Chat with us, powered by LiveChat
 

The Social Recap; week 30

The Social Recap; week 30

Aanhoudende droogte, temperaturen ruim boven de 30 graden en geen spat regen te bekennen, kortom een hittegolf. Het weerbericht laten we graag over aan Peter Timofeef, de digitale hittegolf nemen wij voor onze rekening! Deze week zette Google een halt op cryptocurrency, pusht Instagram een functie wat meer naar voren en lijkt WhatsApp binnenkort met een lifehack te komen!

 

Crypt(n)ocurrency

Bitcoin, Dogecoin, Pietpaulusmacoin, noem het maar op. Eind 2017 en begin dit jaar stond cryptocurrency bovenaan de nieuwspagina’s als de nieuwe ‘goldrush’, maar volgens sommige apps en ontwikkelaars is deze ontwikkeling verschrikkelijk uit de hand gelopen…

Google zet daarom een stop op apps die cryptocurrency mijnen. Dit in navolging van de Google Chrome-extensie waardoor het mijnen van cryptocurrency al onmogelijk was gemaakt. Wel laat Google nog apps toe die cryptocurrency op afstand beheren, bijvoorbeeld het checken van aandelen. Cryptocurrency zorgde begin dit jaar voor een ware revolutie, maar lijkt het mainstream platform weer ontvlucht te zijn. Doet Google er goed aan door hier een halt op te zetten, of schaadt het hiermee zichzelf? Laat het ons weten!

 

The Social Recap; week 30 - IGTV feed InstagramZappen op Instagram

Ieders Instagram-feed ziet er al overvol uit, maar binnenkort zie je door de bomen het bos niet meer. Waar je al volgespamd wordt door Jan en Allemans’ Stories, gaat dat dus ook gebeuren met IGTV.

Waar het eerst nog verdekt opgesteld stond rechtsboven in de app, komt het dus nu ook daadwerkelijk in je feed terecht. Eerder deed Instagram dit al met de ongeziene Stories, maar IGTV gaat dezelfde kant op.

Om ervoor te zorgen dat je geen enkele IGTV aflevering meer mist, plaatst Instagram deze dus binnenkort onder de Stories op je feed. Ga jij hierdoor meer content via IGTV bekijken?

Wij zijn in ieder geval benieuwd of deze extra drukke verandering positief uit zal vallen. Laat het ons in ieder geval weten in de reacties.

 

De Online Safari

Video’s kijken online is geen geheim en we doen het al te graag. Toch kijken we vaak dezelfde video’s op YouTube, maar deze guilty pleasure gaat snel veranderen als het aan de website zelf ligt. YouTube CEO Susan Wojcicki doelt steeds meer op ontdekken en experimenteren, waardoor YouTube een speciale explorer-page aan heeft gemaakt! Maar voordat je de app binnen recordtijd opstart, is het misschien handig om te weten dat slechts 1% van alle YouTubers toegang heeft tot deze nieuwe functie,

Bekijk jij video’s van de ‘In My Feelings’-challenge, dan krijg jij soortgelijke video’s te zien in de Explore-feed. Niet helemaal hetzelfde, maar een iets andere trant die erachter zit. Zo helpt YouTube je de website te verkennen, waar deze ook daadwerkelijk voor bedoeld is. Om de gemoederen bezig te houden in deze recap, stellen we de vraag die hierbij hoort pas aan het einde van het artikel!

 

Linked, maar dan met Link

The Social Recap; week 30 - LinkedIn QR code

LinkedIn laat vaak weinig van zich horen, maar nu heeft het in korte tijd toch maar liefst twee nieuwe updates losgelaten! Welke deze zijn, lees je hier:

  • Ben je op het spoor gekomen van recruiters of headhunters, maar staat je cv niet online? Dan lijkt het schaakspel qua mailadressen al snel aanstaande, maar met de nieuwste toevoeging is dit verleden tijd!  Vanaf nu kun je namelijk documenten doorsturen via de LinkedIn-chat! Geen ongemakkelijk gesteggel meer met ingewikkelde mailadressen zoals ‘ikbendebaas2002@hotmail.com’!
  • Heb je een naam waar een trema, cedille én een accent grave in voor komt? Dan is een visitekaartje vaak handig, maar helaas is deze methode niet meer van deze tijd. Om jouw digitale profiel te steunen, heeft LinkedIn, net zoals Snapchat, QR-codes om anderen makkelijker toe te voegen!

 

Sneak Preview

WhatsApp is in Nederland de meest begeerde berichtenservice, maar toch kan het altijd beter. Een van de meest gevraagde toevoegingen wordt binnenkort waarschijnlijk werkelijkheid: het voorvertonen van foto’s zonder de app te openen.

Stuurt iemand een sappige meme of een hilarische GIF? Dan hoef je jezelf niet meer kapot te staren op dat eeuwige camera-icoontje, gepaard met het woordje ‘afbeelding’ of ‘GIF’. Hopelijk kunnen we binnenkort alle memes rondom ‘Africa’ van Toto in volle glorie bekijken, zonder de app te openen! Voor velen een welkome toevoeging aan WhatsApp, maar wat is jouw mening hierover? Laat het ons te allen tijde weten in de reacties!

 

Wake Me Up Before I Go-Go

Wham! had het ruim 35 jaar geleden over ‘before you go-go’, maar Maps focust zich meer op jou als gebruiker! Heb je een bepaalde bestemming gepland, maar weet je niet wat de beste tijd is om te vertrekken, dan geeft Google Maps het laatste zetje! Een meeting om twaalf, een ‘Toto – Africa’-karaokesessie om negen, Maps zorgt ervoor dat je altijd op tijd komt! Met dergelijke meldingen binnen de app zorgt Google ervoor dat je op de seconde af vertrekt van de locatie waar je bent, zodat je ruim op tijd de bestemming van dien bereikt.

The Social Recap; week 30 - Google Maps Notifications

Een extra toevoeging op bijvoorbeeld de ov-tool van Google Maps, maar voor de chaoten onder ons een walhalla. Wat denk jij? Gaat deze toevoeging ervoor zorgen dat je nooit meer te laat komt, of is het slechts een doekje voor het bloeden?

———————————————————————————————————————-

Zo is de hittegolf bij lange na nog niet voorbij, maar de recap voor deze week wel. Een bedroevend moment, maar om ervoor te zorgen dat je nog even bij ons blijft hebben we een stelling paraat:

‘YouTube is een terecht verdienmodel geworden in de huidige social mediastrategie’

Ben je het hiermee eens, dan horen we dat graag! Oneens? Dan horen we dat ook graag! Houd onze website, socials, en nog meer in de gaten voor hot new content!

LEES OOK: The Social Recap; week 29

Sharing is caring!