Chat with us, powered by LiveChat
 

The Social Recap; week 38

The Social Recap; week 38

The Social Recap; week 38

De Miljoenennota was ongetwijfeld het hoogtepunt van afgelopen week voor het grootste deel, maar ook wij hebben weer onze wekelijkse troonrede voorbereid!  Zo wordt shoppen via Instagram weer een stapje makkelijker gemaakt, verandert Facebook binnenkort in een datingshow en gaat WhatsApp letterlijk op zwart… Lees verder in The Social Recap; week 38!

 

InstaShoppings

Shoppen via Instagram is al langere tijd mogelijk, bijvoorbeeld door middel van advertenties die in je tijdlijn verschijnen of via links in de Stories. Maar omdat inspiratie vaak ver te zoeken is, gaat Instagram je een handje helpen! Binnenkort verschijnt er een gepersonaliseerd ‘Shopping’-tabje in de Explore-feed van Instagram! Volg jij bijvoorbeeld veel skaters, dan is er een grote kans dat in deze gepersonaliseerde feed veel kleding van bijvoorbeeld Stussy of Vans voorbijkomt. Dress to impress, net zoals de inspirators die je dus al langere tijd volgt!

The Social Recap; week 38 - Instagram Shopping

Maar is dat alles? Zeker niet, want binnenkort kun je dus ook product tags plaatsen in je Stories! Trots op je #ootd, maar wil je er geen permanente post aan wijden? Dan kun je dus binnenkort een stuk makkelijker jouw Carhartt-broek aan de man krijgen. Vooralsnog geeft Instagram nog weinig informatie over de release van deze functies, maar zo krijgt ‘social shopping’ dus weer een nieuwe dimensie. De volgende stap mogen we alleen nog van dromen maar, heb jij een interessant idee? Laat het dan weten in de reacties!

 

Back to Basic

‘Vroeger was alles beter’, een zin die onze ouders vaak gebruikten om aan te geven dat het allemaal niet meer zo geweldig is. Maar ook de meeste twintigers en dertigers kunnen er wat van, met name als het gaat om social media (#RIPHyves).

Daarom denken we met weemoed terug aan de tijd toen alle tijdlijnen nog chronologisch in waren gedeeld, och die goede oude tijd. Maar er is licht aan de horizon, want Twitter heeft plannen om terug te gaan naar de chronologische tijdlijn! Na vele klachten over algoritmische tijdlijnen, waardoor men in feite het laatste nieuws miste, besloot Twitter dus ‘back to basic’ te gaan. Lees hier meer over hoe Twitter haar aankondiging maakte via het eigen account en lees nog wat verder door voor de kwestie van deze week!

 

Beoordeel een Book niet op z’n kaft

Online dating is tegenwoordig niet meer weg te denken en we zijn een eind gekomen sinds de dagen van Lexa.nl. Tinder is de onbetwiste marktleider in deze sector, maar er loert een kaper op de kust: Facebook.

The Social Recap; week 38 - Facebook Dating

Bron: Inside Facebook Dating, launching first in Colombia (TechCrunch)

Sinds vorige week wordt Facebook Dating voor het eerst getest in Colombia en wordt deze proefperiode gebruikt om te zien of ze hier diepere data-algoritmes en betere matches kunnen produceren. Een aantal richtlijnen die de functie moet stimuleren:

 • Meer betekenisvolle relaties
 • Optionele deelneming, want niet iedere single wilt op date
 • Binnen de Facebook-app, zodat de drempel verlaagd wordt
 • Alleen vrienden van vrienden en vreemden, want de angst dat bekenden hierachter komen is en blijft groot
 • Een speciaal dateprofiel, zodat jouw eigen profiel geheim blijft
 • Profielen en chats zijn geen onderdeel van Facebook
 • Minder catfishing door échte geboortedata en locaties
 • Swipen door middel van gemeenschappelijke interesses, want een foto alleen is en blijft een ordinaire vleeskeuring

Zo groeit de online dating markt nog iedere dag, want zo ontstond in 2017 1 op de 5 huwelijken via online daten. Facebook probeert hiermee wat grond van Tinder af te snoepen, maar de vraag is of dat gaat lukken?

