Chat with us, powered by LiveChat
 

Het belang van Social Media voor SEO

Het belang van Social Media voor SEO

SEO-proof teksten op je website zijn van levensbelang om online goed gevonden te worden. Maar onderschat ook het effect van social media niet! We leggen je uit hoe het werkt.

Hoe werkt SEO?

Met Search Engine Optimization (SEO) optimaliseer je jouw website om beter (lees: hoger) te scoren in de zoekresultaten in zoekmachines. Dit houdt in dat jouw website beter vindbaar wordt binnen Google, wat de meest gebruikte zoekmachine ter wereld is. Google bepaalt de ranking van jouw website aan de hand van een aantal factoren, onder andere door goede keywords en links in de webteksten.

Effect van Social Media op SEO

Door op je sociale accounts te linken naar pagina’s op je website, worden deze nóg sneller geïndexeerd! Met name Facebook en Twitter hebben invloed op het hoger laten scoren van jouw gedeelde links. Plaats dus regelmatig nieuwe content op je sociale accounts. Deel bijvoorbeeld nieuwe of verbeterde pagina’s van je website om de indexering hiervan te vergemakkelijken.

Het belang van een community

Hoe meer fans, shares en likes, volgers, tweets en retweets, hoe beter. Dit bepaalt namelijk van het gewicht van de link die jij deelt en dus ook de ranking in de zoekresultaten. Bouw daarom aan je community en zorg voor kwalitatieve en actieve fans en volgers die jouw content daadwerkelijk interessant vinden. Zó interessant, dat ze het willen delen.

Kwaliteit van de content

Seo valt of staat met de kwaliteit van de content die je online deelt. Somention maakt content voor jouw bedrijf, waardoor jij beter vindbaar wordt! Ben je benieuwd wat wij voor je kunnen betekenen? Neem gerust contact met ons op.

Sharing is caring!