Chat with us, powered by LiveChat
 

The Social Recap; week 2

The Social Recap; week 2

We zitten inmiddels alweer in de derde week van 2019. Het normale leven en werk is weer in volle gang gezet na de feestdagen. Zo ook voor de social mediagiganten. Werk aan de winkel en zo gingen onder andere Facebook en Instagram met wild geraas aan de slag! Lees verder in The Social Recap; week 2 om te lezen wat er allemaal de afgelopen weken is gebeurd in social media land.

 

Instagram (Remix version)
Soms is een remix beter dan het origineel en ook Instagram heeft dat idee begrepen. Maar hoe pak je zoiets aan? De DJ’s op het hoofdkantoor zijn aan de slag geweest en geven jou nu de optie om te scratchen met verschillende accounts… Heb je meerdere accounts (waarschijnlijk wel, omdat niet iedereen de drankjes en dansjes mag zien), dan kun je nu op meerdere accounts ‘regrammen’! Hierdoor hoef je dus niet constant te switchen van account, als de foto ook daar moet verschijnen. Efficiëntie anno 2019!

Bron: Techcrunch (Instagram now lets you regram your posts to multiple accounts)

Ben jij dus zo’n influencer met een extra blog account en wil je die ene foto op meerdere accounts plaatsen? Dan gaat dat nu stukken sneller, wat zeker een goede ontwikkeling is. Instagram trapt 2019 in ieder geval goed af!

Memes on the road!
Ondertussen is er in de wereld een nieuwe trend bezig en niemand ontkomt eraan: TikTok. De app waarin je korte video’s op kan nemen waarin je playbackt, acteert of gewoon iets achterlijk doet, vergaarde maar liefst 12 miljoen downloads sinds augustus. Aardige cijfers! Daarom besloten de ontwikkelaars dat het tijd werd om een soort on-the-go versie te maken, namelijk TikTok LiteDe app werkt net zoals alle andere Lite-versies, namelijk een versie waarin je minder mb’s en energie gebruikt op je smartphone. Hierdoor wordt het een stuk makkelijker om de app onderweg te gebruiken en nog meer maffe video’s te maken!

Bron: Techcrunch (TikTok’s quietly launched ‘Lite’ app has reached 12 million downloads since August)

Maar zeiden we niet net dat de app al in augustus uit werd gebracht? Waarom is het dan nu relevant? De reden erachter is omdat Lite-apps steeds populairder worden. Facebook Lite heeft sinds de lancering twee jaar geleden bijvoorbeeld al 200+ miljoen downloads bij elkaar geraapt. Om de Lite-discussie wat interessanter te maken, hebben we aan het einde van de recap een stelling klaar staan!

Meten is weten!
Het gezegde is bekend, en anno 2019 hebben we ontzettend veel te maken met data. Een aantal tools om dat dan te meten, wil dan natuurlijk best helpen. Daarom dachten de Twitter-bobo’s aan het volgende: een real-time event dashboard en verbeterde insights en analytics!

Bron: Techcrunch (Twitter gives events a boost with new publisher tools)

Laten we beginnen met het events dashboard. Twitter is het platform bij uitstek om op de hoogte te blijven wanneer er weer eens iets in de wereld gebeurd. Heeft ome Donald Trump weer eens iets mafs gezegd? Dan is Twitter je grootste vriend. Maar dat is natuurlijk niet het doel van het dashboard, maar meer over hoe men Twitter kan gebruiken voor betere advertentieprogramma’s. Twitter is qua ads waarschijnlijk niet het eerste platform waar je aan denkt, maar hiermee probeert CEO Jack Dorsey het platform wat aantrekkelijker te maken!