 

WhatsBlack

WhatsApp op zwart, dat kan niet goed zijn toch? Toch wel, want het gaat om een ontzettend welkome functie voor alle nachtbrakers van dien! WhatsApp werkt namelijk aan een donkere modus!

The Social Recap; week 38 - Whatsapp Donkere Modus

Bron: Whatsapp donkere modus (iPhoned.nl)

Waar onder andere Twitter en YouTube een nachtmodus hebben, wat een verzachtend effect heeft op je ogen in het donker, gaat WhatsApp hier dus hard aan werken. Het betreft slechts een alphaversie, dus het zal nog even duren tot we hier aan mogen wennen. Zo is een nachtmodus een erg fijne functie voor apps, zeker omdat men steeds vaker ook ‘s nachts online is. Bij welke apps of platforms is er nog meer een nachtmodus overduidelijk nodig? Laat het weten in de reacties!

 

Breaking Tweets

Waar Twitter eerder al aankondigde om de chronologische tijdlijn terug te brengen, heeft het nu ook zeker de smaak te pakken gekregen als het gaat om belangrijke aankondigingen. Vanaf deze week worden live broadcasts bovenaan de tijdlijn getoond!

The Social Recap; week 38 - Twitter Live

Waar Instagram en Facebook een melding doorgeven wanneer iemand live gaat, plaatst Twitter nu de live-uitzendingen boven aan de tijdlijn. Breaking news, sport en andere grote persoonlijkheden maken al vaker gebruik van Twitter Live, waardoor dit dus handige ontwikkeling is om alles in realtime te volgen. Zo voerde Twitter het afgelopen jaar veel veranderingen door, maar hebben deze keer positief uitgepakt. Met zo te zien meer op het programma, lijkt de blauwe vogel dus weer helemaal terug in de running.

 

Onder de Gram

Een aantal ingrediënten voor een Instagram-post: foto, filter, locatie en natuurlijk de #hashtag. Maar tegenwoordig is Instagram veel meer dan dat en als we het hoofdkwartier mogen geloven komt er veel aan. Even een kleine recap:

 • Te veel of te weinig hashtags? Daarom ontwikkelt Instagram nu een hashtag selector, zodat je een aantal hashtags onzichtbaar kunt laten maken! Ze zijn er wel, maar je ziet ze niet, net zoals Piet.
 • Zichtbaar zijn in Nederland, maar je vindt dat de mensen in België jouw post niet hoeven te zien. Dan zal de geofencing-functie de perfecte uitkomst zijn! Selecteer in welke delen van de wereld jouw content zichtbaar is.
 • Iemands Story delen is vaak een extra dimensie, maar wat nou als het kleiner kon? Daarom test Instagram nu Story Highlight Stickers, stickers die je over jouw eigen Story heen kunt plaatsen!
 • De kennis van je vrienden testen? Dan kan dat binnenkort met de quiz-stickers! Kijken hoe goed jouw vrienden je daadwerkelijk kennen, laat ze even de vragen beantwoorden en tadaaaa!..
 • Slide into the DM’s te standaard geworden? Stuur dan een GIFje! Verras je vrienden, of je geheime aanbidder, met jouw favo GIF 😉
The Social Recap; week 38 - Instagram Recap

Bron: Instagram may divide hashtags from captions to end overhashing (TechCrunch)

Zo kunnen we de komende tijd veel nieuwe functies verwachten op Instagram en is het voor ons feesten geblazen als we het zo mogen geloven. Het is nog een raadsel wanneer deze functies uitgebracht worden en of ze ook daadwerkelijk de app halen, maar vooralsnog zijn het allemaal welkome toevoegingen!

—————————————————————————————————————-

Zo komen we aan het einde van onze Miljoenennota uit op een zeer positieve balans waar iedereen, ook de kleintjes, van gaan profiteren. Beste landgenoten, voor u vertrekt nog een prangende vraag:

‘Is de terugkeer van de chronologische tijdlijn een welkome verandering?’

Laat je mening achter in de reacties, volg ons op social media en houd onze website goed in de gaten voor meer content en updates!

LEES OOK: The Social Recap; week 37

Sharing is caring!