Chat with us, powered by LiveChat
 

The Social Recap; week 23

The Social Recap; week23

The Social Recap; week 23

Hoor, wie klopt daar? Geen Sinterklaas, maar de zomer staat weer voor de deur! Voordat we allemaal weer en masse de ventilatoren op standje Siberië zetten, doen we eerst onze wekelijkse recap van de eeuwige strijd in social media land! Zo krijgen we een bombardement aan nieuwe emoji’s, kijkt Instagram weer af bij Snapchat en wordt Facebook binnenkort een muzikaal feest!

 

Emoji Evolutie
The Social Recap; week 23 - Emoji'sWe gebruiken ze te pas en te onpas tijdens het chatten en het gaat soms zo ver dat er zelfs meubels van ze worden gemaakt: emoji’s. Er lijken er al meer dan genoeg te zijn, maar toch is de honger nog niet gestild…

Daarom krijgen we in het najaar maar liefst 157 nieuw emoji’s! Onder andere de gingers krijgen eindelijk hun eigen emoji’s en deze komen er ook voor wanneer je het ijskoud hebt of wanneer het zo heet is dat je letterlijk smelt. Handig voor de Nederlandse zomers waar de benauwdheid nog harder aankomt dan Mike Tyson.

Zo kunnen we ook een kangoeroe, een tand, een been en voet met alle huidskleuren van dien en piratenvlag verwachten. Met zo’n hoog aantal ben je in ieder geval niet snel uitgekeken! Welke kijk jij het meeste naar uit?

 

Kill Your Darlings
Soms moet je afscheid nemen van iets wat gewoonweg niet werkt. Facebook had een functie waar men amper gebruik van maakte en is het maar beter ook dat deze uit zijn lijden wordt verlost.

Stoppen ze met de Stories? Nee, maar Facebook neemt wel afscheid van haar Trending-sectie. Trending was een tabje waar men ‘trending’ nieuws kon lezen, maar er was een klein probleempje. Breaking news mocht niet afhankelijk zijn van een algoritme wat het trending maakt. Facebook kondigde kort geleden te werken aan een ‘breaking news’ label voor publicisten, waardoor de trending-tab al snel overbodig werd. Zo komt er een kortstondig einde aan deze functie, waar toch meer potentie in zat dan uiteindelijk gebruikt is. Maar om de vraag even te stellen, welke Facebook-functie zie jij het liefst zo snel mogelijk vertrekken?Laat het ons weten!

 

Geen MTV, maar FTV
Er bestond eens een tijd toen MTV daadwerkelijk nog muziek op tv uitzond, maar deze dagen liggen allang achter ons. Toch zijn de regels voor het gebruiken van muziek op social media in je uitingen ontzettend streng, maar rechtvaardig. Je wilt natuurlijk wel credits wanneer jouw muzikale creatie gebruikt wordt.

Facebook lanceerde vandaag de concurrent van Musical.ly, namelijk Facebook Lip Sync. Een livestream-functie waar men de jeugddroom van de Playbackshow nu eindelijk uit kan laten komen.
Toch zit er een geur van buitenspel aan, want kun je een origineel nummer wel gebruiken op de achtergrond? Gelukkig helpt Facebook je hier, aangezien het de deelrechten van 100 nummers heeft gekocht zodat jij lekker kunt playbacken!

The Social Recap; week 23 - Facebook Lip Sync

Onder andere ‘Havana’, ‘Welcome to the Jungle’ en ‘God’s Plan’ zitten bij de eerste nummers die Facebook van de week uitbracht. Wil je een nieuw nummer toevoegen? Laat het Facebook weten en dan zorgen zij ervoor dat jij binnenkort ‘Is er leven op Pluto’ kunt playbacken in een livestream!

 

InstaTube
Instagram is weer eens terug van weggeweest en pikt nu mee uit twee nesten! Waar het Snapchat-nest al redelijk leeg begint te raken, probeert Instagram nu ook een kijkje te nemen in de keuken bij YouTube: een soort Instagram Watch.

Waar Facebook Watch tot nu toe erg tegenvalt, is het de verwachting dat Instagram hier wel in gaat slagen, vanwege de aard van het platform. Instagram promoot het gebruik van beeldende content in zowel foto- als videoformaat. Om deze reden plant Instagram een videohub, vergelijkbaar met de ‘Discover’-pagina op Snapchat. Hierdoor wordt de videolengte op Instagram speciaal uitgebreid voor de content die op deze pagina geplaatst moet worden. Zo is het plan dat gebruikers hier vlogs van bijvoorbeeld een kwartier kunnen plaatsen, zodat het nog makkelijker vindbaar wordt voor potentiële volgers. Het plan staat nog in de kinderschoenen, maar kan een grote bedreiging vormen voor de gevestigde videoplatforms.

 

The Social Recap; week 23 - Facebook Marktplaats Ads

Marktplaats, maar dan anders
Twintig weken na de release heeft Facebook bekend gemaakt dat de marktplaats op de site binnenkort betaalde advertenties krijgt. Want naast tweedehands spullen is het ook leuk als je op de hoogte wordt gehouden van nieuwe edities, toch?

De Facebook-marktplaats is logischerwijs bedoeld om jouw advertentie nog prominenter in de feed te krijgen, zodat jouw product(en) sneller verkocht worden. Want zeg nou zelf, dat Iron Maiden t-shirt uit 1984 hoort toch vanzelfsprekend bovenaan de pagina te staan?

Door een betaalde advertentie op de marktplaats te plaatsen, geef je een boost aan de producten die je graag kwijt wilt. Waar je dus eerst overgeleverd was aan de algoritmes, is er nu een manier om deze te omzeilen! Heb jij al gebruik gemaakt van deze functie op Facebook?

 

—————————————————————————————————————————

Zo komen we dus weer aan bij het vrijmibo-moment, althans als het zo ver is. Eerder in de recap zagen we dat Instagram zich op het terrein van YouTube wilt begeven door middel van ‘Instagram Watch’. De vraag ligt nu echter bij jullie, want:

‘Gaat Instagram een realistische dreiging vormen voor YouTube in de nabije toekomst?’

Laat het weten in de reacties, laat ook een like achter, volg ons op de socials en houd zoals altijd de website goed in de gaten voor nieuwe blogs, content en meer!

LEES OOK:
The Social Recap; week 22
Het inzetten van 360°-marketing; wat is het en hoe doe je dat?Wekelijks het laatste social media nieuws
in je inbox?

 

Gelukt! Vanaf volgende week ontvang je het laatste nieuws in je mailbox!

Too many subscribe attempts for this email address.