Chat with us, powered by LiveChat
 

The Social Recap; week 27

The Social Recap; week 27

Met de zonnestralen nadrukkelijk aanwezig gaan we een aantal lekkere vrijmibo’s tegemoet! Maar voordat het tijd is om te genieten, is het zaak om goed op de hoogte te blijven van wat er allemaal in social medialand gebeurt. Zo kijken we opnieuw naar Instagram en denkt Google Maps aan je medeweggebruikers! Lees verder in een nieuwe The Social Recap; week 27.

 

Dit Was Het Nieuws!

Scrollen op Instagram is iets wat we allemaal doen, de een nog meer dan de ander. Maar ben je nu niet precies zeker of je alles al hebt gezien? Dan biedt Instagram sinds deze week de helpende hand! Wanneer je de laatste nieuwe foto of video hebt gezien, verschijnt er een finishlijn op Instagram. Een simpele melding dat je alles hebt gezien sinds de laatste twee dagen dat je op Instagram bent geweest, wel zo makkelijk!The Social Recap; week 27 - Insta Caught Up

Maar dat is nog niet eens alles, want soms wil je gewoonweg niet gestoord worden. Daarom voegen zowel Facebook als Instagram een ‘do not disturb’-functie toe! Zo schakel je via je notificatie-instellingen tijdelijk de pushmeldingen uit, waar je soms mee doodgespamd wordt. Alle kleine beetjes helpen!

 

Vragenvuur

Stories, oneindig veel functies, maar het einde is nog lang niet in zicht. Zo werden we vorige maand getrakteerd op een nieuwe poll-functie en lijkt er een nieuwe uitdager zich binnenkort aan te bieden: een Q&A-functie! Soms stel je een vraag via Stories, maar binnen aanzienlijke tijd staan je DM’s vol met mensen waarvan je denkt ‘NEE..’. Daarom lijkt Instagram met een nog betere oplossing te komen, namelijk een ‘question and answer’-optie in je Stories.

The Social Recap; week 27 - Insta Q&A

Voorlopig is dit scherm alleen nog in Indonesië en Spanje gesignaleerd, maar gezien de buitenaardse werkdrift van Instagram de laatste werken weet je het maar nooit. Om alvast te peilen: hoe vaak zouden jullie hier gebruik van maken?

 

Muziek, maar met mate

Een ‘light’-versie is onmisbaar bij een dieet, maar bij een social media dieet spreken we van een ‘lite’-versie. Nadat Instagram vorige week deze stap maakte, volgt sinds deze week ook Spotify Lite! Waar veel ‘lite’-versies vaak slappe aftreksels zijn van het origineel, wordt Spotify Lite juist databewust. Natuurlijk zullen er veel opties gelimiteerd worden, maar zo kun je juist weer meer kattenfilmpjes bekijken op YouTube!

Spotify Lite laat je bijvoorbeeld alleen op ‘shuffle modus’ muziek luisteren, offline is niet mogelijk en ook ben je overgeleverd aan het humeur van de app als het gaat om welk nummer je te horen gaat krijgen. Zo kan de app switchen tussen Calvin Harris en Andrea Bocelli…

 

Liefde op het eerste, tweede en derde gezicht

Tinder is bijna niet meer weg te denken. Het social datingplatform heeft vele harten gebroken, maar nog meer harten geheeld. Toch is er ook in de digitale liefde wat te verbeteren, dus komt Tinder met het volgende…

The Social Recap; week 27 - Tinder Loop

In navolging van de Facebook profielvideo, is het nu mogelijk om een video van twee seconden te loopen op je Tinder-profiel! Een foto zegt meer dan duizend woorden, maar beelden zeggen nog iets meer dan dat. Naast dat je een video kunt gebruiken als intro, blijft deze video ook loopen. Zo is de openingszin ‘geloof je in liefde op het eerste gezicht, of zal ik nog eens langslopen’, officieel van de baan!

 

Blijven moven

Heb je een giga autotrip richting de Sloveense zuidkust gepland? Dan kan het zo zijn dat je voor ongewenste verrassingen komt te staan, die allang verholpen blijkt te zijn. Om ervoor te zorgen dat dit in de toekomst niet meer gebeurd, komt Google Maps met het volgende:

The Social Recap; week 27 - Google Maps WazeWaar je via Maps al vragen kunt beantwoorden of aanbevelingen uit kunt delen per etablissement, is het binnenkort mogelijk dit te doen voor wegen, paden en andere vormen van vervoer! Niets is natuurlijk frustrerender dan wanneer je een verkeersinfarct probeert te ontwijken, anderhalf uur uitwijken en er vervolgens achter komen dat dit allemaal onnodig was…

Met deze nieuwe functie kunnen medeweggebruikers aangeven of een ongeluk, file of wegwerkaamheden al opgelost zijn. Kost weer veel tijd wanneer je bij de Parijse banlieus vaststaat onderweg naar de Côte d’Azur!

 

—————————————————————————————————————————

Zo. Als lezer ben je nu natuurlijk weer helemaal bij als het gaat om social media, maar voordat je verder gaat is het tijd voor een vraagje!

‘Welk platform komt met de volgende revolutionaire ontwikkeling?’

Omdat Instagram de afgelopen maand alle shine heeft gestolen van de rest, kan het zo zijn dat andere platforms achter de schermen werken aan een comeback. Maar wie pakt de trofee? Laat het ons weten in de reacties, like onze pagina en hou onze website met een timmermansoog in de gaten!

 

LEES OOK: The Social Recap; week 26Wekelijks het laatste social media nieuws
in je inbox?

 

Gelukt! Vanaf volgende week ontvang je het laatste nieuws in je mailbox!

Too many subscribe attempts for this email address.