Chat with us, powered by LiveChat
 

The Social Recap; week 42

The Social Recap; week 42

De blaadjes beginnen steeds sneller te vallen en deze week gold hetzelfde voor de nieuwe updates in social medialand. Een terugblik op vorige week! Deze week kijken we naar hoe Twitter verder kijkt dan haar snavel lang is, komt Snapchat met een verlaat Dierendag-cadeautje en wordt Instagram weer wat luier… Lees verder in The Social Recap; week 42.

 

Van de post naar de Story getikt

The Social Recap; week 42 - Instagram Scrolling Posts

Bron: Techcrunch (Instagram tests tapping instead of scrolling through posts, first in Explore)

Als mens zijn we liever lui dan moe, maar het wordt ons ook steeds makkelijker gemaakt. Een nieuw voorbeeld hiervan werd vorige week duidelijk bij Instagram, namelijk het doortikken van posts, zonder nog te hoeven scrollen. Scheelt weer een nanoseconde natuurlijk.

Een functie die we eerder zagen bij, verrassend, Snapchat en haar Stories, wordt nu dus geïmplementeerd op Instagram. Vooralsnog wordt er eerst een testronde uitgevoerd op de Explore-pagina, maar lijkt het slechts een kwestie van tijd voordat de definitieve versie op de planken ligt.

Het is duidelijk dat Instagram hiermee probeert gebruikers langer op het platform te gebruiken, aangezien het doortikken minder moeite kost dan scrollen. Daarnaast worden de posts in de perfecte positie getoond, aangezien het scrollen soms een oneffenheid veroorzaakt. Kunnen we spreken van #firstworldproblems?

Zeg het maar! Een uiterst effectieve update of is het een zorgwekkende ontwikkeling? Laat het ons weten in de reacties!

3D-Book

Panoramafoto’s, virtual reality of live gaan, allemaal Facebook-functies waar we de laatste jaren kennis mee maakten, maar de volgende staat alweer te popelen: 3D-foto’s. Een beetje verder kijken dan de foto lang is, laten we het zo stellen.

The Social Recap; week 42 - Facebook 3D photos

Bron: TechCrunch (Facebook rolls out 3D photos that uses AI to simulate depth)

Waar we ons hoofd uit het raam steken en zo meer kunnen zien dan we op het eerste oog kunnen zien, zullen de Facebook 3D-foto’s dezelfde rol spelen. Zie bovenstaand GIF’je bijvoorbeeld. Een foto van Pookie de labrador wordt zowaar een interessante ervaring voor al je Facebook-vrienden.

Maak een foto in portretformaat, selecteer deze in de 3D-functie bij je statusupdate en Klaar is Kees! Zo simpel kan technologie tegenwoordig zijn, al moet je hier wel een iPhone 7+ of hoger voor hebben. Ga jij hier op een mooie herfstdag mee aan de slag? Laat ons je resultaten zien in de reacties!

The Social Recap; week 42 - Snapchat Cat Lens

Bron: Techcrunch (Snapchat now has cat lenses (yes, for your cat)

SnapCat

Wat krijg je als je als social mediaplatform meegaat in de populariteit van kattenfoto’s en -video’s op het internet? Juist ja, de meest geniale creatie van 2018! Snapchat heeft vanaf nu speciale lenzen voor je kat!

Het is wat 2018 verdient en is voor ons koploper in de meest komische functie van het jaar, maar naast de hilariteitsfactor laat Snapchat ook zien dat het verder denkt. Vorig jaar november kwam Snapchat met al met de technologie waarmee het producten kon herkennen en speciale filters creëerde op basis van wat er te zien was.

Ben jij dus een katteneigenaar? Wacht niet langer, update je app en ren non-stop achter je kleine maatje aan op vrijdagavond! Een leuke toevoeging of is Snapchat de gekkigheid voorbij? Laat het ons weten in de reacties!

 

Notweetie

Twitter is sinds anderhalf jaar bezig om een ware doorstart te maken en het einde is nog lang niet in zicht. Daarom introduceren we niet één, maar twee nieuwe functies!

  • Begrijpend lezen is voor veel mensen vaak een stap te veel op social media, maar daarom gaat Twitter een handje helpen. Notities onder een artikel moeten extra informatie bieden, gewoon omdat het kan. Vooral ten tijde van de Amerikaanse midterm-verkiezingen komt dit als een geschenk uit de hemel vallen in de strijd tegen nepnieuws. Maar tot in hoeverre? Laat het ons weten!

    The Social Recap; week 42 - Twitter Article Annotations

    Bron: Techcrunch (Twitter tests out ‘annotations’ in Moments)

     

  • Ben je lekker aan het livestreamen op Periscope, komt er zo’n bijdehandje genaamd ‘lekkerding69’ stennis schoppen. Iemand kicken was onmogelijk, maar daar is nu verandering in gekomen door speciale Periscope admins. Tot voorheen was het alleen mogelijk om trolls tijdelijk op stil te zetten na een melding, maar nu kun je ze dus definitief kicken!

Twee interessante toevoegingen aan Twitter, waarmee het dus op haar eigen manier de concurrentie voor probeert te zijn.

Gezichtsverlies

Fake news is zoals sinds drie jaar niet meer uit ons dagelijks beeld weg te denken, maar sancties op social media bleven vooralsnog uit. Het bleef vooral bij voorzorgsmaatregelen, maar Facebook komt nu ook daadwerkelijk met een oplossing: het downgraden van pagina’s die herhaaldelijk nepnieuws delen.

Een vorm van nepnieuws is gestolen nieuws, en dat is juist hetgeen wat Facebook per direct aan gaat pakken door middel van AI. Een standaard plagiaat test die op de Nederlandse hogescholen ook gebruikt wordt zeg maar. Zo heeft het toch ruim drie jaar geduurd voordat Facebook dit probleem aan zou pakken, vrij lang voor ‘s werelds grootste sociale platform. Toch is het een positief signaal, aangezien het een begin betreft in deze online heksenketel. Wat zou volgens jullie de volgende stap moeten zijn?Zo komen we weer aan het einde van onze recap en stelde deze week zeker niet teleur met het aantal updates. Normaal hebben we altijd een speciale kwestie aan het einde van de recap, maar deze week houden we het wat breder! Namelijk:

‘Welke update heeft volgens jou de meeste toegevoegde waarde?’

Een simpele, doch effectieve vraag onzes inziens! Ook zo genoten van de recap? Vergeet ons dan niet te volgen op social media en houd de website goed in de gaten!

LEES OOK: The Social Recap; week 41Maandelijks het laatste social media nieuws
in je inbox?

 

Gelukt! Vanaf volgende week ontvang je het laatste nieuws in je mailbox!

Too many subscribe attempts for this email address.