Dan zijn er nog de verbeterde insights en analytics. Ook hier denkt men aan het verbeteren van de gebruiksvriendelijkheid en om Twitter een boost te geven voor contentstrategieën. Wanneer men het meeste je tweets leest, waar de lezers vandaan komen, statistieken voor data nerds, de hele rambam! Zet Twitter hiermee een grote stap om aantrekkelijker te worden voor content? Het is natuurlijk wel waar dat het platform best wel ondergesneeuwd is door onder andere Facebook en Instagram, maar het blijft nog steeds een ontzettend handig platform om je doelgroep te bereiken. Gaat het werken? Wat denken jullie?

Nog meer getweet
Maar we zijn nog niet klaar met Twitter! Het werkt in het geheim namelijk aan Twitter 2.0! Even een kijkje achter de schermen naar wat we kunnen verwachten:

Bron: Techcrunch (A first look at Twitter’s new beta app)

  • De huidige app werkt met maar een aantal kleuren: zwart of wit voor de interface, blauw voor de @ en #, groen voor de retweets en rood voor de likes. Bij de nieuwe bètaversie krijgen tweets zelfs een bepaalde kleur, zodat je kunt zien wat interessant is voor jou! Reacties van mensen die je volgt, krijgen bijvoorbeeld een groene kleur, je eigen reply wordt blauw en de rest blijft gewoon wit. Geeft Twitter toch wat kleur op de wangen!
  • Algoritmes staan garant voor een haat-liefderelatie, maar deze update kan vrij goed uitpakken! Als je de replies op een bepaalde tweet wilt lezen, dan zitten er ook vaak oninteressante antwoorden tussen. Wat de nieuwe Twitter-app gaat doen, zijn algoritmische replies. Is een reply interessanter voor jou, bijvoorbeeld van iemand die je volgt, dan komen deze aan de top van de lijst!
  • Twitter staat natuurlijk ook garant voor engagement. Retweeten? Simpele druk op de knop. Liken? Simpele druk op de knop. Maar, dat gaat veranderen omdat de bèta geen engagementknoppen heeft in de tijdlijn. Geen zorgen, de knoppen verschijnen wel wanneer je op de post zelf klikt. Engagement voor de personen die ook daadwerkelijk geïnteresseerd zijn!

Voorlopig is het een exclusieve bètaversie, maar het is een vrij interessante ontwikkeling. Twitter lijkt de volle focus op 2019 te hebben gelegd, dus houden we deze ‘Twitter 2.0’ zeker in de gaten!

De vinger op de niet-zo-zere plek leggen
Technologie is altijd leuk om naar te kijken en de technologie qua privacy en beveiliging ontwikkelt zich steeds sneller. We kunnen tegenwoordig onze smartphones al controleren met een fingerprint-controle en er is een app die dat idee best handig vindt: WhatsApp.

Bron: XDADevelopers (WhatsApp for Android may soon get fingerprint authentication for security)

WhatsApp-watchers WABetaInfo kwam namelijk met de primeur dat bij de volgende update een fingerprint-scanner voor Android wordt geïntroduceerd! Althans, dat is het idee dat WhatsApp zelf heeft, omdat het steeds belangrijker wordt om alles goed te beveiligen. Waar WhatsApp sinds de introductie van de webapp als verificatieberichten stuurt om er zeker van te zijn dat het ook de echte gebruik(st)er is, had de beveiliging op de mobiele versie nog een frisse wind nodig. Mocht de update daadwerkelijk plaatsvinden, is het alleen maar een positieve ontwikkeling!

 

Zo hopen we dat je weer bijgepraat bent sinds de jaarwisseling, want met deze voortekenen wordt 2019 een interessant jaar. Voor je weer verder gaat met je werk, of het kijken van kattenfilmpjes, nog een stelling!

‘De Lite-versies van apps gaan op lange termijn de standaard worden op smartphones’

Ben je het er mee eens of vind je het totale trijf? Laat je mening achter in de reacties en doe ons meteen even liken op de socials als je toch bezig bent!

LEES OOK: The Social Recap, week 52

Sharing is caring!