Chat with us, powered by LiveChat
 

The Social Recap; juni

The Social Recap; juni

Nog niet gesmolten van de hitte? Mooi! Dan kun je even wat verkoeling zoeken met de Social Recap van de afgelopen maand. Of is het wel verkoeling te noemen met alles wat er de afgelopen maand gebeurd is? Zo komt Facebook met haar eigen virtuele munt, snapt Spotify dat samen muziek luisteren altijd leuker is en gaan we binnenkort karaoke zingen op Instagram!


Facebook
Geld moet rollen
Het is een onderwerp waar de meningen over verdeeld zijn. De een vindt het een geweldig iets, een ander vindt het een hocuspocusverhaal en weer een ander ziet het als de ondergang van de economie: cryptocurrency. De bekendste variant is natuurlijk Bitcion, maar daarnaast heb je bijvoorbeeld ook nog de meer obscuurdere varianten, zoals DogeCoin en Ethereum. 

Als het aan Facebook ligt is er binnenkort een nieuwe marktleider, namelijk de eigen cryptocurrency: Libra. De volgende megastap die Facebook onderneemt en één die veel ontwikkelingen met zich mee kan brengen.
Libra wordt een cryptocurrency die zoals iedere andere variant werkt. Je wisselt je real-life geld in voor de digitale variant en hiermee kun je online transacties uitvoeren. Het voordeel hiervan is dat je zodoende geen extra tarieven of kosten hebt dan wanneer je hier een bankpas of creditcard voor gebruikt.

Om het niet te technisch en te economisch te maken, leggen we het beoogde voordeel van Libra in Jip en Janneke-taal uit. De waarde van de Libra wordt gebaseerd op de vier sterkste munten ter wereld: de Amerikaanse dollar, de Britse pond, de Euro en de Japanse yen. Zelfs wanneer één van deze valuta zou kelderen, wordt de waarde van de Libra niet beïnvloed.
Maar omdat wij geen economisch instituut zijn, kun je misschien beter het onderstaande filmpje kijken. Wordt het met plaatjes en animaties uitgelegd, leuk man:

Maar wordt Facebook de opvolger van de Nederlandsche Bank? Dat niet, want Facebook krijgt slechts een klein aandeel in het bestuur. The Libra Association, een non-profit organisatie uit Zwitserland, wordt het leidende orgaan achter deze hele ontwikkeling. Zo moeten geïnteresseerde bedrijven een bedrag rond de $10 miljoen(!) betalen om een stem te krijgen binnen de organisatie. Vooralsnog hoeven we dus niet bang te zijn dat Zuckerberg de Aardse Keizer wordt…

Wanneer er meer bekend wordt over Libra zullen we daar uiteraard een artikel aan wijden! Voor nu staat de release in 2020, maar dat kan enigszins schommelen met alle ontwikkelingen die gaan komen. Wordt vervolgd!

Aan de bel trekken

Bron: Techcrunch (Facebook may finally let you turn off those annoying notification dots)

Dopamine is het stofje dat je aanmaakt wanneer je ergens blij van wordt en kan getriggered worden bij het zien van iets enthousiasmerends. Een van die triggers is een notificatie op je smartphone of pc. Zou het een berichtje van je crush zijn? Een positief antwoord op je sollicitatie? Maar nee, het is een uitnodiging voor Farmville van Tante Bep. Balen wel.

Facebook kent het probleem dat het rode notificatiepuntje je een beetje af kan leiden en je ten onrechte blij maakt. Daarom zijn ze nu bezig om een optie te ontwikkelen waarmee je dit puntje uit kan zettenHet belletje en de andere kopjes zullen dan alleen oplichten wanneer er een notificatie is die je daadwerkelijk wil zien. Scheelt toch weer!

Meeste advertenties gelden
Politiek is altijd een apart spelletje geweest en met de snelle ontwikkelingen op social media blijft het maar interessanter worden. We zijn allemaal bekend met de schandalen die zich af hebben gespeeld rondom Russische trolls die de verkiezingen zouden beïnvloeden met advertenties en nog meer technisch vernuft. Om voor wat transparantie te zorgen heeft Facebook nu een globaal politiek archief geopend!

De adverteerder moet de identiteit aangeven, waarna Facebook deze mensen screent. Als dat nog niet genoeg is, wordt er ook aangegeven wie er betaald heeft voor deze advertentie en wat de originele afzender is. We zijn benieuwd of het gaat helpen!

Instagram
Ads, ads en nog een ads
Reclames en social media gaan samen als regen en de zomer in Nederland. Instagram staat er ook vol mee. Zo komen advertenties voor in je tijdlijn, in de Stories en zijn er ook genoeg gesponsorde posts die je dagelijks om de oren vliegen. Maar daar gaat het niet stoppen, want Insta gaat namelijk advertenties draaien in de ‘Explore’-tab.

