Chat with us, powered by LiveChat
 

The Social Recap; week 32

The Social Recap; week 32

The Social Recap; week 32

Een aardige plens regen zorgde voor wat verkoeling afgelopen week, maar de temperaturen lijken weer te stijgen. Met het Somention weerbericht achter de rug, is het tijd om te focussen op het social media nieuws in The Social Recap; week 32! Zo wordt Facebook wel erg ‘sociaal’, helpt Google met het maken van een keuze voor je diner en mogen we wennen aan een nieuwe interface!

 

Nieuw hoofdstuk in Facebook

‘Never change a winning team’ is een veelgehoorde term, maar soms hebben de coaches de drang om iets nieuws toe te passen. Zo ook Facebook, want zo werden we geïntroduceerd met een nieuwe interface!

The Social Recap; week32 - Facebook Interface

Waar we eerst slechts vier opties hadden in de onderste menubalk (mobiel), wordt dat nu uitgebreid naar maar liefst zes. Maar hoe steekt alles nu in elkaar? Waar we de eerste, derde, vijfde en zesde optie nog allemaal herkennen, zijn optie twee en vier de nieuwkomers hier. Met het tweede knopje kom je nu in een handomdraai bij alle groepen waar je lid van bent, waar de vierde knop een snelkoppeling is naar je profiel. Zo wordt Facebook weer een stukje overzichtelijker, maar was deze verandering wel nodig? Laat het ons weten in de reacties!

 

Honger, maar wat?

Het is date night, jullie magen rammelen, maar beiden weten jullie niet waar er gegeten moet worden. Een simpel bezoekje aan de KFC zit er niet in, maar wat dan wel? Daarom komt Google Maps met voorkeuren voor restaurants!

The Social Recap; week 32 - Google Maps RestaurantsEen simpel concept: je geeft jouw voedselvoorkeuren door aan Google Maps en de rest is Netflix, want zo werkt het inderdaad. Suggesties komen vanzelf binnen, waarna de bal weer bij jou gelegd wordt. Hoe meer reviews, hoe specifieker jouw advies wordt vanuit Google. Een kind kan de was doen! En ga je met een heel gezelschap eten? Dan kunnen we binnenkort zelfs onze voorkeuren laten weten! Zo breidt Google Maps stukje bij beetje uit, waar het dus ook al belangrijk geworden is in het openbaar vervoer. Wat zal de volgende stap zijn? Laat suggesties achter in de comments!

 

Tinderbook

Terug naar Facebook, want er staat iets te gebeuren. ‘Love is in the Air’ wordt nu wel erg letterlijk, want de grote witte F gaat namelijk een dating-tab lanceren. Tinder, eat your heart out… Tijdens de Facebook Keynote in mei waren er al hints dat een dergelijke app of tab geproduceerd werd. Ruim vijf maanden later lijkt het dus werkelijkheid te worden, met een preview die deze week openbaar werd gemaakt.

The Social Recap; week 32 - Facebook Dating

Ben je actief op de app, dan blijft de zogenaamde ‘openbare schaamte’ je bespaard, want alles wordt anoniem gedaan in een aparte tab. Daarnaast probeert Facebook zich ook daadwerkelijk te profileren als een datingsite, ten opzichte van de ‘one night stand’-mentaliteit van Tinder. Dat blijkt ook uit een gelimiteerd aantal ‘likes’ dat je uit kunt delen aan profielen waarin je geïnteresseerd bent. Geen gespam, want liefde kun je niet verspreiden over 1.100 verschillende mensen. Lees nog even door, dan hebben we aan het einde een interessante stelling voor je!

 

Alleen voor nachtbrakers

Het is wellicht niet het grootste nieuws, maar tijdens de komkommertijd hebben wij ook zoveel mogelijk headliners mogelijk. YouTube heeft namelijk gedacht aan haar nachtelijke kijkers en laat Android-gebruikers nu nachtmodus gebruiken als interface!

The Social Recap; week 32 - YouTube nachtmodus

Nog één video’ hoort waarschijnlijk in de top 10 leugens van de afgelopen 5 jaar. De wekker gaat weer om 8 uur, maar je wilt nog een laatste kattenfilmpje bekijken op YouTube. Alleen schijnt die witte interface als een doorn in het oog. Met de donkere interface wordt het voor gebruikers wat aantrekkelijker voor het oog en voelt het niet alsof iemand een zaklamp vol in je gezicht schijnt. Via Google Chrome was dit al een welkome toevoeging, maar nu dus via de telefoon! Als je een nachtbraker bent, wat kijk jij zoal ‘s nachts via YouTube?

 

MessengAR

Grappige woordspeling, niet? De reden waarom is vrij simpel, want Facebook voegt augmented reality games toe aan Messenger! De videochat van Messenger laat volgens medewerkers nog wensen te over, waardoor deze extra tool dus een lokkertje moet zijn. Door spelletjes met elkaar te spelen hoopt Facebook de videochat aantrekkelijker te maken, omdat het daadwerkelijk een nieuwe dimensie toevoegt aan het gesprek.

The Social Recap; week 32 - Facebook Messenger Games

Vooralsnog zijn er slechts twee spelletjes beschikbaar in de béta, maar naar verluid wordt dit snel meer. Maakte jij al gebruik van de Messenger Videochat? Zo nee, ga je het hierdoor meer gebruiken? Laat het ons weten!

——————————————————————————————————————

Zo slaat de komkommertijd ook toe in social media wereld, maar wees niet getreurd. Wij zoeken altijd de belangrijkste nieuwtjes om je toch op de hoogte te houden! Om terug te komen op Facebook Dating, hebben we een ietwat interessante stelling voor je opgesteld. Deze luidt:

‘Met Facebook Dating komt het sociale aspect van Facebook sneller terug, dan zonder’

Valentijnsdag komt vroeg, maar ga je hier gebruik van maken? Uiteraard horen we dat ook graag terug in de reacties, maar laat ons vooral weten wat je van deze nieuwe tab vindt! Blijf zoals altijd op de hoogte van onze updates door de socials te liken en de website goed in de gaten te houden!

 

LEES OOK: The Social Recap; week 31

Sharing is caring!