Chat with us, powered by LiveChat
 

The Social Recap; week 26

The Social Recap; week 26

Met de hittegolf op volle toeren kunnen we wel zeggen dat de zomer in gang is gezet. De vrijmibo’s worden weer extra gezellig met alle zonneschijn, maar voordat het daar tijd voor is zetten we zoals altijd alle ontwikkelingen in social medialand op een rijtje! Zo krijgt Instagram een nieuw geluid, worden Twitter en Facebook transparanter en kun je stemmen op de Stories van een bepaald platform. Je leest het in de nieuwe editie van The Social Recap; week 26!

 

Klanken en kiekjes

Instagram Stories is ongekend populair en dat lijkt de komende tijd ook niet te veranderen, dus waarom bouwen ze het succes niet nóg verder uit? Daarom is het nu dus in een aantal landen, en binnenkort dus ook Nederland, om liedjes in je Stories te plaatsen!

Is gewoon Boef man’, maar een nummer plaatsen op Insta is niet ‘gewoontjes’. Eerst een screenshot, dan bijsnijden zodat niet iedereen je Tinder-meldingen bovenin ziet en dan blijkt het weer eens niet te passen. Door het nummer gewoon te plaatsen als een ‘plaatje’, is het dus stukken makkelijker om jouw muzikale gedachten te delen!

Zoals je kunt zien verschijnt er dus een extra knopje in het Story-menu, naast de polls, locatie, GIF’s en stickers. Een extra dimensie voor Instagram Stories wat haar aantal gebruikers tot 400 miljoen (!) dagelijkse gebruikers zag stijgen! Zetten jullie de meezingers binnenkort op Insta Stories of gaat deze functie niet door naar de live shows?

 

Open en bloot

Transparantie is steeds belangrijker geworden op social media, zeker na het welbekende datalek van Facebook eerder dit jaar. Om de transparantie te verspreiden over meer verschillende lagen op social media nemen Facebook en Twitter het voortouw door alle betaalde advertenties van een pagina te zien.

Waar Twitter een ‘Ad Transparency Center’ lanceert, implementeert Facebook deze verandering via Facebook Pages. Want, waar is de advertentie allemaal te zien en wat denkt men erover? Het zijn belangrijke zaken in deze barre tijden, want vertrouwen en transparantie zijn onze belangrijke bezittingen.

Dus browse jij binnenkort over de Facebook-pagina van Kim K, dan kun jij zien of toevallig Dior een advertentie los heeft gelaten op de pagina. Omdat dit best een gevoelig onderwerp is, bewaren we de vraag voor later!

 

4 handen op een buik

De uitspraak is bekend, maar in plaats van vier handen tellen we hier vier koppen. Hoezo dat? Instagram laat je nu videobellen met tot op vier personen! Een nieuwe directe aanval op de concurrentie en een die onder geen beding uit kon blijven met iedere andere app die dit al toeliet.

Maar wat is nou zo bijzonder aan deze versie van het videobellen? Je zou denken ‘been there, done that’, maar Insta heeft geluisterd naar de smeekbeden van velen. Je kunt namelijk de chat minimaliseren en verder browsen in de app! Hoe dat in zijn werk gaat, bekijk de meest rechter foto hierboven. Een belangrijke toevoeging aan Instagram’s arsenaal, en een extra vleugje innovatie waar men al langere tijd op wacht. Is Instagram daarom de nieuwe marktleider voor videobellen, of is het een rijk te ver? Laat het ons weten!

 

Bad Bot

Trolls, ze zijn overal te vinden op het sociale netwerk en vinden altijd een weg in je feed. Toch zijn de trollen het meest prominent aanwezig op Twitter, omdat het gewoon het meest toegankelijk is voor deze subcultuur op internet. Een beetje jennen, een beetje sarren, Twitter is the place to be!

Toch wordt het een stukje lastiger binnenkort, want Twitter maakt stappen om een onderdeel van de trollen tegen te gaan. Zo gaan zij aan de slag om spambots definitief uit te schakelen. Twitter stond lange tijd bekend als ‘lui’ wanneer het ging om het aanpakken van online pesterijen of laster, maar maakt de laatste tijd grote stappen op dit gebied.