Advertenties brengen geld in het laatje en daarom is het tabblad waar de posts verschijnen op basis van je recente activiteit de volgende cashcow. De ‘Explore’-tab wordt dagelijks door miljoenen actieve gebruikers bezocht om nieuwe accounts of posts te zoeken, maar ook hier wordt het dus mogelijk om je product via reclames aan de man te krijgen.

Karaoke Kippenhok
Het is een ding dat iedere vrijmibo of andere gezellige bijeenkomst veranderd in een gospelkoor vol met kakofonisch gekakel: karaoke. Instagram heeft de afgelopen maanden gezien hoe TikTok de wereld over heeft genomen met haar videostijl en daarom worden de keeltjes bij de Insta bobo’s geschrapt.

Het is namelijk nu mogelijk om via Instagram een karaoke teleprompter te plaatsen in je Story! Selecteer de ‘Instagram Music’ lens, waarna je een aantal lyrics kunt selecteren die in je Story in karaokestijl naar voren komen. Zorgen jullie voor engelengezang of Madonna op het Songfestival?

Bron: Techcrunch (Instagram one-ups TikTok with karaoke lyrics)

Maar voor ons Nederlanders gaat de pret nog niet op, want nog steeds wachten we op de release van Instagram Music. Pas wanneer deze lens/sticker beschikbaar is in ons kikkerlandje kunnen we meeblèren op de nummers die beschikbaar zijn. Nog even geduld dus…

WhatsApp
De complete trilogie
Statussen delen doen we in principe overal, maar de grootste drie spelers zijn natuurlijk Facebook, Instagram en WhatsApp. Geen grote verrassingen hier. Daarnaast zijn alle drie de platforms ook nog eens onderdeel van hetzelfde moederbedrijf, waardoor er continu geëxperimenteerd wordt om alle drie in perfecte harmonie te laten draaien.

Dat is dus ook de reden waarom momenteel wordt getest om je WhatsApp-status te delen op Facebook en Instagram. Zo hoef je niet drie afzonderlijke statussen te maken of te screenshotten, maar kun je de wereld in een keer op drie verschillende kanalen laten zien hoe je doggo een bal oppakt. Mooie dingen. 

Kedeng, kedeng
Appen op de fiets mag dan nu officieel verboden zijn, maar in het openbaar vervoer heb je nog alle toestemming. Het wordt nu zelfs een extra hulpmiddel, want WhatsApp is samen met de NS een test gestart om overlast in de trein te melden.

De WhatsApp-buurtpreventie is al langer bekend en in veel gevallen een schot in de roos geweest voor de bewoners. Nu gaan we dus een stapje verder, om zo de veiligheid in de trein nog een stuk sterker te maken. Het appje gaat naar de veiligheidscentrale, die daar de situatie beoordelen en bepalen of het nodig is om in te grijpen. Nu nog hopen dat ze daar geen vertraging bij hebben…

Vooralsnog gaat de test draaien op drie verschillende trajecten, te beginnen met Arnhem – Dordrecht en de stations Eindhoven, Tilburg en Breda in het speciaal. Kom jij langs deze stations en wil je als testpersoon fungeren? Zet dan 06-13181318 in je contacten!
P.S.: Dit is niet een nummer van een van onze collega’s, het is echt van de NS

Overig
Music Sounds Better With You
Het nummer zelf is een echte klassieker, maar er zit ook een kern van waarheid in. Wist je dat het wetenschappelijk bewezen is dat muziek daadwerkelijk beter klinkt als je het met anderen luistert? Daarom dachten ze bij Spotify van ‘klinkt goed, gaan we doen’.

Bron: Techcrunch (Spotify is building shared-queue Social Listening)

Daarom wordt er nu hard gewerkt aan een social listening optie, zodat je, na het scannen van een QR-code, samen muziek kan luisteren! Achter elkaar plaatsen jullie nummers in een wachtrij, waarna dit in real-time wordt gedeeld. Wanneer er een prototype uitkomt is nog niet bekend, maar stay tuned! 

Het OV op de kaart zetten
Terug naar het openbaar vervoer. Grote kans dat je hier dagelijks gebruik van maakt, of in ieder geval een keer per week. Dan is je grootste irritatie hoogstwaarschijnlijk de drukte die het af en toe met zich mee brengt. Lekker met z’n allen in een overvolle coupé, mensen die twee stoelen bezetten en nog veel meer.

Daarom komt Google Maps met een functie die de drukte in het ov laat zien! Wanneer Google Maps verbonden is met de real time-informatie van ov-bedrijven, kan het aangeven of het beter is om nog even te wachten op de volgende metro. Nooit meer zwetende forenzen of huismoeders die terugkomen van de Huishoudbeurs! 


Zo gaan we weer een warme zomer tegemoet op social mediagebied en houden we je uiteraard op de hoogte van alle nieuwtjes. Lig jij op een strand in Zuid-Europa en wil je echt niets missen? Vergeet dan niet onze site en socials goed in de gaten te houden voor meer artikelen en ander nieuws! 

 

Sharing is caring!