Welke post plaats je op welk platform?

Welke post plaats je op welk platform?

Help! Wat moet ik posten op welk social media platform? Veel bedrijven plaatsen dezelfde content op elk kanaal, maar dat kan natuurlijk anders! Als jij een persoonlijke update plaatst, plaats je deze dan op Facebook, Twitter, Instagram & LinkedIn tegelijk, of maak je onderscheid? Wij hebben een algemene guide geschreven over welke content op welk kanaal hoort. Read & learn!

Facebook

Facebook is het perfecte platform om in contact te komen met je fans. Het grootste social media platform ter wereld is gemaakt om interactie op te zoeken met je doelgroep. Om deze doelgroep te bereiken kan je het beste gebruik maken van foto’s en video’s. Deze content valt het meest op in de oneindige stroom van berichten die elke Facebook-gebruiker dagelijks voorbij ziet komen. Een bewegend beeld zal sneller de aandacht trekken dan een stilstaande foto. Video’s zijn dus een aanrader! Je hoeft helemaal geen pro te zijn, hiervoor kan je bijvoorbeeld gebruik maken van Animoto.Instagramfeed Ice Amsterdam

Instagram
Easy: FOTO’S. Instagram richt zich volledig op het visuele aspect van social media. Geen lange beschrijvingen bij je berichten plaatsen, maar een paar relevante hashtags en het belangrijkste: een goede foto. Ook belangrijk: Houd ook rekening met de volledige uitstraling van je Instagram-profiel. Zorg dus voor foto’s die goed bij elkaar passen door gebruik te maken van dezelfde kleuren en filters. Weet je niet zeker of je foto’s bij elkaar passen als je ze gaat plaatsen? Gebruik dan de preview-app! Met deze app zie je precies hoe je Instagram profiel eruit zal zien na het plaatsen van je foto’s. Voor onze klant Ice Amsterdam hebben wij de feed rechts (afbeelding komt rechts) ontworpen. Wat vind jij ervan?

Naast je reguliere Instagram-foto’s kan je ook gebruik maken van Instagram stories! Hier hebben we laatst een blog over gepubliceerd. Klik hier om de blog te lezen.

Twitter
Twitter is de plek om de laatste nieuwtjes over jezelf of je bedrijf te plaatsen. Tegenwoordig wordt het medium vooral gebruikt om up-to-date te blijven op nieuwsgebied en is geschikt om berichten op korte termijn te posten, omdat een mooi opgemaakte foto/video geen noodzaak is. Dus, is er iets actueels wat je direct met je fans wilt delen? Gebruik Twitter!

Post Somention LinkedIn


LinkedIn

LinkedIn wordt voornamelijk gebruikt voor professionele doeleinden. Grote updates van je bedrijf, vacatures en andere professionele content kan hier geplaatst worden. Ook voor het delen van kennis (bijvoorbeeld ons blog op rechts!) is LinkedIn zeer geschikt. Informatie met betrekking tot professionele events kunnen ook gedeeld worden op LinkedIn.

 

 

 

 

Door per social media kanaal andere content te delen sorteer je je content. Per kanaal kan de volger beslissen of hij/zij je content interessant vindt en ook een onderscheid maken in welke kanalen hij/zij graag volgt.

 

 

Sharing is caring!