Chat with us, powered by LiveChat
 

The Social Recap; week 35

The Social Recap; week 35

The Social Recap; week 35

De scholen zijn weer begonnen, Nederland is weer opnieuw opgestart en de zomer loopt langzaam tegen haar einde aan. Een frisse start voor iedereen en dat lijkt ook op de loer te liggen voor de social media giganten. Vandaag kijken we naar onder andere hoe Instagram je een examen af laat leggen en hoe Facebook de volgende markt betreedt. Lees verder in The Social Recap; week 35.

InstaVink
Het werkt als een rode lap op een stier, grote accounts die geen verificatie-vinkje krijgen vanuit Instagram. De regels die tot nu toe golden waren vrij streng en soms ook heel mysterieus, maar daar is dus verandering in gekomen! Vanaf nu is het mogelijk om een verificatie vinkje aan te vragen via Instagram!

Ben jij een merk, entiteit, ‘celebrity’ of ander opmerkelijk figuur? Volg dan de volgende stappen:

The Social Recap; week 35 - Instagram Verification

  • Vraag het vinkje aan via de instellingen. Is dat alles? Helaas niet. Naast het verzoek wat je via de app zult versturen, vraagt Instagram ook om een kopie van je ID-kaart/paspoort. Geen zorgen, je kunt ook een kopie van een KVK-nummer opsturen als het om een bedrijf gaat!
  • Zet een zandloper neer en wacht tot Instagram ‘ja’ zegt. Heb je geluk, dan zie je binnen aanzienlijke tijd een blauw vinkje bij jouw profiel. Zo niet, dan kun je het over 30 dagen opnieuw proberen.

Instagram probeert hiermee authenticiteit, uniekheid, compleetheid en bekendheid te prioriteren bij haar accounts. Vaak voelen accounts zich overgeslagen vanwege de strenge regels, waar dit dus een uitstekende uitkomst voor is. Een keurmerk kan veel zwevende kiezers (volgers) over de streep trekken, dus een welkome toevoeging voor bedrijven!

WiFi-Book
Facebook is van alle markten thuis, dat is een algemeen feit. Toch weet het zich in nieuwe markten te wurmen en een daarvan is één die we niet hadden verwacht: Facebook gaat de internetmarkt op. Een tijd geleden kondigde Facebook al aan dat het met haar eigen WiFi-systeem kwam, maar nu lijkt het er toch echt van te komen. ‘Express WiFi’ van Facebook focust zich vooral op opkomende landen als Kenia, India of Nigeria, maar lijkt zich binnen aanzienlijke tijd uit te breiden naar de Westerse Wereld.

Een mooi initiatief om internet te brengen naar plekken waar het nodig is, maar er liggen veel meer kansen voor Facebook op deze markt. Zal dit idee slagen? Laat het ons weten in de reacties!

The Social Recap; week 35 - YouTube Watch

TubeVisie
YouTube hoort bij het dagelijks leven, want niemand kan zonder kattenfilmpjes of een ‘doe-het-zelf’-instructievideo. Maar hoe lang spenderen we daadwerkelijk op de site? In navolging op Instagram komt nu ook YouTube met een logboek!

Een kind kan de was doen, want het logboek houdt precies bij wat je ervan zou verwachten. Het aantal minuten dat je vandaag gespendeerd hebt, maar ook dat van de afgelopen zeven dagen en een dagelijks gemiddelde. Zo kom je er in een oogopslag achter of je ‘Tube-verslaafd’ bent, of dat je nog in de veilige zone zit. Zo kun je ook een herinnering instellen om een pauze in te lassen, of een melding dat je jouw ‘dagelijkse dosis’ bereikt hebt. Een welkome toevoeging op YouTube of slechts een mooie esthetische toevoeging? Laat het ons weten in de reacties!

 

WWW: Watch World Wide
Facebook Watch was lange tijd een app die vooral voor Amerikanen een mooie toevoeging was, maar dat zal niet lang meer duren! Na een jaar in Amerika te hebben gedraaid met maar liefst 50 (!) miljoen kijkers, is het tijd om wereldwijd te gaan! Naast Nederland, krijgen ook onder andere België, Spanje en Frankrijk de toegang tot Facebook Watch en alle series die daarop te bekijken zijn. Alsof FB Watch het enige was waar we naar uit mochten kijken, wordt ook Creator Studio aan meerdere landen beschikbaar gesteld.

The Social Recap; week 35

Bron: TechCrunch – Facebook Watch

Via Creator Studio kunnen pagina’s inzichten verkrijgen over het aantal Messenger-berichten, interacties via de pagina’s en meer. Allemaal onder het mom om de content beter te regelen via de business versie van de pagina’s! Heb je een mening gevormd na het lezen van dit stukje? Houd die dan nog even vast tot het einde van dit artikel! Daar hebben we een interessant vraagstuk klaarstaan…

InstaWeetjes
Je dacht dat Instagram snel klaar was? Zeker niet, want Instagram lijkt de september-race al snel te winnen met nog een nieuwe functie. Twijfel je aan de authenticiteit van een account, dan is het nu te checken via de over-functie. Onder andere de datum van aanmelding, land van herkomst en gezamenlijke volgers worden getoond via deze optie. Een functie die vanaf september beschikbaar zal zijn aan ieder account op Instagram en een meer dan welkome functie voor iedereen op de foto-app! Transparantie op social media is natuurlijk zeer belangrijk, maar hoe kijk jij naar deze functie? Laat het ons weten in de reacties!

Premium of géén premium?
Het zal je vast niet ontgaan zijn. Je opende vandaag YouTube en werd geconfronteerd met een advertentie die boekdelen sprak: ‘Wil je YouTube Premium proberen?’, gevolgd met de vraag of je voor een periode van drie maanden gratis gebruik wilt maken van deze nieuwe vorm van YouTube.

YouTube Premium is een variant zonder reclames én toegang tot zowel YouTube Music Premium als YouTube Originals. Een mooi pakket, allemaal vanaf €11,99 per maand! Een koopje om die vervelende Albert Heijn kook tutorials te ontwijken…

Momenteel laat YouTube je een gratis proefperiode van drie maanden proberen om ervoor te zorgen dat het daadwerkelijk aanslaat als deze gratis periode eindigt. Draai jij al warm voor een advertentievrij YouTube + streamingdienst á la Spotify?

——————————————————————————————————————–

Zo kunnen we ons aan het einde van de zomer al verheugen op een lawine aan nieuwe functies op social media, maar is vandaag slechts een stilte voor de storm.  Zoals beloofd hebben we nog een stelling voor je, gewoon om de gemoederen bezig te houden!

‘Verheug jij je al op de komst van Facebook Watch? En welke series denk jij te gaan bingewatchen?’

Laat het ons zoals altijd weten in de reacties en vergeet ons niet te liken op social media! Dan blijf je altijd op de hoogte van nieuwe kennisblogs en recaps!

LEES OOK: 
Hoe krijg je als bedrijf meer volgers en engagement op Instagram?
The Social Recap; week 34

Sharing is caring!