Chat with us, powered by LiveChat
 

The Social Recap; week 3

The Social Recap; week 3

The Social Recap; week 3

IJs op de ruiten, bevroren tenen en dikke jassen. Zo kunnen we vorige week wel redelijk samenvatten. Maar de ontwikkelingen in social media land zaten in ieder geval niet vastgevroren!  Zo zijn er onder andere twee nieuwe toetreders die de social media giganten van de troon willen stoten en vonden we een aantal aparte combinaties… Lees verder in The Social Recap; week 3.

 

Socializen op social media
Want daar is social media voor gemaakt, toch? Toch is die insteek na de introductie van allerlei nieuwe fratsen een beetje ondergesneeuwd, maar gaat Facebook daar hopelijk wat verandering in brengen. Facebook Stories moet namelijk een boost krijgen en daarom pakt señor Zuckerburg uit met volgende:

The Social Recap; week 3 - Facebook Stories Share

Bron: TechCrunch (Facebook adds the option to share events to Stories, message friends ‘interested’ in going)

Sta jij aanwezig of op geïnteresseerd bij een Facebook evenement? Dan kun je binnenkort dit toevoegen aan je Stories en daarmee in contact komen met andere geïnteresseerdenZoals in de afbeelding te zien is, heb je naast de ‘write a post‘, ‘send in Messenger’ of gewoon het delen van de link, dadelijk ook de optie om deze evenementen via je Stories wereldkundig te maken. Vooralsnog betreft het een testfase welke momenteel is uitgerold in de VS, Mexico en Brazilië. Maar met de grootte van deze test is het wel duidelijk dat deze functie er snel genoeg aan komt. Facebook Stories moddert nog altijd achter Instagram en Snapchat aan en heeft dus meerdere impulsen nodig om ervoor te zorgen dat het balletje eindelijk echt gaat rollen. Time will tell!

The Sound of Love
Tinder.
 Voor de een is het slechts een ordinaire vleeskeuring, voor de ander dé plek waar hij of zij de ware weet te vinden. Wat de mening ook mag zijn, Tinder is een uitermate populair platform met veel chatopties. GIF’jes, Bitmoji’s, reageren op nieuwe updates, de hele rataplan..

The Social Recap; week 3 - Tinder Spotify Share

Bron: TechCrunch (Tinder is testing the ability to share Spotify music clips in chat)

Maar daar komt waarschijnlijk nog iets bij! Momenteel test Tinder namelijk een optie om Spotify voiceclips te versturen! Nummer gevonden? Dan stuurt Tinder vervolgens een clip van 30 seconden van dat nummer, zodat je meteen kunt zien of je samen een karaokeavondje in kunt plannen. Ga je voor een prachtig nummer zoals ‘Never Tear Us Apart’ van INXS of gewoon voor ‘Vlieg met me mee’ van Paul de Leeuw? Zoals eerder gezegd is het nog maar een test, maar het kan zeker als een ijsbreker werken!

Sharing Is Caring!
Zoals gezegd is social media in ons leven gekomen om sociaal te worden en dingen te delen met elkaar. Toch is de limiet nog altijd niet bereikt en ligt er een nieuwe kaper op de kust. Maak kennis met Squad! De screensharing app voor alles en nog wat!

The Social Recap; week 3 - Squad Screensharing App

Bron: TechCrunch (Squad is the new screensharing chat app that everyone will copy)

Wil je snel wat delen met iemand anders, maar geen zin om tienduizenden screenshots te maken? Dan is Squad de perfecte app voor jou, aangezien dat precies is wat de app doet: het delen van je scherm met anderen. Je start een solo- of groepsgesprek met je contacten, waarna je naast videobellen, ook alles kan delen wat op je scherm afspeelt! Doggo memes, kattenfilmpjes, of je wel of niet naar rechts moet swipen op Tinder, noem het maar op.  De authenticiteit staat hierin centraal, want buiten ieders fabuleuze Instagram-leven zitten we ook vaak genoeg gewoon te browsen op de telefoon.

Een ontzettend leuk concept om mee te werken, alleen ruiken de neuzen van onder andere Facebook en Snapchat de dollartekens en is het slechts een kwestie van tijd tot er iets ‘gestolen’ en gekopieerd wordt. Toch heeft Squad een heel sterke USP in de markt en kan het waarschijnlijk nog voor een lange tijd vooruit.

Het hoogste lied
Muziekstreamingdiensten schoten afgelopen jaar als paddestoelen uit de grond, maar als het gaat om een sociaal platform waar je ook daadwerkelijk talenten vindt, is SoundCloud nog altijd de onbetwiste nummer 1. Maar, er komt een uitdager aan: 234 van Dolby!

The Social Recap; week 3 - 234 Dolby Recorder App

Bron: TechCrunch (Dolby quietly preps augmented audio recorder app ‘234’)

Maar hoe werkt het? Nou, als volgt:

  • Het meet en negeert achtergrond geluiden via de app
  • Je kunt audiopakketten kopen en deze direct naar SoundCloud uploaden
  • Kiezen welke stijl je zelf wilt
  • Frequenties mixen als een echte DJ Tiësto

Zoals je kunt zien, is 234 geen concurrent maar eerder een reikende hand voor SoundCloud-gebruikers. Techwebsite Techcrunch noemde het bijvoorbeeld een soort Instagram voor Soundcloud. Mooie verwoording! Na ruim een halfjaar van testen lijkt de app klaar voor de lancering, alleen blijft de pr van Dolby erg stil over nieuwe ontwikkelingen en heeft het recentelijk ook de ‘signup’-link verwijderd. In ieder geval een perfecte toevoeging voor alle ambitieuze muziekbobo’s in de wereld, waar dit natuurlijk een gift vanuit de hemel is. Enige kanttekening is dat het een betaalde app wordt, met een free trial van zeven dagen. Happy mixing!

Handtekeningen verzamelen
We kennen het allemaal; je loopt door een drukke winkelstraat en opeens staat er een hele ijverige student voor je neus die vraagt of je een handtekening kunt geven voor een bepaald goed doel. Toch moet die ijverige student binnenkort pas op de plaats maken als het aan Facebook ligt: online petities!

The Social Recap; week 3 - Facebook Community Actions

Bron: TechCrunch (Facebook launches petition feature, it’s next battlefield)

De petities, die onder de naam Community Actions zullen vallen, nodigen gebruikers uit om online een vuist te maken voor wat ze voelen. Minder plastic rietjes in een bepaald restaurant? Ga ervoor! Meer honden op kantoor? Ga ervoor! Je kunt het zo gek niet bedenken, maar als er eenmaal een grote following achter staat, kun je het hele internet aan. Ondanks de goede aard van de tool, zullen er altijd kapers op de kust zijn die het voor een compleet ander doeleinde gaan gebruiken. Toch zien de meeste mensen het positieve erin, zoals het voorbeeld ons laat zien. Wat wordt jouw eerste Facebook-petitie?

 

Nu we bij het einde van de Recap aan zijn gekomen, hopen we dat we jullie een beetje hebben opgewarmd. Toch gaan we de verwarming nog iets hoger zetten, want we eindigen met een vraag waar jullie je deze week mee bezig mogen houden.

‘Welke app ontwikkelt zich volgens jullie in 2019 het beste? Squad of Dolby 234?

Fijne werkweek!

LEES OOK:
The Social Recap; week 2
De tarotkaarten zijn geschud: dit zijn de social media trends voor 2019

Sharing is caring!