Chat with us, powered by LiveChat
 

Welke social media gebruiken? Je doelgroep bepaalt!

Welke social media gebruiken? Je doelgroep bepaalt!

Wie is je doelgroep, wat wil je doelgroep en wáár is je doelgroep? Dat zijn de vragen die je jezelf moet stellen wanneer je je social media strategie gaat bepalen. Elk sociale medium heeft een unieke stijl en daarmee een uniek publiek. Als je jouw doelgroep wilt bereiken, moet je weten waar op social media je doelgroep actief is. Wij leggen je uit waar al die verschillende kanalen voor bedoeld zijn.

Facebook

Wil jij met je merk zichtbaar zijn bij je doelgroep, leuke acties en nieuwtjes delen, en een community opbouwen? Dan is Facebook jouw medium. Dit is dé plek waar je interactie en betrokkenheid met je publiek kan creëren. Meer dan de helft van de volwassenen is inmiddels actief op Facebook, waarvan 70% dagelijks. Onder het jonge publiek was Facebook al populair, maar ook onder de 65- en zelfs 80-plussers blijft dit platvorm groeien.

Instagram

Kun jij mooie beelden of korte filmpjes maken van jouw product? Dan kan Instagram interessant zijn. 2,1 miljoen Nederlanders gebruiken Instagram, waarvan 992.000 dagelijks. Met name onder de jonge doelgroep tot 39 jaar is de app heel populair.

Twitter

Korte snelle tekstjes over een bepaald onderwerp of jouw bedrijf? Gebruik Twitter! In één kernzin vertel je over jouw product of dienst en blijf je onder de aandacht bij je volgers. Met goede hashtags word je vindbaar en met een verkorte link kun je bezoekers op je website genereren.

YouTube

Wist je dat Youtube meer volwassenen in de leeftijdscategorie van 18-34 jaar bereikt dan sommige populaire televisiezenders? Kan jij over jouw product of dienst interessante en vette video’s maken, dan is het dus zeker de moeite waard om dit medium in je social media plan te betrekken.

Linkedin

LinkedIn, het platform voor zakelijke contacten, nieuws en vacatures. Met een interessant bedrijfsprofiel zorg je voor voor een professionele uitstraling. Op dit medium kun je jouw connecties (potentiële klanten en sollicitanten) up-to-date houden over de ontwikkelingen binnen jouw bedrijf en/of branche.

Pinterest

Is jouw content visueel van aard en voornamelijk gericht op vrouwen? Pinterest is dan een goede optie. Dit medium wordt gebruikt om inspiratie op te doen en en mooie (sfeer)beelden te verzamelen. Qua leeftijd heeft Pinterest een breed publiek en vooral de dames zijn enthousiast: 69% van de pinners is vrouw. Houd rekening met het feit dat Pinterest niet elke dag gebruikt wordt: slechts 17% procent van de gebruikers is dagelijks actief.

Snapchat

Op zoek naar een jong publiek dat gek is op korte filmpjes en (gekke) foto’s? Snapchat kan helpen! Hoewel de mogelijkheden voor bedrijven op Snapchat nu nog beperkt zijn, komt daar in de toekomst verandering in. Zo wordt het binnenkort mogelijk om te adverteren en shoppen op Snapchat

Keuze gemaakt?

Hopelijk kun je met deze info een goede afweging maken tussen de verschillende platformen. Twijfel je nog? Geen nood. Wij geven je graag persoonlijk advies. Laat wat van je horen, neem contact met ons op!

Sharing is caring!