Chat with us, powered by LiveChat
 

The Social Recap; week 44

The Social Recap; week 44

De temperaturen gaan naar beneden, het wordt vroeg donker en de herfstdip is volop aanwezig. Tijd voor positieve vibes met de recap van vorige week! Zo zingt Twitter deze week het hardst en kijken we naar hoe het gebruik van social media op desktops weer wat interessanter wordt. Lees verder in The Social Recap; week 44!

 

Terug naar het oude nest
Algoritmes, hate them or love them. Wereldwijd heeft men een haat-liefderelatie met de algoritmische tijdlijnen van social media platformen en er zullen altijd meer tegen- dan voorstanders zijn. Om beide partijen gerust te stellen, komt Twitter met het volgende…

Bron: TechCrunch (Twitter tests home screen button to easily switch to reverse chronological)

Om de wereldvrede te bewaren in dit topic, komt Twitter met een speciale homeknop om tussen een algoritmische en chronologische tijdlijn te switchen! Zo kun je lekker zelf bepalen hoe je jouw Tweets het liefst leest.

Twitter gaf al eerder aan terug te willen naar een chronologische tijdlijn, maar door op deze manier beide partijen tevreden te stellen, lijkt het een betere oplossing. Moeten meerdere platforms met eenzelfde oplossing komen? Zo ja, welke? Laat het ons weten in de reacties!

 

Snap is top, ook op je desktop
Zit je met je collega’s in een videochat via Skype of Google Hangouts? Dan kan het op een gegeven moment langdradig worden, maar Snapchat gaat je helpen om over dat dode punt te komen!

Geloof het of niet, maar Snapchat lanceert haar eigen desktop software voor iOS en Windows! Wat dat inhoudt? Filters voor tijdens het videochatten, streamen en filmen natuurlijk! De bekende hondenoren en gekke bekken kun je dus nu ook via desktop aan de wereld tonen, doe eens gek.

Een leuke en creatieve manier waarmee Snapchat zich ook buiten de mobiele wereld probeert te profileren, maar is het genoeg om het hoofd boven water te houden? Snapchat worstelt al langere tijd met haar voortbestaan en boekte een verlies van 5 miljoen gebruikers afgelopen kwartaal.  Laat jouw mening achter in de reacties!

 

Snaveltje toe
Twitter vecht al langere tijd tegen fake news en integriteit op haar platform, maar er zijn nog genoeg zaken waar er volgens CEO Jack Dorsey aan gewerkt moet worden. Het rapporteren en aangeven van een Tweet is een ding, maar het specificeren van de soort is nu mogelijk gemaakt! Er zijn veel verschillende manieren om te kijken naar hoe een Tweet nu daadwerkelijk slecht is, maar een duidelijke indeling maakt het de strijd tegen fake news weer een stuk makkelijker.

Toch heeft men hier zijn twijfels bij. Zo komen er berichten dat Twitter vaak ten onrechte men censureert en dat kan via deze nieuwe functie alleen maar makkelijk worden. Om deze interessante kwestie verder uit te breiden, hebben we aan het einde nog een interessante stelling!

 

Morse 2.0
Wanneer je Telegram hoort, zijn er twee dingen waar je aan kunt denken en laat beiden nou met communicatie te maken hebben. De overname van WhatsApp door Facebook in 2014 zorgde voor veel onvrede en de aankondiging van reclames in statussen maakte het er niet beter op… Om daarop in te spelen komt Telegram met een desktop-versie! Telegram raakte een tijd geleden uit zicht in West-Europa, maar lijkt toch bezig aan een nieuwe opmars. Privacy is in deze tijden een punt van belang en daar speelt de desktop-versie in door onder andere een toegangscode en tweestapverificatie te hebben.

Bron: Computer Totaal (Telegram Desktop – WhatsApp-alternatief op de pc)

Maakt Telegram een kans om WhatsApp op lange termijn van de troon te stoten? Telegram staat bekend als het meest integer van de berichtendiensten en werkt stilletjes aan haar toch al sterke reputatie.
Stap jij binnenkort over of ben je al gebruiker van Telegram?

 

Het laatste lied
Vorige week hadden we het veel over muziek, maar de koek leek nog niet op! Daarom bracht Shazam het nieuws naar buiten samen te gaan werken met Instagram waardoor het nu dus mogelijk is om je Shazams te delen in je Insta Stories!

Maar, dit geluk is niet voor iedereen weggelegd helaas. Recentelijk kocht Apple Shazam op en daardoor is deze luxe (voorlopig) alleen weggelegd voor iOS-gebruikers. Sta je dus in de rij bij de Urban Outfitters en wil je koste wat het kost dat nummer weten én meteen delen? Leef je uit!

Bron: Billboard (Shazam, Instagram Partner on new Stories functionality)

Zo maakt Instagram dus megastappen in de muziekindustrie op social media en lijkt het einde nog lang niet in zicht. Waar houdt het op en waar moeten we verder kijken? Als jij een idee hebt, dan horen we het graag!

 

Stories +1
Je Stories zijn natuurlijk al een lopend vuurtje bij jouw volgers, maar er is altijd een volgende stap in dit verhaal. Om je daarmee op stap te helpen, zorgt Instagram voor het volgende: het promoten van je Stories! Voorlopig gaat het nog om een testfase, maar valt het samen met de functie om IGTV naar je Stories te uploaden. Eerder in de Recap lieten we al zien hoe het mogelijk is om je Shazam nummers naar je Stories te vertalen, maar de koek was dus nog lang niet op.

Bron: TechCrunch (Instagram’s next cash cow: instant Promote ads for Stories)

Zo blijft Instagram maar verbazen over de opties die het biedt aan haar volgers. Het einde is bij lange na nog niet in zicht. Waar het daadwerkelijk ophoudt? Joost mag het weten. Maar wij zijn in ieder geval benieuwd hoe deze functie uitpakt!

 

Zo komen we weer aan het einde van een tumultueuze Recap, maar laten we de hersenen zoals altijd nog even kraken met een stelling. Deze week:

‘Draait Twitter door in haar censuur rondom vrijheid van meningsuiting?’

Een stelling met lading, maar daarom niet minder interessant! Laat jouw mening achter in de reacties, maar vergeet ons in de tussentijd niet te volgen op social media! Houd onze website overigens goed in de gaten voor nieuwe kennisblogs, updates en recaps!

LEES OOK: The Social Recap; week 43

Sharing is caring!