Chat with us, powered by LiveChat
 

The Social Recap; week 43

The Social Recap; week 43

The Social Recap; week 43

De klok ging afgelopen weekend weer een uur achteruit en dat extra uurtje werd goed benut door de social mediagiganten der aarde!  Zo blikken we terug op hoe bij Messenger er een grote schoonmaak wordt gehouden en mogen de keeltjes geschraapt worden, want muziek stond deze week centraal! Lees verder in The Social Recap; week 43!

 

In de wolken

Instagram is voor de foto’s en Stories en Soundcloud voor de muziek, zo is het plaatje. Maar wat nou als je die twee makkelijker kon combineren? Laten de knappe koppies bij beide mediaplatformen dat nou op de planning hebben! Instagram heeft het nu dus mogelijk gemaakt om SoundCloud nummers te delen in je Insta Stories! Hoe dat in z’n werking gaat? Zoek het nummer dat je graag wilt delen op SoundCloud, druk op delen en selecteer het Instagram-icoontje. Vervolgens verschijnt de track als een sticker in je Stories en klaar is Kees!

The Social Recap; week 43 - SoundCloud Tracks Share Instagram

Bron: TechCrunch.com (SoundCloud tracks can now be shared to Instagram Stories)

Zo probeert SoundCloud het voor haar gebruikers makkelijker te maken om een fanbase te bereiken buiten het eigen platform. Voorheen moest je ongemakkelijk screenshotten en noem het maar op, maar zo wordt het leven weer een stukje makkelijker!

 

Don’t shoot the Messenger

Messenger is op veel vlakken een perfect berichtenplatform, maar er waren nog genoeg plooien om strak te trekken. Daarom mogen we ons voorbereiden op Messenger v4.0! Overvolle feeds op Messenger zijn binnenkort verleden tijd, want we mogen ons voorbereiden op het volgende:

The Social Recap; week 43 - Facebook Messenger Simple Redesign

Bron: TechCrunch.com (Facebook Messenger Simple Redesign)

  • Drie in plaats van vijf knoppen
  • De cameraknop is verplaatst naar linksboven
  • Een ander lettertype
  • Een nieuw Messenger-logo

Kleine veranderingen, maar ook de kleintjes zijn belangrijk. Door deze subtiele aanpassingen krijgt Messenger een veel overzichtelijker gevoel, in plaats van de drukke feed die er momenteel te zien is. Een goede verandering?

 

Een ‘sprekend’ profiel

Even graven in het collectief geheugen. Het is 2009, Hyves is op haar top en je kijkt naar je profiel. Naast een aantal gadgets en krabbels, heb je hoogstwaarschijnlijk ook de muziek plug-in. Het is een mooie herinnering, maar binnenkort weer zeer relevant! Facebook gaat namelijk de mogelijkheid om muziek aan je profiel toe te voegen lanceren! Maar dat is nog niet alles, want naast het profiel kun je ze ook aan je Stories toevoegen. Een persoonlijk muziekfestival dat voor iedereen te horen zal zijn!

The Social Recap; week 43 - Facebook Music Profile

Bron: TechCrunch.com (Facebook Music Profile)

Muziek op social media is tegenwoordig onmisbaar, zeker gezien het voorbeeld wat al eerder aan bod kwam met Instagram en SoundCloud. Toch zal men het moeten doen met een korte demo van het liedje, aangezien een heel liedje afspelen toch te veel van het goede is. Maar, waar klagen we over? Een hele leuke toevoeging aan ieders Facebook-profiel, alleen is het nog niet bekend wanneer wij hier in Nederland kunnen genieten van elkaars kakofonieën. Binnenkort maakt Facebook de testlanden bekend, dus houden we het nauwlettend in de gaten!

 

Playbacken en Facebooken

Maar we zijn nog niet klaar als het gaat om Facebook en muziek. Waar rook is, is vuur en waar succes is, komt Facebook neuzen. De immens populaire muziekapp TikTok kan binnenkort namelijk rekenen op serieuze concurrentie…

Facebook is namelijk bezig met het ontwikkelen van Lasso, een videomuziekapp waar je kunt playbacken! Het concept is simpel, maar ontzettend effectief onder de jongeren en hiermee probeert Facebook deze doelgroep weg te kapen bij TikTok.  Wanneer we deze app mogen verwelkomen is vooralsnog onbekend, waarschijnlijk omdat de productie nog in de pre-alpha fase zit. Een slimme zet van Facebook om zich op deze markt te mengen?

 

Volg je het nog?

Google+ mag dan officieel overleden zijn en definitief als flop worden bestempeld, maar de bozo’s in San Francisco zitten in ieder geval niet stil. Google breidt Maps namelijk nog verder uit, nu met de functie om bedrijven in real time te volgen met pushmeldingen!

The Social Recap; week 43 - Google Maps takes on Facebook Pages

Bron: TechCrunch.com (Google Maps takes on Facebook Pages)

Een bedrijf volgt men voornamelijk op Facebook en in mindere mate via LinkedIn, maar Google probeert zich hiermee wat nadrukkelijker te mengen op social mediagebied. Google+ mag dan een gigantische flop zijn geworden, maar door een al gevestigd platform een nieuwe functie te geven is het risico stukken kleiner. Klik op het bedrijf als je in Google Maps zit en druk gewoonweg op de volg-knop. Zo simpel kan het allemaal zijn tegenwoordig! Ga jij ons ook volgen op Google?

 

Wil je een sticker?

Een sticker kreeg je vroeger voor een 10 bij je dictee, maar tegenwoordig delen we massaal stickers uit via digitale kanalen. Facebook heeft haar stickers in Messenger, Snapchat heeft de Bitmoji, Instagram heeft haar speciale Story-stickers en ga zo maar door.

The Social Recap; week 43 - Whatsapp Stickers

Bron: Whatsapp Blog (Introducing Stickers)

WhatsApp denkt ‘wat zij kunnen, kan ik ook’ en komt binnenkort dus met haar eigen stickerfunctie! Een lachend theekopje of een hart met glitters, WhatsApp heeft het allemaal voor zowel Android als iOS. En als dat nog niet alles was, kun je ook je eigen stickers maken! Hoe je dat doet, lees je via bovenstaande link. Een leuke toevoeging aan WhatsApp, maar de vraag is: hoe vaak ga je er gebruik van maken?

———————————————————————————————————————–

Zo komen we weer aan het einde van de recap en zong Facebook deze week het hoogste lied. Om in dezelfde trant te blijven, een muzikale stelling!

‘Facebook is in de toekomst in staat de muziekoorlog te winnen van Spotify en SoundCloud’

Laat jouw mening achter in de reacties en stay tuned voor meer content, blogs en updates via de website en social media!

LEES OOK: The Social Recap, week 42

Sharing is caring!