Chat with us, powered by LiveChat
 

The Social Recap; week 48

The Social Recap; week 48

December is begonnen, dus ook de kerstsfeer is weer in het land! Om de festiviteiten alvast van start te laten gaan, openen we onze eigen adventskalender met onder andere Facebook en Instagram die wederom groots uitpakken! Lees verder in The Social Recap; week 48.

 

Kieken = delen 

Hoe meer mensen, hoe meer vreugd. Zo is het ook al jaren op social media. Daarom taggen we elkaar in zowel elk kattenfilmpje dat we zien. Toch kan het anders en dat is vanaf deze week mogelijk! Facebook lanceerde vorige week namelijk Watch Party, een functie waarmee je video’s van allerlei pagina’s en FB Watch samen met je vrienden kunt kijken als je ze uitnodigt!

Bron: TechCrunch (Facebook launches Watch Party for all).

Hiermee probeert Facebook een voorsprong te nemen op YouTube door individuele video’s tegelijkertijd met anderen te bekijken. Op YouTube is het op dit moment alleen mogelijk met livestreams, dus hiermee pakt Facebook een duidelijke voorsprong op haar grootste concurrent. Een goede zet? Is dit de toekomst van videostreaming? Het is in ieder geval een erg interessante ontwikkeling, dus hoe gaat dit zich verder ontwikkelen? YouTube, jullie zijn aan zet…

Een nieuwe afspeellijst

Muziek is overal. Waar muziek is, is iedereen. Toch is het soms lastig om anderen te vinden die dezelfde smaak hebben en daarom komt de volgende app met de juiste oplossing! Niet Spotify, niet Apple Music en ook geen Amazon Music… Geef een hartelijk applaus aan: Playlist! Playlist is een app waarmee je muziek kunt luisteren, maar ook gebruikers laat zien die dezelfde muziekstijl luisteren. Daarnaast kun je ook nog eens chatten met diezelfde mensen, waardoor je via je muziek nieuwe vrienden kunt maken! Met meer dan 45 miljoen nummers beschikbaar in de USA, heeft het zeker wat te bieden qua aanbod. Maar gaat het ook de grote streamingdiensten van de troon stoten?

Keep your friends close

Gekke foto’s of frappante video’s, die sturen we het liefst privé via WhatsApp of Snapchat. Instagram is hier vaak een stapje te ver voor, maar daar komt verandering in! Met de Close Friends List kun je vanaf nu Stories delen met je meest close vrienden, door een speciale lijst samen te stellen. Na een maandenlange testfase werd deze functie van de week wereldwijd uitgerold door het platform zelf. Zo kopieert Insta wederom een Snapchat-functie, maar komt deze niet echt uit de lucht vallen. Om de gemoederen druk bezig te houden, hebben we aan het einde nog een interessante kwestie!

Bron: TechCrunch (Instagram now lets you share Stories to a Close Friends list).

Whatsup met WhatsApp?

Geen zorgen, er is niets mis met onze grote vriend WhatsApp. Twee nieuwe updates worden momenteel klaargestoomd door middel van de bètaversie:

  • Snelkoppelingen voor groepsapps
  • Automatisch afspelen van voice memo’s

Twee updates die de gebruiksvriendelijkheid zeker een boost zouden geven, want nu kun je in feite binnen twee klikken een groepsgesprek vol voice memo’s afluisteren! De snelkoppeling spreekt voor zich, maar door het automatisch afspelen van memo’s, kun je nu na een druk alle memo’s achtereenvolgend af laten spelen! Geen onderbrekingen meer, maar een soort WhatsApp-versie van een podcast. Helaas hebben we nog geen definitieve datum voor deze release, maar zodra er meer bekend is, laten wij je uiteraard meer weten!

 

Zo komen we weer aan het einde van een aantal interessante ontwikkelingen, maar is de adventskalender pas net geopend. Om reikhalzend uit te kijken naar volgende week hebben we nog een leuk raadseltje!

‘Wat wordt de volgende Snapchat-functie die Instagram overneemt?’

Laat het ons weten in de reacties, maar vergeet ons niet in de tussentijd te liken op social media! Houd de website overigens goed in de gaten voor nog meer pre-Kerst updates!

LEES OOK: The Social Recap; week 47Maandelijks het laatste social media nieuws
in je inbox?

 

Gelukt! Vanaf volgende week ontvang je het laatste nieuws in je mailbox!

Too many subscribe attempts for this email address.