Chat with us, powered by LiveChat
 

The Social Recap; week 25

The Social Recap; week 25

The Social Recap; week 25

Een recap is vaak een samenvatting van wat er allemaal is gebeurd de afgelopen week, maar deze keer gooien we het over een andere boeg. Er is namelijk een ongekende concurrentiestrijd op komst en daar raakten we niet over uitgepraat! Daarom een speciale editie van The Social Recap; week 25, namelijk de recap van Instagram TV (IGTV)!

 

Player 2 has joined the game

Al 13 jaar lang staat YouTube op eenzame hoogte. Genoeg videostreaming sites, zoals Dailymotion, Vimeo of VidMe, sneuvelden de afgelopen jaren omdat de strijd gewoonweg niet gewonnen kon worden. YouTube zwaaide de scepter met haar monopoliepositie, maar als het aan Instagram ligt komt daar vanaf vandaag verandering in.

The Social Recap; week 25 - Wat is IGTV?

Instagram introduceerde vandaag namelijk Instagram Television, afgekort tot IGTV. Een tijdje geleden hadden wij de eerste sporen van deze revolutionaire update al vermeld, maar zo is het dus al vrij snel de werkelijkheid geworden.

Met Instagram Television heeft YouTube een concurrent waar serieus rekening mee moet worden gehouden. Maar waarom?

 

De rijzende ster

Even terug naar 2013. Vine en haar verfrissende concept, video’s van maximaal 7 seconden, waren mateloos populair. Instagram rook bloed en besloot naast foto’s, nu ook video’s toe te laten op de app. Omdat Instagram al meer gebruikers had dan Vine was de strijd in feite al gestreden, voordat deze daadwerkelijk was begonnen. Vine trok de stekker eruit en Instagram ging verder met het succes.

The Social Recap; week 25 - IGTV Celebrities

Maar dit format bracht enkele social celebrities naar het succes wat ze nu hebben. Zo kennen we onder andere de broers Logan en Jake Paul, KingBach en Lele Pons. Maar toch schortte het ergens aan. Deze ‘sterren’ trokken van Vine naar Instagram om vervolgens de nomadenreis te vervolgen naar YouTube. Daar lag, of ligt, immers het grote geld voor het oprapen. Maar het grote geld gaat nu dus waarschijnlijk verdeeld worden tussen YouTube en Instagram, want met Instagram Television wordt het een interessante gewaarwording!

 

Het nieuwe beloofde land

Maar wat houdt Instagram Television dan eigenlijk in? Is het een nieuwe app, is het een nieuw tabje, of is het gewoonweg de nieuwe naam van Instagram? Dat gaan we even allemaal op een rijtje zetten, dus hold your horses!

  • Meedoen is belangrijker dan winnen en zo denkt Instagram er ook over. Instagram Television is niet alleen voor de groten der Insta beschikbaar, maar voor iedereen! Lang dacht men dat IGTV alleen voor de bekende creators beschikbaar zou zijn, maar sharing is caring en zo kan iedereen een creator worden!
  • Wil je ten alle tijden op de hoogte blijven van nieuwe content? Abonneer je dan op dat account! Zo hoef je niet alleen een account te volgen om op de hoogte te blijven van nieuwe video’s, zo kun je dus ook door middel van de IGTV-knop op de hoogte blijven van alle nieuwe content die geplaatst wordt!
  • Zeven seconden te kort? Geen zorgen, want IGTV laat je video’s uploaden van maximaal een uur lang!
  • Krijg jij ook al spontane kokhalsneigingen wanneer je René Froger voor de 100e keer ‘ik ga naar Eyelooooove’ hoort zingen? Dan is IGTV een perfecte plek om je hoofd te legen, aangezien er geen reclames te zien zijn! Ze komen er wel, maar Instagram heeft gekeken naar hoe Facebook flopte met Facebook Watch. Geld is dan toch niet alles…The Social Recap; week 25 - IGTV Jiffpom

Een mooie toevoeging aan een al schitterende app, maar de vraag is of het ook daadwerkelijk succesvol zal worden. De vraag stellen is hem ook beantwoorden, maar wij zien hier zeker een grote revolutie ontstaan! Beeldende content wordt steeds belangrijker voor (potentiële) fans, dus waarom zou je tijd als advocaat laten spelen? Hoe meer beeld, hoe beter!

 

In ander nieuws

Toch is het ook belangrijk om de focus op bijzaken te leggen, naast deze gigantische ingreep. Daarom sommen we de belangrijkste updates even op:

Een community is fijn, maar niets is gratis in deze wereld. Daarom test Facebook abonnementversies van groepen! Voor een bepaald bedrag kan men lid worden van een ‘subscription group’, waar exclusieve content op aangeboden wordt vanuit de community. Want, hoe hoger de investering, hoe beter de content kan worden

Vroeger hadden we ‘interactieve’ quizes op dvd, nu op social media. Facebook lanceerde namelijk haar interactieve videoformat, waar men polls, quizzes, enquêtes en meer kan plaatsen. Maak bijvoorbeeld een quiz van je verhaal en zorg voor meer interactie tussen jezelf en je fans!

The Social Recap; week 25 - Facebook Video Poll

 

Bekijk deze video met de highlights van de Instagram TV presentatie

—————————————————————————————————————

Het is natuurlijk zonder enige twijfel dé week van Instagram, want het is eigenlijk voor het eerst dat een ander groot platform openlijk de strijd aangaat met YouTube. Om te meten hoe onze lezers erover denken, een stelling:

‘Instagram Television stoot YouTube binnen twee jaar van de troon af’

Geloven jullie in de veerkracht van IGTV, of is het slechts een poging voor de statistieken? Laat het ons weten in de reacties en vergeet dan niet om ons meteen te volgen op de socials en website!

 

LEES OOK: Inhakers, aanhaken of afhaken?

LEES OOK: The Social Recap; week 24

Sharing is caring!