Chat with us, powered by LiveChat
 

The Social Recap; week 40

The Social Recap; week 40

Met de laatste mooie najaarsdagen in het verschiet belooft het een fijn weekend te worden. Om dat weekend alvast in te luiden, blikken we zoals gebruikelijk terug op de social media-ontwikkelingen van afgelopen week! Zo kunnen we ons weer verheugen op een stortlading aan nieuwe emoji’s, wordt Facebook letterlijk op de kaart gezet en dendert de Instagram-trein vrolijk door. Lees verder in The Social Recap; week 40!

 

Een Apple’tje voor de dorst

Kerst valt dit jaar vroeg voor Apple-liefhebbers, want vandaag werden de nieuwe emoji’s voor iOS 12.1 bekend! Al in februari werd bekend dat er een nieuwe lading aan emoji’s onderweg was, maar het heeft dus uiteindelijk ruim 7 maanden geduurd voordat deze ook echt wereldkundig werden gemaakt.

The Social Recap; week 40 - Emoji's iOS 12.1

Bron: Apple (Apple brings more then 70 emoji to iPhone with iOS 12.1)

Zo zien we onder andere nieuwe dieren, maar zo komen er dus ook emoji’s voor kale mensen en mensen met gekruld haar. ‘Meer diversiteit’ is het credo waaronder Apple de nieuwe emoji’s aan de wereld toont, want tegenwoordig is voor alles een digitaal poppetje! Kijk jij al uit naar de nieuwe emoji’s? Zo ja, laat ons dan weten welke je na de update dood gaat spammen in al je groepsgesprekken!

ShopTube

Social commerce is tegenwoordig niet meer weg te denken uit ons dagelijkse beeld. Waar Snapchat vorige week de ambitieuze samenwerking met Amazon aanging voor een revolutionaire AR-commerce, staat de volgende kandidaat al in de rij.

Geloof het of niet, maar YouTube speelt binnenkort interactieve reclames af. Waar reclames niets nieuws zijn op YouTube, wordt de volgende stap nu dus ingezet. Kijkers kunnen nu producten kopen via de reclame, zonder YouTube te verlaten! Ook worden onder andere klikbare reclames getoond waarin men bijvoorbeeld vluchtschema’s kan bekijken.

Zo hebben we dus na AR-commerce, ook social commerce via video’s op YouTube. Een interessante stap, maar is YouTube wel de geschikte plek voor social commerce? Laat het ons weten in de reacties!

The Social Recap; week 40 - Facebook Map Nearby Friends

Bron: TechCrunch (Facebook tests Snap Map-style redesign of Nearby Friends)

Facebook → Atlas

Een kaartenboek is bekend als een atlas, maar hoe noem je Facebook als het in een atlas veranderd? Een interessante vraag voor de bobo’s op het hoofdkantoor in Menlo Park in Californië, maar wel iets waar men naar moet kijken vanwege de volgende update…

Wat staat er dan op de agenda bij Facebook? Facebook voegt binnenkort een eigen kaart toe! Een kaart, identiek aan de Snap Map van Snapchat, moet tonen waar jouw vrienden zich op dat moment bevinden. Het argument van ‘ben er binnen 5 minuten’ kan dus nu definitief het raam uit 😏.

Alleen zit er toch een dubbel gevoel bij als het om Facebook gaat. De sentimenten rondom de Cambridge Analytica zijn misschien wat gaan liggen, maar zitten nog vers in het achterhoofd. Vertrouw jij Facebook genoeg dat deze functie zonder kleerscheuren doorkomt? Laat het ons weten!

FaceFeatures

Live gaan is onmisbaar in het hedendaagse social mediaverkeer, maar alleen naar een beeld kijken is ook weer zo passé geworden. Twitch en YouTube staan al toe dat je livepolls en reacties kunt plaatsen en Facebook treedt in deze voetsporen!

Livestreams zijn een integraal onderdeel geworden van Facebook, maar lange tijd miste er iets. Daarom probeert Facebook hard aan de weg te timmeren door hier wat nieuwe functies aan toe te voegen. Facebook Live is wereldwijd de meest gebruikte tool voor bedrijven, maar interactie was nogal gering.

Door onder andere polls en badges toe te voegen aan de livestream wordt het een stuk interessanter om je community en kijkers op een rijtje te krijgen. Goede toevoeging? Zeker, maar wat mist er nog meer aan Facebook Live?

InstaFollow 101

Instagram liet twee weken geleden al veel van zich horen en dan met name de updates die we in de komende tijd mogen verwachten. Twee experimenten hebben nu ook daadwerkelijk het levenslicht gevonden, namelijk Nametags en school communities!

Met de Nametags kun je met een simpele scan iemand volgen! Voor iedereen die een simpele tik op de ‘Volgen’-knop te veel werk vinden is dit natuurlijk een perfecte uitkomst, maar voor de rest is het een overbodige luxe en een exacte kopie van hoe Snapchat Scan werkt…

The Social Recap; week 40 - Instagram Nametags

De School Communities zijn het leven in geroepen, om precies de reden van het woord ‘community’. Om de alumni van een bepaald schooljaar dichter bij elkaar te brengen, probeert Instagram door middel van deze functie dat voor elkaar te krijgen. Zo kun je na al die jaren toch nog een keer die ene speciale persoon een berichtje sturen.

Twee nieuwe functies voor Instagram, maar wat is jullie mening hierover? Gaan deze functies daadwerkelijk iets toevoegen, of is het slechts een kleinigheidje om de gemoederen bezig te houden? Laat het ons weten!

 


 

Maar voordat je gaat is het uiteraard nog tijd voor een gezellige kwestie om de gemoederen bezig te houden! Vorige week hadden we het over Snapchat en social commerce, maar met de entree van YouTube, de volgende vraag:

‘Wie gaat de social commerce-oorlog winnen? Facebook, YouTube of Snapchat?’

Laat het ons weten in de reacties en als je dan toch bezig bent, like ons op social media en houd de website goed in de gaten! Nieuwe kennisblogs en andere informatie komen er snel aan!

LEES OOK: The Social Recap; week 39

Sharing is caring!