Somention in het nieuws

3 februari 2021

Bol.com grote winnaar op Instagram

Bol.com is het invloedrijkste Nederlandse merk op Instagram. Dat blijkt uit onderzoek van Somention onder Nederlandse merken en internationale merken met een Nederlands Instagram-account.

10 november 2020

Somention gaat aan de slag voor Vivera

Na een pitch-traject heeft nepvlees-merk Vivera gekozen voor het social bureau Somention. Het bureau gaat een global contentstrategie opzetten voor de social media-kanalen van Vivera, verzorgt content creatie en community management.

12 oktober 2020

Efteling nieuwe nummer #1 Instagram Top 100

Attractiepark De Efteling in Kaatsheuvel is Bol.com voorbij in de Instagram Top 100 van Somention. In ons bericht van afgelopen zomer kon je lezen dat Bol.com in Waalwijk nog de grote nummer 1 was.

15 juli 2020

Dit zijn de Nederlandse merken en bedrijven die het beste scoren op Instagram

We weten dat sommige merken en bedrijven zich heel goed kunnen profileren op social media. Toch is het lastig om je echt te onderscheiden en origineel te blijven op Instagram. Somention heeft onderzoek gedaan naar de 100 belangrijkste Nederlandse merken of internationale met een Nederlands Insta-account en noemt dit ‘de Instagram top 100’.

14 juli 2020

Bol.com winnaar Instagram top 100 Nederland

Bol.com staat op de eerste plaats van de Instagram top 100 Nederland van Somention. Het merk heeft de beste engagement rate in combinatie van het aantal volgers.

18 maart 2020

Ocean Cleanup sterkste merk op Instagram

De afgelopen weken heeft Somention onderzoek gedaan naar de 100 belangrijkste Nederlandse merken op Instagram, de Instagram top 100. Uit kwartaalonderzoek van januari t/m maart 2020 blijkt @theoceancleanup het sterkste merk te zijn.

10 februari 2020

TUI kiest GuiltyPeople en Somention

Reisorganisator TUI heeft na een pitchtraject gekozen voor GuiltyPeople en Somention als resp. strategisch en social media-partner.

5 december 2019 – Fonk

Social doe je niet even erbij

Als digital natives vertellen de specialisten van Somention het verhaal van bedrijven en merken via social media. Ze doen dat op dit moment vanaf twee locaties en in meer dan tien talen. Founding partner Diederik Chevalier en commercial director Charlotte Koeleman delen hun visie op wat Fast Forward in social media in 2020 betekent.

9 oktober 2019 – RTL Z

Geen bedrijf zonder gifje: iedereen zijn eigen bewegende plaatje

Gifjes zijn niet meer weg te denken van Instagram, Facebook en Whatsapp. En van die populariteit wil iedereen gebruik maken. Van voetbalclubs tot grote merken: ze zetten allemaal de eindeloos herhalende bewegende plaatjes in. RTL Z ging langs bij het social-mediabureau Somention. Zij maken gifjes in opdracht van andere bedrijven.

3 januari 2018, RTL Nieuws

Nieuwjaarsborrel? Deze bedrijven nemen hun personeel mee op reis

Bij social-mediabureau Somention hebben ze eens per jaar het UUGUtje. Dat staat voor Ultra Uber Geheim Uitje. Na wat hints op Facebook wordt een week tevoren de locatie bekend gemaakt.

23 november 2017

DIEDERIK CHEVALIER NIEUWE VOORZITTER HOCKEY CLUB ROTTERDAM

Hockey Club Rotterdam heeft Diederik Chevalier op woensdagavond 22 november benoemd als nieuwe voorzitter. Na zijn voorganger Edwin Brouwers en de andere vertrekkende bestuursleden uitgebreid te hebben bedankt, deelde de Rotterdammer én eigenaar van social media bureau Somention, zijn ambities.

25 augustus 2017 – RTL Nieuws

Somention in het RTL Nieuws

Over humor en social media. Wel of geen humor gebruiken bij webcare en community management?

8 augustus 2016

1,5 miljoen volgers op social media voor Redhead Days in Breda

De Redhead Days trokken afgelopen weekeinde niet alleen meer dan 40.000 bezoekers uit binnen- en buitenland (afkomstig uit meer dan tachtig landen) naar Breda.

Met hulp van bureau Somention uit Breda bereikte het evenement via social media in totaal liefst 1,5 miljoen mensen.

14 maart 2016

Somention start met 24-uurs webcare

Social agency Somention breidt zijn diensten uit met webcare in de avond en het weekend. Hiermee speelt het in op de groeiende vraag van klanten om buiten kantooruren service te bieden aan hun online community.

14 maart 2016

Somention start met avond- en weekenddiensten

Social agency Somention breidt haar diensten uit met webcare in de avond en het weekend. Hiermee speelt ze in op de groeiende vraag van klanten om buiten kantooruren service te bieden aan hun online community.