Chat with us, powered by LiveChat
 

The Social Recap; week 46

The Social Recap; week 46

In de kou en in het donker aankomen op werk is iets waar we allemaal tegenop zien, maar om je werkweek met een glimlach te beginnen hebben wij weer alle nieuwtjes op een rijtje gezet! Zo zien we een oude bekende terugkeren en gaat WhatsApp binnenkort op de schop.. Veel leesplezier in The Social Recap; week 46!

 

TerugByten

Filmpjes van maximaal 7 seconden, waarvan er nog steeds tienduizenden compilaties op YouTube te vinden zijn: Vine! Een aantal jaar geleden kwam Vine met veel rumoer op de markt en kreeg het bij veel mensen een speciaal plekje in het hart. Echter trok de eigenaar bijna twee jaar geleden de stekker eruit en zijn we nooit meer hetzelfde geweest… Maar, er is licht aan het einde van de tunnel! Don Hofmann, de eigenaar van Vine, heeft namelijk de opvolger van Vine, Byte, aangekondigd! Hofmann zelf geeft aan dat het platform in de lente van 2019 gelanceerd wordt, zodat we weer met z’n allen kleine sketches kunnen maken.

Met Byte komt er dus weer een extra videoplatform bij, wat weer nieuwe mogelijkheden geeft qua content. Een goede zet, of is het slechts een kwestie van tijd dat Byte in de handen van een ander platform valt?

SnapShop
When life gives you lemons, you make lemonade’, een bekend spreekwoord waar al veel bedrijven gebruik van hebben gemaakt. Het volgende bedrijf dat hier gebruik van wil maken, is Snapchat en wel op deze manier: Bitmoji merchandise! De Bitmoji staat synoniem aan Snapchat, waardoor het een geweldig sterke USP heeft. Tot op de dag van vandaag is een speciale avatar voor op social media alleen nog besteed aan Snapchat, waar het nu dus een stapje verder gaat.

  • T-shirts
  • Strips
  • Mokken
  • Smartphone hoesjes

Er staat nog veel meer op het programma, maar daarvoor bestaat natuurlijk de webshop!

Bron: Techcrunch (Snapchat launches Bitmoji merch and comic strips starring your avatar)

Naast de merchandise, rolt Snapchat ook een nieuwe functie uit genaamd Friendship. Door op de Bitmoji van een vriend op Snapchat te klikken, rolt er een speciaal profiel uit waarin opgeslagen chats, foto’s en meer. Een leuke manier om soms eens op je herinneringen terug te kijken! Een leuke toevoeging aan Snapchat, of is het too much?

Hoe meer zielen, hoe meer vreugd
Samen een filmpje kijken, gaat soms ietwat lastig als je niet in dezelfde ruimte bent. De enige manier via social media is via Facebook Watch, maar als we de geruchten mogen geloven komt daar binnenkort een optie bij. We blijven bij Facebook, want er wordt gewerkt aan een functie om gezamenlijk filmpjes te kijken via Messenger! Alhoewel Facebook reageerde op de geruchten door het af te doen als een test, zou het ons niet verbazen dat de functie snel uitgerold wordt. Delen wordt alsmaar belangrijker via social media, zeker als het gaat over videocontent. Een goede zet als het ook daadwerkelijk doorkomt, maar wanneer dat gebeurt is nog maar de vraag. Stay tuned!

 

WhatsOp de schop!
In de winter kan typen soms erg lastig zijn in de kou, maar soms ben je gewoon ontzettend lui en heb je er gewoon geen zin in. Een nummer van iemand overnemen wordt dat een probleem, maar WhatsApp laat je snel een QR-code scannen!

Bron: WA Beta Info (Spotted new WhatsApp QR Code and “Add Contact” features)

Een handige manier om snel iemands profiel over te nemen, maar wanneer we dit foefje mogen gebruiken is helaas nog niet bekend. Echter heeft WhatsApp wel bevestigd dat eraan gewerkt wordt! Een handige toevoeging of worden de verwende nestjes hiermee nog luier gemaakt?

Tijd voor muziek!
Een aantal weken terug hadden we het vrij uitgebreid over muziek, maar de laatste toon is nog niet gezongen. Spotify gaat proberen het laatste woord te nemen door de app uit te brengen op Apple Watch! Apple is al geruime tijd bezig om kabels weg te werken en meer apparaten met elkaar te verbinden. Draadloze oortjes, de Apple Watch zelf, minder kabels, etc. Door deze zet probeert Spotify de strijd aan te gaan met Apple Music, wat de belangrijkste concurrent is van Spotify bij Apple devices. Gaat Spotify Apple Music daadwerkelijk van de troon stoten op deze markt? En wat zien jullie als de beste streamingsdienst voor muziek?

Bron: iCreate (Spotify lanceert langverwachte app voor de Apple Watch)

Zo ben je weer volledig op de hoogte van alle nieuwtjes in social media land, maar is er nog een klein dingetje wat we je willen vragen! De kwestie van deze week luidt namelijk:

‘Moeten social mediaplatforms zich wagen aan het verkopen van merchandise?’

Geef jouw mening door deze in de reacties onder de post te plaatsen en vergeet niet onze socials in de tussentijd te liken! Houd de site goed in de gaten voor nieuwe content en updates, tot volgende week!

LEES OOK: The Social Recap; week 45Maandelijks het laatste social media nieuws
in je inbox?

 

Gelukt! Vanaf volgende week ontvang je het laatste nieuws in je mailbox!

Too many subscribe attempts for this email address.