Chat with us, powered by LiveChat
 

The Social Recap; week 50

The Social Recap; week 50

The Social Recap; week 50

De eerste sneeuw hebben we achter de rug en de feestdagen liggen op de loer! Om alvast in de stemming te komen hebben we weer alle nieuwtjes op een rij gezet, met onder andere voice messaging in Instagram en een gepersonaliseerde Google Maps. Lees verder in The Social Recap; week 50!

 

Walkie Grammie
Ken je dat? Je hebt groot nieuws te vertellen, maar wilt geen encyclopedie aan tekst schrijven wat ook nog eens tot kramp in je vingers kan leiden? Dan stuur je tegenwoordig gewoon een voicememo, maar helaas kunnen we dat nog niet op iedere app… Vanaf deze week is daar een nieuwe bijgekomen: Instagram! Vanaf nu kun je dus ook in de DM’s een simpel audiobericht sturen naar alles en iedereen. Houd het microfoontje ingedrukt en voila!

The Social Recap; week 50 - Instagram Voice Messages

The Social Recap; week 50 - Instagram Voice Messaging

Bron: Techcrunch.com – Instagram Voice Messaging

Toch zitten er wat haken en ogen aan, want zo kan een bericht slechts een minuut lang zijn en je kunt geen hands-free bericht opnemen. Toch is het een geweldige aanwinst voor Instagram, wat toch al langere tijd een van de meest gebruikte messaging platformen is!

Jouw kaart, mijn kaart
Roadtripje? Dan moet je ook tussendoor een hapje doen, maar een keuze maken is en blijft lastig. Daarom komt Google Maps nu met iets leuks! Een gepersonaliseerde kaart!

The Social Recap; week 50 - Personalized Google Maps

Bron: Androidworld.nl – Personalized Maps

De functie ‘voor jou’ moet je voorzien van nieuwe leuke plekjes die op dat moment in de buurt zijn, allemaal gebaseerd op jouw voorkeuren. De plekken die je op Google markeert als favoriet worden als basis gebruikt om nog meer aan dit tabje toe te voegen. Toch wel een van de handigste toevoegingen aan Google Maps, zeker wanneer je een lang stuk aan het rijden bent bijvoorbeeld. Vanaf deze week beschikbaar voor iedereen!

Snapchat’s verlanglijstje
Het was al een tijdje stil rondom Snapchat, maar die stilte wordt binnenkort doorbroken! Social mediawatcher Jane Wong kwam namelijk met het nieuws dat er 3 functies getest worden!

  • Op Instagram is het al mogelijk, maar wellicht dus ook op Snapchat met een lekker filtertje erbij: portretmodus. Instagram kwam hier al eerder dit jaar mee, maar nu wordt er pas bij Snapchat getest. Een kleine achterstand, maar met een eventuele lancering meer dan goedgemaakt!
  • Wat hebben we nog meer nodig? Batch capture, timer en een grid natuurlijk! Voor iPhone-gebruikers is dit natuurlijk niets nieuws, maar voor een app als Snapchat komt dit natuurlijk perfect uit. Laten we hopen dat dit een blijvertje wordt!

  • Last, but not least, hebben we nog de Charms! Een soort ‘kaartje’ waarmee je iets kan vieren met je mede-Snappers. Neem bijvoorbeeld birthday twins of mensen uit dezelfde stad!

Zo is het nog afwachten of deze functies het ook daadwerkelijk naar de definitieve versie maken, maar het zou Snapchat zeker helpen om de achterstand op de rest ietwat goed te maken. Welke van de drie zie jij het liefste in de definitieve versie verschijnen?

Een nieuw jasje
We delen van alles op Facebook. Van foto’s samen met je beste maten of levenspartner tot katten-GIFs en ‘doggo’-video’s. Soms is het tijd om terug te kijken op deze momenten en daarom stuurt Facebook deze momenten ook op je tijdlijn als de ‘Herinneringen’-tab.

The Social Recap; week 50 - Facebook Life Events

Bron: Techcrunch.com – Facebook Life Events

Om de herinneringen wat spectaculairder te maken, komt Facebook met een redesign van de herinneringen! Animaties, mooiere foto’s en over het algemeen een meer opvallende layout. De insteek hierachter is zodat je mooiste momenten op Facebook meer gezien worden door de mensen die je pagina bezoeken. Met de lancering van deze redesign, vlak voor de feestdagen, is het natuurlijk onvermijdelijk dat we de komende tijd hier veel van zullen zien. Deel jij wel eens herinneringen op Facebook? Laat het ons weten!

 

Zo kruipen we steeds dichter naar 2019 toe en staat ook volgend jaar weer veel te wachten op social media gebied. Om de werkweek eens goed te beginnen hebben we wederom een stelling!

‘Wat moet Snapchat in 2019 doen om de achterstand op Instagram nog verder te verkleinen?’

Laat het ons weten in de reacties en vergeet niet om ons te volgen op de socials! Houd de website tevens ook goed in de gaten voor meer updates en nieuwtjes!

LEES OOK: The Social Recap; week 49Maandelijks het laatste social media nieuws
in je inbox?

 

Gelukt! Vanaf volgende week ontvang je het laatste nieuws in je mailbox!

Too many subscribe attempts for this email address.