The Social Recap; week 2

The Social Recap; week 2

Het weekend staat weer voor de deur en wij hopen dat dit je niet verleidt om jouw goede voornemens te laten vallen ;). Om je op andere gedachten te brengen, hebben wij zoals gebruikelijk alle nieuwtjes van de afgelopen week weer op een rijtje gezet! Deze week staat vooral in het teken van conversaties met Twitter, Facebook en WhatsApp in de hoofdrol.

 

Letterlijk een paragraaf typenTwitter
Twitter heeft veel plezier aan haar 280-tekens- en tweetstormfunctie, maar er komt nog veel meer aan. Het lezen van een draadje gaat niet altijd van een leien dakje en daar heeft Twitter iets op gevonden in de vorm van een bot.
Zie je nou een draadje op Twitter en wil je hier een overzichtelijk tekstje van krijgen? Reageer dan op één van de 25.124 tweets met @ThreadReaderApp en typ ‘unroll’ als magisch wachtwoord. Kort daarna stuurt de bot jou een linkje naar een blanco website waar je alles rustig door kan lezen, zonder alles één voor één uit te moeten pluizen.
Ontzettend handig wanneer je niet verloren wilt raken in iemands tijdlijn en vervolgens eerst door 200 mentions moet scrollen. Dan rest ons natuurlijk de volgende vraag. Volg jij mensen op Twitter waar dit handig voor zou zijn?

 

Support your locals
Iedereen kent het: een speciale Facebook-groep voor de buurtbewoners. Een totale chaos aan berichten met als hoogtepunt de buurvrouw van 3 huizen verderop die het lief en leed van haar koffiezetapparaat deelt. Niet bepaald handig, maar je blijft lid omdat je ten alle tijde op de hoogte wilt blijven van wat er in de nabije omgeving gebeurd. Facebook speelt in deze situatie weer Superman, want op dit moment wordt er een aparte tijdlijn voor lokaal nieuws en evenementen getest! 

Facebook

Voorlopig alleen in de Verenigde Staten, Today In biedt lokale nieuwsoutlets de kans om meer traffic naar de pagina te krijgen en zo meer betrokkenheid binnen een gemeenschap te creëren. Facebook keurt de pagina’s van tevoren goed, waarna in de tijdlijn een lijst met lokaal nieuws en evenementen naar voren wordt gestuurd. Ben jij altijd op de hoogte wat er in de buurt gebeurt of lig je altijd onder een steen en is dit dé oplossing voor jou?

Tromgeroffel…
Het wachten is bijna voorbij! WhatsApp Business staat metaforisch gezien voor het stoplicht en deze springt al bijna op groen. De laatste tweaks worden eruit gehaald en momenteel wordt de functie in een kleine groep getest, waar het binnenkort wereldkundig wordt gemaakt!
WhatsApp-zakelijk-business-001

Met WhatsApp Business kun je een bedrijfsprofiel aanmaken en via de app contact houden met alle klanten. Vooral voor kleine klanten waar iedereen de klantenservice is, zorgt het voor meer gemak en overzicht. Zakelijke gebruikers kunnen linken naar de eigen site en het vaste nummer gebruiken om te kunnen chatten. Zo voorkom je als bedrijf dat je 20 verschillende telefoonnummers moet aanmaken om mobiel bereikbaar te zijn. Is het dan allemaal rozengeur en manenschijn? Helaas niet, want er zijn wat restricties aan gebonden. WhatsApp Business is voorlopig alleen beschikbaar voor Android en kan alleen tegen betaling worden gebruikt. We noemen het maar onder het mom van ‘comfort’.Wij zijn benieuwd in ieder geval! Wat jullie? Heeft WhatsApp Business kans van slagen?

Swipen op de porseleinen troon, maar dan zakelijk
Tinder, al jarenlang een succesformule vanwege het simpele gebruik van je wijsvinger. Je zwaait deze als een ruitenwisser naar links of rechts wanneer je iemand wel of niet leuk vindt in de hoop dat je een match krijgt. Daarom wordt deze formule nu vertaald naar het zakelijke platform met de app Ripple.

Ripple
Ripple is in het leven geroepen door – niet geheel toevallig – oud-medewerkers van Tinder, die de huidige zakelijke platforms ‘te moeilijk’ en ‘te saai’ vinden. In een soort Tinder-format toont Ripple potentiële connecties met foto, opleiding, werk en al, gebaseerd op gemeenschappelijke interesses. Is het dan alleen een kopie van Tinder? Zeker niet, want Ripple toont ook nieuwsartikelen, blogposts en tweets om zo met elkaar te kunnen bespreken. Zouden jullie onze medewerkers naar rechts swipen? 😉

——————–
Zo gaan we dus in 2018 weer op zoek naar het dialoog, gesimplificeerd door alle technologie van dien. Welke van de bovenstaande voorbeelden geven jullie de meeste kans van slagen? Laat het ons weten! Volgende week werpen we weer een blik op de ontwikkelingen uit week 3!