Chat with us, powered by LiveChat
 

The Social Recap; week 37

The Social Recap; week 37

The Social Recap; week 37

Het is weer maandag en het weer was vrij wisselvallig afgelopen week. ‘s Ochtends leek het soms wel een moesson, waar het ‘s middags heerlijk genieten was in het zonnetje. Het social media-weer daarentegen stond op een volle regenbui en daar waren we uiteraard erg tevreden mee! Zo krijgt de ‘Insta’ in Instagram een extra lading en gaat Twitter daadwerkelijk fluiten! Lees verder in The Social Recap; week 37.

 

InstaEmoji

Emoji’s horen tegenwoordig bij zowat ieder bericht en daarom gaat Instagram een zetje in de juiste richting geven. Ben jij nou ook uitgeteld na die extreem vermoeiende 0,2 seconden om het emojimenu op te brengen? Geen zorgen meer dan, want Instagram voegt een emoji snelkoppeling toe aan de reactiebox!

The Social Recap; week 37 - Insta Emoji Balk

Zoals te zien is op de foto, verschijnt er vanaf nu dus een extra balk met jouw meest gebruikte emoji’s. De functie geldt echter alleen voor de normale Instagram-feed, dus bij Stories of DM’s wordt er nog wel wat van je gevraagd. Voor de luien der aarde is dit natuurlijk een perfecte uitkomst, maar wellicht een overbodige luxe. Wat had jij het liefst geüpdatet zien worden op Instagram? Laat het ons weten in de reacties!

 

112-Light

Afgelopen februari verscheen Community Help op Facebook om ervoor te zorgen dat nabijgelegen omstanders hulp konden bieden aan slachtoffers in het getroffen gebied. Maar niet iedereen heeft een iPhone X of een perfecte 4G-verbinding…

Daarom wordt vanaf deze week Community Help voor Facebook Lite beschikbaar! Facebook Lite gebruikt minder data en is over het algemeen makkelijker te gebruiken voor minder krachtige telefoons of in gebieden waar bereik geringer is. Zo wordt het voor bijvoorbeeld derdewereldlanden makkelijker om elkaar een helpende hand te bieden, wanneer dat ook daadwerkelijk nodig is. Toch zijn we benieuwd hoe erg Facebook Lite aan heeft geslagen in Nederland. Maak jij er gebruik van? Laat het ons dan weten!

 

Fluitend tweeten

Een blauwe vogel als logo, maar weinig tot geen audio-toepassingen. Eigenlijk kan dat gewoonweg niet, maar daar gaat nu eindelijk verandering in komen. Twitter-CEO Jack Dorsey kondigde in een tweet aan dat audio-only uitzendingen vanaf nu beschikbaar zijn op Twitter en Periscope!

Voorlopig is de functie alleen nog beschikbaar op iOS, maar wordt naar verwachting snel naar Android en web verspreidt. Via deze weg kan men met audio een bericht inspreken dat meer dan 280 tekens nodig heeft of zelfs een mini-podcast opnemen! De blauwe vogel fluit eindelijk na ruim 10 jaar. Afgelopen jaar zagen we naast de al voorspelde toename in videocontent, ook een stijging in audiocontent. Twitter lijkt hiermee de eerste stap te nemen, nadat de Facebook-update als een sisser uit ging. Lees nog even door, dan hebben we een interessante kwestie voor je!

 

InstaFamous, part 2

Je bent op een festival met je maten en maakt een leuke groepsfoto samen, taggen geblazen dus! Maar stel je maakt een video van de headliner en je wilt hem/haar graag taggen in de video. Onmogelijk, toch Binnenkort waarschijnlijk niet meer, want Instagram test de mogelijkheid voor videotagging! Een kleine, maar zeer welkome toevoeging voor videocontent op Instagram. In plaats van de tag die opkomt zoals bij de foto’s, worden alle getagde mensen in een lijst weergegeven zoals hieronder te zien is!

The Social Recap; week 37 - Instagram Video Tagging

Zo kun je dus binnenkort ook een carrière als acteur starten op Instagram, want jouw account wordt op deze manier makkelijker gevonden. Een overzichtelijke update op wat momenteel ieders favoriete social media is! Wanneer het ervan komt laat nog even op zich wachten, maar het lijkt een functie die er snel aan komt.

 

Van Fakebook naar Facebook

Facebook is en blijft het populairste medium om op grote schaal mensen te bereiken, zeker voor pagina’s met een duidelijke opinie. Maar deze grote bereikbaarheid wordt ook vaak misbruikt voor bijvoorbeeld fake news of andere onwaarheden. Om er nou voor te zorgen dat je niet trapt in een artikel genaamd ‘Hillary Clinton gave birth to an alien’, test Facebook momenteel AI-bots die fake news moeten herkennen.

In november staan er in Amerika weer verkiezingen op het programma, wat een uitstekende vuurdoop zou zijn voor deze nieuwe bots. Door fact checking naar social media te brengen hoopt onder andere Facebook ervoor te zorgen dat er een duidelijke stop komt op nepnieuws, maar hoe haalbaar is dat? Zorgt Facebook daadwerkelijk voor een revolutie met deze bots, of wordt het slechts een deuk in een pakje boter? Laat het ons weten in de reacties!

 

De Recap z’n recap

Uiteraard is er nog veel meer te bespreken, maar laten we dat nou allemaal in een overzichtelijk rijtje zetten:

  • Offline muziek opslaan is voor gebruikers van Spotify Premium een geweldig gegeven, maar het wordt nog mooier. Spotify laat je nu 100.000 nummers offline opslaan! Met drie keer zoveel capaciteit als voorheen geeft Spotify nog meer mogelijkheden om nieuwe muziek te ontdekken.
  • Twitter via web is en blijft nog altijd mateloos populair, maar omdat de mobiele versie vaker gebruikt wordt loopt deze variant een klein beetje achter. Jack Dorsey maakte dus bekend dat Twitter via Web nu bookmarks ondersteund. Momenteel nog in testing, maar waarschijnlijk snel officieel!
  • Waar verticaal filmen vroeger een ‘social media overtreding‘ was, worden verticale advertenties het nieuwe ding op de mobiele versie voor YouTube! Waar verticale video’s nu beter getoond kunnen worden op YouTube, kunnen nu dus ook advertenties in deze variant getoond worden! Een nieuwe mogelijkheid voor adverteerders, tijd om te experimenteren.

 

——————————————————————————————————————-

Zo was het deze week een stortvloed aan nieuwe en ook relevante updates op social media, maar is er een die onzes inziens de show heeft gestolen. Twitter neemt de eerste stap met openbare audio-updates, dus rest ons de volgende vraag:

‘Wordt audiocontent de volgende grote trend naast videocontent?’

Laat het ons zoals altijd weten in de reacties, volg ons op de socials en houd de website goed in de gaten voor nieuwe content en kennisblogs!

LEES OOK: The Social Recap; week 36

Sharing is caring!