The Social Recap; week 34

The Social Recap; week 34

The Social Recap; week 34

Het einde van de zomer komt langzamerhand in zicht en dat was afgelopen week zeker te merken. Als opklaring zo aan het begin van deze nieuwe week, een samenvatting van de afgelopen week op social media! Zo laat Facebook letterlijk iets van zich horen, timmert Snapchat aan de weg en ‘slide’ een bepaald medium in je DM’s… Je leest het allemaal in The Social Recap; week 34!

 

Van je laten horen
In maart kondigde Facebook het al aan, maar bijna een half jaar later lijkt het er toch te gaan komen: een eigen smart speaker en spraakherkenning. Deze functionaliteit wordt per app en als device steeds belangrijker, maar Facebook loopt nog ietwat achter. Als het aan FB zelf ligt komt daar dus binnenkort verandering in! Zeker als ze de huidige concurrentie markt willen bijbenen met o.a. Siri en Alexa.

The Social Recap; week 34 - Facebook Search

Bron: Digit – Facebook’s 10 year roadmap met o.a. Search

Door de abrupte groei in voice recognition en -search is het voor Facebook een gegeven om niet achter te blijven. Momenteel test Facebook haar eigen device en versie van spraakherkenning, genaamd onder codenaam Aloha/Portal. De strategie lijkt nu om eerst een virtuele assistent in apps te integreren en daarna met een eigen speaker te komen. Denk bijvoorbeeld aan dat er in Facebook als Messenger het mogelijk wordt om o.a. spraak in tekst te converteren, vragen in-app te stellen en opdrachten te geven, zoals we dat nu bij Siri doen. Lees nog even door, dan hebben we een prangende vraag voor je!

Geschiedenis uitwissen
WhatsApp is een app die wij allemaal liefhebben. Simpel contact houden met mensen die niet om de hoek wonen, maar via deze manier toch dichtbij zijn. Toch heeft WhatsApp iets gevonden om die vredige conversaties op te laten schudden. Vanaf 12 november 2018 is WhatsApp van plan om alle backups van meer dan een jaar geleden te verwijderen. Gebruikers van iOS kunnen opgelucht ademhalen, want hier betreft het alleen Android-gebruikers. Gesprekken die ouder zijn dan een jaar worden van Google Drive verwijderd, daar waar WhatsApp oude gesprekken als een backup op laat slaan.

Bezit je dus een Android-telefoon en wil je deze herinneringen graag bewaren? Maak dan voor deze datum een nieuwe back-up en er gaat niets verloren. Want vanaf 12 november tellen de back-ups niet meer mee voor de totale opslagcapaciteit van Google Drive! Twijfel niet, sla dus alles snel op!

Snap de nieuwe look
Snapchat is en blijft een uniek iets, ondanks de moordende concurrentie en de kleptomania van Instagram. Toch schort het aan sommige functies op Instagram en dan met name op Android. Verbetering is echter aanstaande, want Snapchat kondigt het volgende aan:

The Social Recap; week 34 - Snapchat Android Interface

Bron: Twitter – Jane Manchun Wong @wongmjane

De huidige interface is al jaren bekend, maar kan soms redelijke vertraging ondergaan. De oplossing?: Een nieuwe Snapchat-interface voor Android! Momenteel zit de nieuwe interface in de alpha-fase, maar de gelukkige die het mochten testen zijn er uiterst positief over! Een interface die meteen reageert, wat soepeler beweegt en een verbeterde fotokwaliteit ten opzichte van de oude Snapchat. Deze verbeteringen moeten zorgen voor een Snapchat-revolutie in het huidige social media klimaat. Of dat gaat lukken is slechts een vraag, maar wat denken jullie lezers? Laat het ons weten in de reacties!

Een nieuwsgierig vogeltje
Slidin’ into the DM’s’ klinkt misschien als een voorbarig iets, maar Twitter zelf maakt zich er sinds kort ook schuldig aan. Direct messages op Twitter zijn niet langer verborgen of encrypted, maar ook zichtbaar voor de Twitter-politie. Toch is deze interventie niet slecht, want Twitter helpt graag een handje.

Vanaf nu is het mogelijk om een kwaliteitsfilter in te schakelen voor de DM’s! Krijg je ongewenste DM’s vanuit India, Rusland of de VS? Dan zijn deze vanaf nu verleden tijd! De kwaliteitsfilter zorgt ervoor dat je alleen DM’s kunt ontvangen van mensen die je volgt, waardoor vreemde DM’s van charlatans verleden tijd zijn. Een ontwikkeling waar niemand over kan klagen, of misschien toch wel? Heb jij aanmerkingen op deze update, laat het dan weten in de reacties!

Kalverliefde
Tinder is een plek waar veel gebeurt, maar waar afstand vaak parten speelt tussen een potentieel Romeo & Julia-verhaal. Vooral bij de jongeren, hun grootste gebruikersgroep in Amerika. Bij het hoofdkantoor zijn ze hier ook achter gekomen en wordt er een update gelanceerd! Tinder introduceert: Tinder U.

The Social Recap; week 34 - Tinder U

Bron: Techcrunch.com

Tinder U staat voor Tinder University en is precies wat het betekent, namelijk een Tinder-extensie voor universiteiten. Naast dat Tinder een datingapp is, zorgt het ook vaak voor nieuwe vriendschappen die je normaal gesproken niet zou maken! Een win-winsituatie!

In een tijd waarin Facebook avances maakt naar een eigen dating-tab, is dit een opmerkelijke zet van Tinder. Een soort American Pie, maar dan in appvorm, moet ervoor zorgen dat Tinder marktleider blijft in de recreatiesector. Deze functionaliteit blijft voorlopig nog in Amerika actief. Blijft Tinder de onbetwiste nummer één, of zwaait Facebook binnenkort de scepter? Laat het ons weten!

—————————————————————————————————————-

Het is eind augustus en nieuwe functies en plannen sijpelen al langzaam door. De komkommertijd lijkt officieel aan haar einde te komen en dat is maar goed ook. September zorgt meestal voor spektakel bij de social media giganten, dus we houden alles nauwlettend in de gaten. Om de gemoederen in de tussentijd bezig te houden, een vraag voor jullie!

‘Maak jij al veelvuldig gebruik van een digitale stemassistant zoals Siri of Alexa?’

Laat het ons zoals altijd weten in de reacties. Houd in de tussentijd onze website goed in de gaten en like ons op social als je toch bezig bent!

LEES OOK: The Social Recap; week 33

Sharing is caring!