volger jouw berichten ziet. Trouwe likers zien meer berichten van jou dan niet-trouwe likers. Post dus minimaal 1 en maximaal 3 berichten per dag. Bij meer dan 5000 volgers is het pas aan te raden om 2 tot 3 posts per dag te plaatsen. 1 post is ideaal. Volgers zien dan dat je actief bezig bent op je Instagram en potentiële volgers hebben een reden om je te gaan volgen!

Google Plus
Post minimaal 3 en maximaal 10 berichten per week. Post ongeveer 2 berichten per dag met een hoge meerwaarde. De kwaliteit van je berichten is erg belangrijk op dit middel. Zorg dat je bij elke posts ook nadenkt over de trefwoorden, want op Google Plus heeft dit een grote invloed op de vindbaarheid van je bericht.

Pinterest
Bij Pinterest staat beeld natuurlijk centraal, dus zonder mooie foto’s ben je nergens! Daarnaast is er veel concurrentie te vinden op Pinterest. Om daarbij op te vallen is het aan te raden om minimaal 5 en maximaal 30 pins te posten per week.


Zit je plotseling vol inspiratie en schud je de goede posts zo uit je mouw? Bewaar ze dan voor later! Zo heb je altijd een appeltje voor de dorst en verspreid je je content beter. Heb je twee belangrijke mededelingen op een dag? Plaats dan een bericht ‘s ochtends en de andere ‘s middags. De berichten die je dan nog overhoudt kun je altijd inzetten op een ander moment.

Heb je een keer geen nieuws dat je met je doelgroep kunt delen? Ook dan is er geen man overboord! Onthoud goed: kwaliteit gaat altijd boven kwantiteit. Zo blijf je je doelgroep interesseren en verrassen.

Nu je weet hoeveel posts je het beste kunt plaatsen per week, kun je ook nog rekening houden met het tijdstip waarop je het beste kan posten. Dat leggen wij je hier uit. Veel succes met het verzinnen en plannen van jouw content! Toch meer hulp nodig? Neem dan contact met ons op!

Delen mag ↓