Chat with us, powered by LiveChat
 

The Social Recap; week 31

The Social Recap; week 31

De hittegolf kwam tussendoor heel eventjes met een kleine pauze, maar dat was slechts de stilte voor de storm. Aan de online strijd tussen de social media platforms was echter geen intermezzo besteed, zo ook niet deze week. Zo worden de chat in Snapchat en de book in de Facebook werkelijkheid en neemt WhatsApp het spreekwoord ‘tijd is geld’ binnenkort wel erg letterlijk. Je leest het in The Social Recap; week 31!

 

Zwijgen is zilver, spreken is goud

Het spreekwoord omgedraaid, maar de werkelijkheid gaat eveneens mee. Om een filter op Snapchat te activeren, houd je het scherm luttele seconden ingedrukt en hoppa. Daarna is het slechts een kwestie van het openen van je mond, het fronsen van je wenkbrauwen of iets ander spastisch. Maar die schaamte is binnenkort voorbij!

Schraap de kelen en laat het engelengezang horen, want Snapchat laat je binnenkort filters activeren met je stem! Bepaalde sleutelwoorden worden de key tot het het slot, want dit is een echte schatkist. Heb je een filter geopend, dan reageert deze wanneer je een bepaald woord richting de app roept. Vervolgens krijg je een animatie te zien, zoals je van het witte spookje gewend bent!

(Bron: Sarah Perez, TechCrunch)

Woorden als ‘hi’, ‘love’, ‘wow’ of ‘yes’ worden gekoppeld aan een bepaalde filter, waarna het jouw taak is om deze te activeren. Hiermee is Snapchat een van de eerste sociale apps waarmee het mogelijk wordt om voice control te gebruiken, maar hoe lang houdt het deze positie? Laat het ons weten in de reacties!

 

De Social Stopwatch

Altijd maar op dat feesboek of instant grem’, zoals ouderen vaak zeggen. Toch is het deels waar, want social media is een invulling geworden van ons dagelijks leven. Maar zou het niet geinig zijn om te zien hoe lang je per dag op Facebook spendeert?

The Social Recap; week 31 - Facebook ActivityDan is dit dé oplossing: zowel Instagram als Facebook komen met een activiteitenlogboek! Waar Instagram dit al een tijd geleden introduceerde, stond het lange tijd nog in de kinderschoenen. Nu gaat het samen met Facebook ervoor zorgen dat wij tot in de kleinste details weten hoe onze verslavingen ontwikkelen. Een dagelijks gemiddelde, samen met een optie voor een dagelijkse reminder wanneer je een zelf ingestelde limiet hebt bereikt, moeten social media verslaving aanpakken. Even doorlezen, dan hebben we nog een leuke stelling voor je!

 

Tijd is geld

We kennen het allemaal wel: je bestelt iets online, maar je hebt het na vijf dagen nog steeds niet binnen. Je besluit een berichtje te sturen naar Ding Dong Enterprises, omdat je daar een bestelling hebt geplaatst. Een dag later, nog geen reactie… Als het aan WhatsApp ligt, komt daar binnenkort verandering in. Het berichtenplatform gaat namelijk geldboetes uitdelen wanneer een bedrijf ná 24 uur reageert.

Gebruik je als bedrijf WhatsApp Business, dan krijg je binnenkort een duwtje in de rug om sneller te reageren om vragen van klanten. WhatsApp is een simpele manier van communicatie met niet alleen vrienden/familie, maar ook met bedrijven en vice versa. Door ervoor te zorgen dat jouw bericht ook echt een reactie krijgt, kan WhatsApp aantrekkelijker worden als communicatiemiddel ten faveure van andere platforms. Is een geldboete de juiste manier van motivatie? Laat het ons weten en zo niet, laat weten wat in jouw ogen zou werken!

 

Een boekje opendoen

Het woord ‘book’ in Facebook gaat letterlijk worden als dit experiment positief ontvangen wordt, want: Facebook lanceert een leerzame, digitale bibliotheek. Docenten en andere leerkrachten van kinderen tussen 11 en 18 jaar, moeten hiermee deze groep helpen om meer #woke te worden in de grote online wereld.

The Social Recap; week 31 - Facebook Digital Literacy Library

Lessen over privacy, identiteitsbescherming en geletterdheid, moeten de nieuwe generatie klaarstomen voor de volgende stap in het leven. Het internet is een grote, koude, kille wereld voor deze (nog) onschuldige groep, waardoor een mentor vaak welkom is. Denk onder andere aan controversiële onderwerpen als wraakporno, digitale privacy, bescherming tegen werkgevers en meer.

Een soort Facebook-les op het 9e uur iedere donderdag klinkt misschien niet denderend voor de meeste jongeren, maar het kan de rode loper uitrollen voor een betere online ervaring. Een goede beslissing? Laat het ons weten!

 

Stories in het kwadraat

Het is augustus 2018 en we hebben Stories op de volgende platforms:

  • Facebook
  • Instagram
  • Snapchat
  • Google+
  • YouTube

Laten we het over de laatste hebben, want YouTube gaat werken aan haar Stories-functie! Waar het vorig jaar al testte met haar eigen variant genaamd ‘Reels’, gaat YouTube er nu voor zorgen dat iedere contentcreator een rode ring krijgt wanneer hij/zij een Story heeft geplaatst. Vooralsnog betreft het alleen nog een test, waarbij het nog niet bekend is wanneer het in Nederland van de grond komt. Maar zijn vijf plaforms met Stories niet genoeg? Laat het ons weten in de comments!

 

Rise and shine

De meesten van ons werken van 9 tot 5 en staan dus rond het onmenselijke tijdstip van 7.15 op. Waar het in de zomer nog dragelijk is vanwege de vroege zon, is dit in de winter een deprimerende gedachte. Dat, en dan hebben we het nog niet gehad over die vreselijk scherpe piep van je wekker.

Dus, het wordt tijd om hier iets aan te gaan doen en Google gaat hierbij helpen. Heb je een Android-telefoon, dan is dit foefje vrij welkom: jouw Google-klok updaten met nummers uit jouw Spotify!

Hoe je dat doet, lees je hier:

  1. Update de Google-klok tot de nieuwste versie
  2. *pop* Een automatische melding komt op met de vraag of je Spotify wilt koppelen
  3. Maak een nieuwe wekker en selecteer het ‘alarmgeluid’-icoontje
  4. Druk rechtsboven op Spotify, selecteer een nummer en klaar is kees!

The Social Recap; week 31 - Spotify Wekker

Welk nummer gaat jou door die deprimerende winterochtenden slepen? Is het een keiharde 80’s power ballad of ga je voor de vijfde symfonie van Beethoven? Alle muzikale suggesties zijn welkom!

———————————————————————————————————-

Zo is het misschien komkommertijd op de tv, maar wij vullen die leegte met alle liefde op. Om even terug te gaan naar het begin, hebben we nog een stelling om de gemoederen tijdens de tropische vrijmibo bezig te houden!

‘Social media verslaving is een serieus probleem en moet ook serieuzer aangepakt worden’

Ben je overigens ook verslaafd aan onze content? Vergeet dan niet onze website in de gaten te houden voor kennisblogs, updates en meer en like ons op de socials!

 

LEES OOK: The Social Recap; week 30Wekelijks het laatste social media nieuws
in je inbox?

 

Gelukt! Vanaf volgende week ontvang je het laatste nieuws in je mailbox!

Too many subscribe attempts for this email address.