Chat with us, powered by LiveChat
 

The Social Recap; week 45

The Social Recap; week 45

The Social Recap; week 45

Met de herfst in volle gang duurt het opstarten van de werkweek vaak iets langer, maar om je op weg te helpen hebben we de wekelijkse updates uit social media land! Deze week kijken we naar hoe Facebook de jongeren terug probeert te winnen en neemt Instagram een interessante stap tegen online pesterijen…

 

Don’t Shoot the Messenger
Toegegeven, we sturen allemaal wel eens een berichtje waar we beter over na hadden moeten denken. WhatsApp kwam daarom dit jaar met een verwijder-knop voor je berichten, maar desondanks kan de ontvanger nog steeds zien dat je iets hebt gestuurd. Facebook Messenger gaat daarom een stap verder…

Snel spijt na het versturen van een bericht? Dan geeft Messenger je binnenkort tien minuten de tijd om een bericht te verwijderen! Hoe het in de chat-interface getoond wordt is vooralsnog onbekend, maar na de volgende iOS-update voor Messenger zal dat allemaal duidelijk worden, volgens Facebook zelf.

Tien minuten lijken niets in vergelijking met wat WhatsApp biedt (een uur), maar ondanks dat is het een extra hulplijn voor die ietwat ‘emotioneel geladen’ berichten. Wanneer de functie definitief toe wordt gevoegd is nog een raadsel, maar Facebook zelf houdt het op ‘binnenkort’. Een goede toevoeging aan Messenger? Facebook en privacy boterde niet volledig goed het afgelopen jaar, dus het kan worden gezien als een gewaagde zet.

Onder vier ogen
Dan naar het andere messenger platform, namelijk WhatsApp. Even een situatie schetsen: Het is vrijdagavond en je zit in een exploderende groep chat over de aanstaande plannen. Je wilt reageren op iemand, maar je hebt geen zin dat het bericht met iedereen gedeeld wordt. Wat doe je?

WhatsApp maakt die keuze binnenkort makkelijker met haar nieuwste beta-functie, privé beantwoorden vanuit een groepsapp! Houd het specifieke bericht ingedrukt, waarna je rechtsboven op de drie puntjes drukt. Kies vervolgens ‘privé beantwoorden’ en voila!  De ontvanger krijgt zelfs het specifieke bericht in de chat te zien, waardoor vraagtekens verleden tijd zijn.

Bron: AndroidPlanet (Maak WhatsApp-groepschats overzichtelijker met deze functie)

Wanneer de definitieve versie uit wordt gerold is vooralsnog onbekend, maar zoals eerder vermeld kunnen Android-gebruikers die de beta-versie hebben alvast spelen met de functie. Een goede toevoeging of slechts een extra luxespeeltje?

Kom pak je Lasso maar!
Een lasso die Facebook goed kan gebruiken om jongeren weer terug naar het platform te krijgen inderdaad. De afgelopen jaren ‘vergrijst’ Facebook steeds meer, omdat het aantal jongeren op het platform sterk terugloopt. Wat moet zorgen voor de ommekeer? Facebook haar eigen TikTok, Lasso, moet de jongeren en masse terug laten keren!

Bron: The Verge (Facebook quietly launches a TikTok competitor app called Lasso)

Facebook lanceerde Lasso ongebruikelijk stilletjes, maar kondigde de komst al een tijd geleden aan tijdens een keynote. Via Lasso kan men zowel via Instagram als Facebook inloggen, om vervolgens op allerlei nummers te playbacken. Naast de duidelijke concurrentie op TikTok, laat Lasso je ook Vine-achtige video’s opnemen of je filmpjes delen in Facebook Stories. Is dit de manier waarop Facebook jongeren terug gaat winnen, of zijn Zuckerberg en co te laat met deze trend? Laat het ons weten!

De kring, maar dan digitaal
Wie herinnert zich nog de kring op maandagochtend op de basisschool? Waarin je vol trots een verhaal of avontuur van afgelopen weekend aan al je klasgenoten vertelde? Om ervoor te zorgen dat dit concept ook bij de tijd blijft, werkt Instagram aan het volgende: School Stories! Instagram laat hier vooralsnog weinig over los, maar School Stories zouden de intentie hebben om cyberpesten tegen te gaan. De Stories blijven beperkt tot studenten van de specifieke school of zelfs schooljaar.

Bron: Techcrunch (Instagram prototypes bully-proof moderated School Stories)

Voorlopig is het nog een gerucht, maar krijgt het wel dezelfde behandeling van Instagram als de nametags en videochatten. We houden je uiteraard up-to-date!

LearnedIn
LinkedIn staat natuurlijk niet alleen bekend als het online cv, maar wist je dat er ook veel meer uit het platform te halen valt? LinkedIn biedt bijvoorbeeld ook online cursussen aan, iets waar een nieuwe draai aan wordt gegeven. Vanaf nu biedt LinkedIn namelijk derde partij cursussen en Q&A’s voor tijdens het volgen! Externe partijen, zoals Harvard Business School, kunnen nu dus hun content aanbieden via LinkedIn. Een extra mogelijkheid om kennis te verspreiden, maar ook waardoor het online leerplatform stukken interessanter wordt!  Was jij al op de hoogte van LinkedIn Learning? Wij zijn benieuwd of LinkedIn hiermee de concurrentie met onder andere Udemy aan kan gaan, of dat het slechts bij een gimmick blijft..

 

Zo hadden de social media giganten een enigszins rustig weekje, maar geeft de lancering van Lasso genoeg stof tot nadenken. Daarom een interessante kwestie, waarover we graag jouw mening horen:

‘Gaat Lasso Facebook weer ‘hip’ maken onder de jongeren?’

Wij zien de reacties graag tegemoet! Vergeet ondertussen ons niet te liken op social media en de website goed in de gaten te houden voor meer content!

LEES OOK: The Social Recap; week 44

Sharing is caring!