Zo wordt een onderdeel van de trolling cultuur hard getackeld, maar wat is jouw grootste irritatie op social media? Zijn dat nepaccounts, back-ups, trolls, spam accounts of iets anders? Laat het ons weten in de reacties!

 

De sleutel tot rust

Met de achtste finales van het WK voor de deur is het natuurlijk doodzonde wanneer iemand de tussenstand verklapt als je nog niet kan kijken. Je wilt per slot van rekening zelf weten of Cristiano Ronaldo gescoord heeft tegen Uruguay! Om je op Facebook te beschermen tegen spoilers is het platform bezig met het testen van zogenaamde keyword snoozing.

Waar we sinds het afgelopen najaar al de optie hebben om volledige accounts te snoozen, is Facebook dus bezig om een soort middenweg te implementeren in haar feed. Door een bepaald sleutelwoord op te geven, zoals in ons voorbeeld ‘Cristiano Ronaldo’ of ‘Uruguay’, worden deze woorden gefilterd in de berichten van dit persoon.

Toch zit een keerzijde aan deze functie, omdat je eerst een post moet vinden die deze sleutelwoorden bevatten. Toch is het soms nodig om een offer te maken, want nadat je een sleutelwoord ‘snoozed’, zal deze gedurende 30 dagen niet te zien zijn! Wel zo handig als je het WK in alle rust wilt volgen.

 

The Missing Link(edIn)

Het is al een tijdje stil rondom LinkedIn, omdat het gewoon goed loopt. Toch wordt er achter de schermen hard gewerkt om de synchronisatie tussen Microsoft en LinkedIn nog soepeler te laten verlopen, door QR-codes voor profielen te introduceren!

Ben je bij een seminar en wil je snel connecten met je buurman? Dan is deze QR-code toepassing ontzettend makkelijk en toegankelijk om dit snel te laten verlopen. In een wereld waar connecties en netwerken vrij belangrijk zijn, moet het uitbreiden natuurlijk zo makkelijk mogelijk gemaakt worden. Bij deze!

 

In ander nieuws…

Zo is er deze week veel te melden, maar moeten we er een eind aan gaan breien. Daarom in het kort:

  • Op social media dieet zodat je MB’s kan besparen? Download dan Instagram Lite! Deze versie van Insta verscheen vandaag zonder melden op de Google Play Store en werkt exact hetzelfde als Facebook Lite. Zo kun je toch alle kiekjes en jaloezie-creërende vakantiefoto’s bekijken, maar zonder te veel MB’s te verspillen! Het verschil? Insta Lite laat je helaas geen DM’s versturen of video’s bekijken, maar hierdoor vergaat de wereld ook weer niet. Een mooie toevoeging!
  • Geloof het of niet, maar Facebook Stories heeft 150 miljoen dagelijkse gebruikers. Waar het in Nederland wellicht nog achterblijft, introduceert het wel keer op keer nieuwe functies. Deze keer: likes op je Story!

The Social Recap; week 26 - Facebook Stories

Meer interactie moet zorgen voor nog meer gebruikers, wat ook wel een logisch gevolg lijkt. Facebook Stories maakt stappen vooruit qua gebruikers, maar ligt nog mijlenver achter op Instagram en Snapchat. Wordt de eerste stap hiermee gezet?

—————————————————————————————————————–

Een aardig lijstje aan vernieuwingen, waaronder een aantal zeer welkome. Toch lieten we je eerder in het artikel gissen over een vraag die we later zouden stellen, dus bij deze!

‘Aan welke vorm van transparantie ontbreekt het nog op social media?’

Laat je mening achter in de reacties (wel zo transparant) en vergeet dan niet een like achter te laten op onze posts! En als je toch bezig bent, houd onze socials en website goed in de gaten voor nieuwe blogs, aankondigingen en meer leuks!

LEES OOK: The Social Recap; week 25

Sharing is caring!