Chat with us, powered by LiveChat
 

Waarom je een Social Media Wall op je evenement zou moeten plaatsen

Waarom je een Social Media Wall op je evenement zou moeten plaatsen

Tijdens grote evenementen (denk aan congressen, sportevenementen en beurzen) wordt er een hoop gepost, getweet en getagd op verschillende kanalen. Tip: laat je publiek via een Social Wall zien wat er online gezegd wordt over het offline evenement waar zij ook aanwezig zijn en stimuleer je bezoekers op deze manier om zelf ook actief te posten. Hierdoor krijgt jouw evenement online nóg meer aandacht!

Ik geef je 4 tips om een Social Wall succesvol in te zetten tijdens jouw evenement:

Relevante social mediakanalen

Jij kent je doelgroep als geen ander. Wie zijn zij en welke social-mediakanalen gebruiken zij? Dat is belangrijk om in gedachten te houden wanneer je een Social Wall gaat inrichten. Zet de social-mediaplatformen in die relevant zijn voor jouw doelgroep en waar jij als bedrijf zelf actief op bent.

Sterke #hashtag

Evenementen die een sterke hashtag (#) ontwikkelen voor hun evenement, krijgen tot wel vijf keer meer views dan evenementen zonder hashtag! Niet alleen tijdens, maar ook al voorafgaand aan het evenement kun jij jouw bezoekers warm maken door te communiceren met de hashtag. Daarnaast maakt een hashtag het gemakkelijk om gesprekken te voeren over een evenement.

Blijven monitoren

Een Social Wall is niet alleen leuk om jouw bezoekers een conversatie te laten voeren, het geeft je ook de mogelijkheid om jouw eigen betrokkenheid te tonen. Door ervoor te zorgen dat ook jij actief meepraat op social media, weet je zeker dat je niks mist. Daarnaast kun je vragen direct beantwoorden en problemen of klachten actief aanpakken.

Moderatie

Het kan weleens voorkomen dat er spam geplaatst wordt met de hashtag die jij voor jouw evenement gebruikt. Hoewel bezoekers voor veel content en exposure zorgen via social media, is niet alle content deelbaar en bruikbaar. Het is daarom goed om berichten die geplaatst worden, te monitoren. Zo houd jij grip op de gepubliceerde content en is er geen sprake van irrelevante of ongepaste berichten.

Heb je hulp nodig bij het inrichten van jouw Social Wall of wil je advies bij het inzetten van een Social Wall op je evenement of beurs (of kantoor of wachtkamer)? Neem dan contact met ons op. We helpen je natuurlijk graag!Maandelijks het laatste social media nieuws
in je inbox?

 

Gelukt! Vanaf volgende week ontvang je het laatste nieuws in je mailbox!

Too many subscribe attempts for this email address.