The Social Recap; week 47

The Social Recap; week 47

De dagen worden korter en de temperaturen gaan naar beneden. Ook is alle craze rondom Black Friday en Cyber Monday bijna voorbij. Om je te voorzien van een lichtpuntje, zijn we weer hier met The Social Recap; week 47! Deze week kijken we naar de harde hand van Instagram en Facebook haar nieuwe ‘stopwatch’..

 

Facebook ‘o Clock
We spenderen onze tijd graag op social media en een daarvan is Facebook. Kattenvideo’s van Tante Nel, scrollen op de pagina’s van je favoriete celebrities of gewoon op zoek naar een snel en simpel recept. Het kan allemaal, maar soms doen we dat allemaal iets te lang… Daarom komt Facebook met een handige tool, namelijk een dashboard met je activiteiten + wekker! Een soort dagboek om je op de hoogte te houden van hoe en wat. Hoe dat eruit ziet, zie je hieronder

Bron: Techcrunch (Facebook is finally rolling out its ‘how long do I spend on Facebook’ dashboard)

Via het menu ‘Instellingen’ is het dus mogelijk om een kijkje te nemen in wat je allemaal hebt gedaan onder het toeziend oog van Mark Zuckerburg. Daarnaast zie je ook dat het mogelijk is om een soort ‘alarm’ in te stellen, zodat je voor jezelf een limiet in kan stellen. Wil je maximaal 25 minuten spenderen op Facebook? Dan helpt het platform je om je aan dat limiet te houden!

Een ontzettend interessante toevoeging die al eerder dit jaar werd aangekondigd tijdens de keynote in juni. Toch heeft het lang geduurd tot Facebook het wereldwijd beschikbaar maakte, maar zo vlak voor de feestdagen is het toch een prima toevoeging. Hoe kijken jullie naar deze toevoeging?

Insta haalt haar Gram

Bron: Techcrunch (Instagram kills off fake followers, threatens accounts that keep using apps to get them)

Op Instagram zien we veel moois voorbijkomen, maar het is een ontzettend uitgebreid proces om je profiel groot te maken. Om je op weg te helpen, zijn er speciale websites die kunstmatige promoties aanbieden, waaronder bots en gekochte likes. Een fenomeen wat twee kanten kent, omdat er zowel voor- als tegenstanders zijn hierover.

Een van de grootste tegenstanders is Instagram zelf en gaat het dus actie ondernemen. Gebruik je bots of gekochte likes, dan opent Instagram bij deze het jachtseizoen! Instagram heeft authenticiteit hoog in het vaandel staan, dus is het niet minder dan logisch dat dit fenomeen in de kiem gesmoord wordt.

Een ontzettend interessante ontwikkeling in de zoektocht naar authenticiteit op social media. Naast dat Instagram zelf niets verdient aan accounts die kunstmatig geboost worden, is het ook voor gebruikers een vervelend iets. Door de algoritmes worden deze accounts vaak eerder opgepikt, ondanks het harde werk van veel andere gebruikers.

Om de discussie lopende te laten hebben we nog een interessante kwestie aan het einde van deze Recap!

Terug na de Ster
Reclames houden online platforms gratis, hoe irritant ze soms ook zijn. Een van deze platforms is YouTube, maar hier is het soms een beetje te veel van het goede. Content creators plaatsen vaak reclames middenin de video, waardoor je op brute wijze uit je flow word gehaald…

Daarom test YouTube een handig alternatief, namelijk ad-pods! Door bijvoorbeeld twee advertenties achter elkaar af te laten spelen aan het begin van de video, kun je de rest kijken zonder onderbroken te worden. Maar wordt dat een verplichting? Zeker niet! In een screenshot van de test werd duidelijk dat je het reclameblok ook over kan slaan, maar dus wel advertenties tijdens de video krijgt.

Bron: AndroidWorld (YouTube test ad-pods, twee advertenties achter elkaar)

Zo blijven de advertenties wel, maar is het voor veel kijkers een stuk makkelijker kijken. Bijvoorbeeld tijdens een documentaire is het vrij vervelend als je onderbroken wordt, terwijl er net een complexe gebeurtenis uitgelegd wordt. Zoals eerder gezegd is het nog een test, maar wel een die de advertentiestructuur op social media kan veranderen!

Stories van de werkvloer
Stories, je ontkomt er niet meer aan. Snapchat, YouTube, Facebook, Instagram en natuurlijk ook WhatsApp hebben allemaal een ‘Stories’-functie en het wordt steeds hipper bij ieder social mediaplatform. Wie kan er dan niet achterblijven als we naar het bovenstaande lijstje kijken?

We hebben het natuurlijk over LinkedIn! LinkedIn wordt vaak gezien als het meest formele platform, maar momenteel test men Student Voices in de VS, een Stories-variant voor LinkedIn. Amerikaanse universiteitsstudenten hebben de primeur, met als insteek het toegankelijker maken van het delen van academische mijlpalen en andere persoonlijke projecten. Want, er is niets leuker om de buitenwereld een snelle glimps te geven van wat je op dat moment aan het doen bent!

Bron: Techcrunch (LinkedIn launches its own Snapchat Stories)

Zoals hierboven te zien is, kunnen studenten via hun universiteit Stories plaatsen over wat ze zoal allemaal doen tijdens hun weg naar academische perfectie. In een interface á la Instagram zijn de verschillende universiteiten geplaatst, waarna het dus mogelijk is om per student een Story te bekijken en ook om deze student te volgen!

Maar, past het Stories-format wel bij LinkedIn? Het heeft zo zijn charme dat studenten wellicht binnenkort op een informelere en dus meer toegankelijke manier kunnen praten over wat ze bereikt hebben. De scouts zitten altijd op de tribune, maar je moet wel gezien worden.

 

Geen fancy nieuwe sticker voor in de Instagram Stories of aparte samenwerking tussen twee platforms, maar gaat de spotlight naar wat andere namen. Toch is de kwestie van deze week weggelegd voor de ontwikkeling van Instagram:

‘Kunstmatige promoties moeten hard aangepakt worden op ieder social mediaplatform’

Laat ons je mening weten en vergeet in de tussentijd niet ons te volgen op de socials! Houd de website zoals altijd goed in de gaten en wensen wij je verder een fijne werkweek!

LEES OOK: The Social Recap; week 46

 

Sharing is caring!