Chat with us, powered by LiveChat
 

The Social Recap; september

The Social Recap; september

De blaadjes beginnen weer van de bomen te vallen, de nachten worden langzaam weer langer en dat kan maar één ding betekenen: de herfst is weer begonnen! Vielen de ontwikkelingen van de grote platformen ook als de blaadjes van de bomen, of genieten de bobo’s van een lange nazomer? In deze social recap kijken we terug op de grootste ontwikkelingen van de maand september!


Snapify

Bron: Techcrunch (Spotify users can now share music and podcasts to Snapchat stories)

We kunnen sinds vorige maand eindelijk gebruik maken van Instagram Music, maar het volgende platform biedt zich alweer aan. Zo hebben we niets en zo hebben we opeens alles, want Snapchat en Spotify bundelen de krachten samen, zodat je nummers ook daar kunt delen!

Snapchat is de zevende externe partij waar je nu je Spotify-nummers op kunt delen, waardoor je nu zo goed als al je volgers kunt laten zien dat je Señorita op repeat hebt staan. Ondanks dat is het een duidelijk signaal dat Spotify al wilt geven richting Apple Music en YouTube Music, vanwege de vragen die afgelopen jaar gesteld werden. Zou Spotify de introductie van deze nieuwe spelers zonder kleerscheuren door komen? Het antwoord van de Zweedse streamingdienst is zonder twijfel duidelijk!

Maar ook uit het perspectief van Snapchat is dit een interessante ontwikkeling. Medio 2017 was de app op leven na dood, maar is het twee jaar later nog steeds een grote speler. Met 203 miljoen dagelijkse gebruikers blijft het een niet te onderschatten platform en worden de beide imperia weer met elkaar uitgebreid. De volgende samenwerking voor beide partijen? Wie weet!

Het ware gezicht
Social media brengt een bepaalde druk met zich mee en de platforms zijn daar uiteraard ook van op de hoogte. Ook wij als social media agency zijn op de hoogte van de negatieve kant van het huidige medialandschap en juichen dit nieuwe beleidsplan van Facebook ook hard toe. 

Vaak verguisd, maar hier toch zeker met een duidelijk statement, Facebook komt met strengere richtlijnen omtrent zelfverminking en relevante zaken. Een ‘perfect plaatje’ wordt vaak geschetst via ons dagelijkse social mediagebruik, maar het negatieve effect dat daaraan verbonden zit gaat vaak als een sluipmoordenaar door iedereen heen. Door content waarin bepaalde sleutelwoorden, geassocieerd met bovenstaande onderwerpen, te dempen of zelfs te verwijderen, moet de ‘aanstekelijke’ negativiteit de kop in worden gedrukt.

Eerder dit jaar werd er al veel aandacht besteed aan de mentale gesteldheid, maar dat de platformen deze stap ondernemen is de volgende fase. Wil je zelf de richtlijnen doorlezen, klik dan hier.

Een lopend verhaalWeet je wat een handige uitvinding voor social media zou zijn? Het delen van een foto of video voor slechts 24 uur, waarna deze weer verdwijnt! Zoiets bestaat al? O ja, Stories inderdaad. Geloof het of niet, maar het volgende platform heeft aangekondigd te gaan werken met hun eigen versie van Stories. Wie? Google Photos.

Toch is het eerste zinnetje niet helemaal waar, want er zit een twist aan. In plaats van wat je op dit moment doet, gaat Google Photos zich focussen op het verleden. We kijken graag terug naar onze foto’s om herinneringen op te halen, maar een extra functie die met een datum werkt is altijd leuker. Wat deed jij exact een jaar geleden? Of zelfs vier jaar geleden?

Licht, camera, actie
Videocontent wordt met de dag populairder en is in feite niet meer uit ons dagelijkse mediagebruik weg te slaan. Daarom is het ook logisch dat er steeds meer mogelijkheden gevonden worden om deze videocontent uit te breiden! Facebook en Instagram kondigen daarom veel nieuws aan, namelijk een verbeterde Creator Studio op FB en een planningtool voor IG en IGTV! 

De Creator Studio van Facebook werd vooral als ‘primitief’ gezien, maar de nieuwe interface toont een duidelijke vooruitgang. Met onder andere statistieken over advertentierechten, loyale kijkers, gemiddelde kijktijd en nog veel meer. Daarnaast zijn er 13 nieuwe

Bron: Techcrunch (LinkedIn launches skill assessments , tests that let you beef up your credentials for job hunting)

talen beschikbaar voor de app, waaronder Arabisch, Chinees, Duits, Italiaans, Russisch en Thais. Nederlands laat dus nog even op zich wachten, maar we kunnen in ieder geval genoeg zien in de app in het Engels!

De planningtool voor Instagram en IGTV is misschien wel het grootste lichtpuntje herin, omdat het vooralsnog alleen mogelijk is door middel van externe apps, zoals Preppr. De bobo’s bij Instagram geven aan dat het over een aantal maanden mogelijk is om content tot maar liefst zes maanden vooruit te plannen!
Wanneer hier meer bekend over is, laten wij het absoluut weten…

Work, work, work
Het liedje van Rihanna en Drake gaat voor ons allemaal wel op doordeweeks, maar Nederland kent nog veel werkzoekenden. Want, hoe doe je sommige vaardigheden op zonder werkzaamheden? En hoe spring je er nog meer uit bij de sollicitatieprocedure? LinkedIn heeft het antwoord!

Ben jij nou de Cristiano Ronaldo van Microsoft Excel? Dan kun je dat nu laten zien via de zogenaamde skills assessments op LinkedIn en je profiel extra diepte geven! Via deze tests is het mogelijk om je kwaliteiten te laten zien aan potentiële werkgevers, door middel van ondersteunende statistieken. Slaag je voor de LinkedIn assessment, dan krijgt je profiel een extra badge om je vaardigheden aan te tonen. Deze badge is gedurende een jaar geldig, waarna je de test weer opnieuw moet doen (als je nog werkzoekende bent natuurlijk).


Zo gaan we de koude maanden weer tegemoet en gaan de bobo’s en de genieën weer achter hun pc’tjes kruipen om ons te voorzien van nieuwe ontwikkelingen om de koude, gure tijd door te komen. Wil je daarvan op de hoogte blijven? Vergeet ons dan niet te volgen op social en de website goed in de gaten te houden!

 

Sharing is caring!