Chat with us, powered by LiveChat
 

The Social Recap; week 51

The Social Recap; week 51

The Social Recap; week 51

Allereerst wensen wij van Somention iedereen een heel vrolijk Kerstfeest! Om nog wat extra cadeautjes te geven, hebben we weer de updates uit het social media wereldje op een rij gezet! Onder andere Twitter, Snapchat en WhatsApp zijn afgelopen week door de schoorsteen gekropen om wat mooie presentjes achter te laten!

 

Een ‘sprankelende’ switchThe Social Recap; week 51 - Twitter Latest Tweet
Soms moet je het leven een kleine sprinkel geven, maar je hebt natuurlijk niet 24/7 een confettikanon bij je. Ook op social media is dat best moeilijk, maar Facebook heeft natuurlijk al de vele gezichtjes en sommige woorden die interactie activeren. Daar komt nu het volgende platform bij!

Twitter heeft namelijk bekendgemaakt dat het de switch van algoritme naar chronologisch ‘spectaculair’ gaat maken. Dit door een sprinkel-knop toe te voegen aan de feed. Een simpele druk op de knop zorgt ervoor dat je de keuze krijgt om te switchen tussen algoritme en de chronologische volgorde!

Helaas is het geen sprankelende animatie die je wellicht had verwacht, maar wellicht werkt Twitter daar in de toekomst nog aan. Het is en blijft een shortcut om ieders leven makkelijker te maken, maar wie weet komt er nog een ‘fabulous’ randje bij!

‘Player 2 has entered the game’
Social mediaplatformen die elkaar klakkeloos kopiëren is niets nieuws, maar het wereldje is een werkelijke jungle. En je doet er alles aan om te overleven in deze benarde tijden. Een van die platformen is Snapchat en nu in deze tijden moet het ook even toegeven aan de tactieken van Instagram, namelijk kopiëren van anderen.

TikTok is daverend populair bij de jongeren en laat dat nou precies de doelgroep zijn die Snapchat probeert te benaderen. Dat gaat het doen met de Lens Challenges, een gamification die heel veel van TikTok weg heeft….

Gebruikers nemen deel aan een Lens Challenge, waar ze een sing-a-long doen en dan hopen op een vermelding in de officiële Lens Challenge Story die Snapchat speciaal aanmaakt. Toch is er ook een mogelijkheid om het tussen jou en je vrienden te houden, want als je sing-a-long zo schandalig slecht is dat het zelfs de audities van Idols niet zou halen, dan wil je dat lekker privé houden. Zo moet Snapchat alle zeilen bijzetten om niet een nog verdere achterstand op te lopen. Om de gemoederen bezig te houden hebben we zoals altijd aan het einde een interessante kwestie voor jullie!

Ik kies jou, jou en jou
Groepsgesprekken zijn tegenwoordig op ieder platform beschikbaar, maar het organiseren van een groepsgesprek is vaak een ware hindernisbaan. Daar heeft WhatsApp een trucje op gevonden, namelijk het selecteren van de contacten die je bij een groepsgesprek wilt betrekken!

Wil je een groepsgesprek starten, dan hoef je alleen de personen te selecteren die je nodig hebt en voila! Enige nadeel, je kunt alleen vier personen tegelijkertijd bellen. Een groot contrast met de 32 van Apple Facetime en 50 van Messenger, maar toch een ander voordeel wat zij dan weer niet hebben.

Iedere deelnemer van het gesprek moet wel een goede internet connectie hebben, want anders komt je belletje werkelijk nergens aan. Binnenkort een ideetje voor een goede brainstormsessie op afstand?

Flying Home for Christmas (of niet?)
Nee mensen, dit is geen titel voor een ‘prank gaat fout-video’, maar een opstapje naar een zeer handige ontwikkeling voor iedere gebruiker van de Google Assistent. Nu met de feestdagen staan er veel vluchten op het programma, bijvoorbeeld geliefden die vanuit Barcelona terugvliegen naar Nederland. Toch zit er altijd een addertje onder het gras…

Dat addertje zijn namelijk de onaangekondigde vertragingen, waar de Google Assistent nu voorspellingen over kan doen! Mocht de Google Assistent een vertraging aan voelen komen, door gebruik van algoritmes en andere data, wordt er direct een melding gestuurd, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Zeer handig gedurende deze tijd van het jaar, maar ook als je al aan het nadenken bent over je volgende trip. Vluchten die je via Google Flights boekt krijgen ook extra informatie, bijvoorbeeld welke extra diensten er aangeboden worden en welke regels er gelden qua handbagage. Kom nooit meer voor verrassingen te staan!

Merry Cam-mas
Tijdens de feestdagen zijn ze onvermijdelijk: (genante) foto’s. Toch zijn de tijden van de ongemakkelijke familieportretten voorbij en maken we tegenwoordig steeds meer interessante foto’s of andere bewegende beelden. Messenger rook kansen en zo geschiedde…

The Social Recap; week 51 - Facebook Messenger Camera Updates

Bron: Facebook (Messenger’s New Camera Updates Can Help Spread Holiday Cheer)

Precies op tijd voor de feestdagen, want Messenger biedt nu vijf nieuwe camera modussen en updates aan! Welke dat zijn:

  • Boomerang, want daar houden we toch allemaal van
  • Portretmodus, zodat je geen gedoe meer hebt met focussen
  • In de text modus zijn er nu nieuwe fonts en achtergronden beschikbaar
  • Betere menu navigatie, wel zo handig
  • Nieuwe AR-stickers, want de dansende hotdog zit nog altijd in onze harten

Messenger maakte dit jaar grote stappen om WhatsApp van de troon te stoten en deelt met deze mogelijkheden een aardige tik uit onzes inziens. Wil je een Boomerang versturen via WhatsApp, dan moet je deze eerst via Instagram maken, opslaan en dan pas is hij klaar om te versturen. Tijd is geld…

 

Zo zit 2018 er alweer bijna op, met nog maar één recap op het programma volgende week. Om je tijdens het kerstontbijt met je collega’s bezig te houden, nog een snelle vraagstelling!

‘Wat moet Snapchat in 2019 doen om het gat met de rest te dichten?’

Laat het ons weten in de reacties, maar geniet vooral ontzettend van de Kerstdagen en de gezelligheid die het met zich meebrengt! Vanuit iedereen bij Somention; Fijne Feestdagen! <3

LEES OOK: The Social Recap; week 50Maandelijks het laatste social media nieuws
in je inbox?

 

Gelukt! Vanaf volgende week ontvang je het laatste nieuws in je mailbox!

Too many subscribe attempts for this email address.