Chat with us, powered by LiveChat
 

The Social Recap; week 39

The Social Recap; week 39

De herfst is weer aangebroken en dat betekent dat de blaadjes weer van de bomen zullen vallen. Ook de updates en nieuwtjes op social media vallen bij bosjes en dat zorgt eveneens voor een mooi aanzicht. Deze week kijken we naar hoe Snapchat een verkoopkanaal wordt, komt WhatsApp terug na de reclame en kijken we naar een ambitieuze app die de strijd aan moet gaan met andere chatapps!

 

ShopChat

Shoppen via social media werd de laatste jaren steeds makkelijker en steeds meer platforms bieden een manier om dit te doen. Zo wordt het steeds meer een outlet waar je dezelfde dingen koopt, maar met een andere verpakking. De volgende kandidaat is Snapchat met het volgende concept: maak een Snap, scan het product en koop het via Amazon! Waar je met Snapchat dus ook al kunt Shazammen, kun je in de nabije toekomst dus ook shoppen via de app.

The Social Recap; week 39 - Snapchat Amazon

Bron: Snapchat lets you take a photo of an object to buy it on Amazon (TechCrunch)

Snapchat werkt sinds vorige week samen met Amazon aan een nieuwe dimensie in de social commerce-sector, namelijk shoppen door middel van augmented reality. Waar Instagram en Pinterest focussen op de namen van de producten, in combinatie met een foto van het product, gaat Snapchat zich dus richten een meer ‘open world’-versie. Uitermate handig als je de naam van het product nog niet weet bijvoorbeeld!

Zo lanceert Snapchat dus een nieuwe vorm van social commerce en blijft deze tak van sport maar verder groeien. Waar we dus van statisch al naar dynamisch gaan, is de vraag waar de volgende ontwikkeling zit. Daarom hebben we wederom een interessante kwestie aan het einde van de Recap!

 

WhatsAd

Reclames houden apps gratis, want zo kruimelt het koekje nou eenmaal. Toch is het voor menig gebruiker een doorn in het oog, maar niet alles gaat zoals je het zou willen. WhatsApp bleef lange tijd het laatste ‘groene blaadje’, maar ook daar komt een einde aan…

Vanaf 2019 start WhatsApp namelijk met advertenties. Een totale 180 in vergelijking met wat de originele eigenaren in gedachten hadden, namelijk ‘geen advertenties, geen trucjes en geen gimmicks’. Met WhatsApp verlaat het laatste advertentievrije schip de veilige haven, maar is het nu echt het einde van de wereld? Stoor jij je aan advertenties in apps, of is het ondertussen gewenning geworden? Laat het ons weten in de reacties!

 

Stay Connected

Wi-fi, 4G of een mobiele hotspot. Tegenwoordig zijn er gigantisch veel manieren om in contact te blijven met Jan en Alleman, maar wanneer er geen signaal is wordt dat een lastig verhaal. Toch zijn er manieren om in contact te blijven!

Even voorstellen: Berkanan, een berichtenapp dat via Bluetooth werkt. Op plekken waar een signaal zwak (camping, festival) of zelfs verboden is (vliegtuig), is communiceren via Bluetooth ontzettend handig over de korte afstanden.

The Social Recap; week 39 - Berkanan

Bron: Berkanan is a Bluetooth-powered group messaging app (TechCrunch)

Berkanan ondersteunt zowel tekst als audioberichten over afstanden van 50 meter, waardoor het voor korte afstanden dus ontzettend makkelijk is om in contact te blijven. Ben je bijvoorbeeld op een festival, maar ben je een maat kwijt? Bespaar dan tijd en data door even je Bluetooth aan te zetten!

Gaat Berkanan slagen? Groepsgesprekken met vreemdelingen lijkt een interessant concept, zeker als het nieuwe contacten kan voortbrengen en data bespaart. Het grootste nadeel wat wij kunnen bedenken is het verdienmodel. Men moet betalen om het profiel aan te kunnen passen, want anders blijf je met de standaardnaam van je telefoon zitten. Laat ons je mening weten in de reacties!

 

Een online kweekbak

Talent werven werd via het internet stukken makkelijker. Zo hebben we bijvoorbeeld de zangkunsten van Justin Bieber te danken aan YouTube en werd spits Istvan Bakx ooit gescout via Google.

LinkedIn is al jarenlang een begrip als het gaat om het rekruteren van werkzoekenden of om gebruikers naar een nieuw niveau te tillen. Talent Insights, een programma gebaseerd op algoritmes, werd vandaag officieel gelanceerd.

Met Talent Pool kunnen bedrijven de database afstruinen naar personeel dat zij daadwerkelijk vinden passen bij het bedrijf, gebaseerd op algoritmes en profielen. Met Company Tools kun je jouw bedrijf vergelijken met andere vergelijkbare bedrijven in dezelfde sector en hoe de medewerkers erover denken. Allemaal onder het mom van verbetering en data-efficiëntie!

Zo worden algoritmes dus gebruikt om ervoor te zorgen dat iedereen op zijn plekje terecht komt. In vergelijking met Facebook wordt de gebruikte data dus vrijwillig openbaar gemaakt. Uiteindelijk zijn er dus alleen maar winnaars. Ga jij hier gebruik van maken? Laat het ons zoals altijd weten!

The Social Recap; week 39 - Facebook Ad Breaks

Facebook expands its video Ad Breaks to 21 new countries

 

AdBook in ons kikkerlandje

Reclames in Facebook-video’s waren tot nu toe een brug te ver voor ons Nederlanders, maar ook nu mogen wij hier gebruik van maken! Facebook Ad Break, de reclametool voor Facebook-video’s, is nu ook beschikbaar in Nederland.

Naast Nederland kunnen nu België, Noorwegen, Portugal, Spanje, Frankrijk en nog veel meer andere landen gebruik maken van deze tool. Er is ook nog een nieuwe functie aan toegevoegd. Nu geeft Facebook van tevoren aan welk moment het meest geschikt is in de video om een commercial in te starten.

Pagina’s moeten minimaal 10.000 volgers hebben en een video moet minimaal 30.000 kijkers hebben gehad voor men een advertentie kan plaatsen op de gewilde video. Twee hoge criteria, maar vrij logisch aangezien anders Jan en Alleman aan de haal kan gaan.

 


 

Zo is het einde van september in zicht, maar ook het einde van de recap. Voordat we je laten gaan hebben we zoals gebruikelijk nog een kwestie voor jullie!

Snapchat gaat de social commerce markt overnemen

Laat jouw mening zoals altijd achter in de reacties, volg ons op social media, houd de website goed in de gaten en tot volgende week!

LEES OOK: The Social Recap; week 38

Sharing is caring!