Chat with us, powered by LiveChat
 

The Social Recap; augustus

The Social Recap; augustus

Back to school of back to reality, het is in ieder geval een feit dat de zomer (bijna) voorbij is. Daarom gaan we eens kijken of het ook een hete zomermaand is geweest bij de social mediagiganten, of dat de droogte aan hield. Zo experimenteert Facebook met een controversiële update en blijft de Twittertrein maar doorrazen!


Facebook
Te liken, of niet te liken?
Het lijkt wel bijna een hedendaagse poëtische uitspraak, maar een Facebook-like is iets wat onze dagelijkse levens bezighoudt. Facebook denkt dat het misschien iets te veel wordt en daarom gaat het een functie proberen die Instagram al eerder aankondigde: het verbergen van het aantal likes.

Zeven landen, waaronder Canada en Brazilië, krijgen de primeur om de like-mania wellicht een beetje te laten verminderen. Zoals je in het voorbeeld hieronder kunt zien, verdwijnen de precieze aantal likes en andere reacties. Het enige wat je kunt doen om het te monitoren is het telraam erbij te halen, maar dan zouden wij ons wel zorgen maken om je…

Bron: Techcrunch (Now Facebook says it may remove like counts)

Evenals bij Instagram wordt deze toevoeging het leven ingeroepen in het kader van mentale gezondheid. Bij Facebook wordt er het volgende gezegd: ‘Facebook wants to avoid scenarios such as “Look how many Likes they get. My life is lame in comparison’. We zijn benieuwd…

Spotibook
We mogen namen combineren, want een nieuwe combinatie tussen Facebook en Spotify is aanstaande! Maar wat is het? Een vergelijkbare speler zoals je op Hyves had vroeger? Helaas moeten we daar nog even om smeken bij de bobo’s, maar je kunt nu via Facebook Stories een preview laten horen!

Waar het vorig jaar al mogelijk was om dit via Instagram Stories te doen (sinds vorige week ook in Nederland!), komt er nu dus de uitbreiding naar Facebook Stories toe. Het werkt in feite hetzelfde, door gewoonweg FB Stories te selecteren als eindstation. Laten we hier in Nederland maar eerst maar eindelijk genieten van Instagram Stories x Spotify…

Films en businesses
Nog twee kleine toevoegingen aan de grote F. De eerste kan zeker handig zijn voor de mensen die een Pathépas bezitten, want Facebook heeft een spannende trailer voor je in petto! Bepaalde reclames op Facebook geven aan dat de film in première is gegaan en dat jij, als trouwe blockbusterbincher, meteen naar de bios in de buurt kunt gaan!  

Mensen gebruiken Facebook vaak om op de hoogte te blijven van nieuwe films, waardoor een extra notificatie de mensen nog meer moet stimuleren om hiervan op de hoogte te blijven. In het kader van op de hoogte blijven gaan we over naar de tweede Facebook-feature.

Messenger is fijn, maar het kan een zooitje worden wanneer je zowel bedrijven als vrienden een bericht stuurt. Daarom gaat Facebook een speciale business-tab in Messenger aanmaken! Speciale plugins, crossmediale app-ingangen, noem maar op. Alles om contact tussen mens en bedrijf makkelijker te maken! Maar er moet ook een offer gebracht worden voor dit gemak, en daarom draait Facebook de nek om van de discover-tab in Messenger.

Twitter
Abonnementen overal
Bij het woord ‘abonneren’ gaan er vaak twee gedachten door je heen. Of het is gratis op YouTube, of je krijgt direct koude rillingen en denkt aan al die maandelijkse betalingen die je staan te wachten. Maar wat nou als er weer een gratis abonnementendienst komt, namelijk op Twitter

Twitter is al maanden bezig om de gesprekken wat vloeiender te laten lopen en nu komt daar nog iets bovenop. In plaats van het belletje aan te tikken, kun je je nu laten abonneren op tweets die je interessant vindt! Geen gedoe meer met mensen volgen om een bepaalde tweet, gewoon die bepaalde tweet volgen en hop, je blijft up to date! 

Ontdekken, opsporen, verwijderen
Maar het platform houdt zich ook nog altijd bezig met verschillende niveaus van meningsuitingen. Spam is natuurlijk vervelend, verbale mishandeling nog minder wenselijk en staatspropaganda is weer een heel ander niveau. Daarom gaat Twitter al deze zaken per direct aanpakken, met een ijzeren vuist waar Thatcher jaloers op zou zijn geweest.

De spam en mishandeling worden weggesluisd van de openbare wereld, door deze te weg te filteren uit je DM’s. Deze berichten worden in een aparte tab geplaatst, waar alles terecht komt van mensen die je bijvoorbeeld niet volgt of volgen. Voor de staatspropaganda is het een ander verhaal, omdat zij vanaf nu niet meer mogen adverteren op Twitter. Dat betekent echter niet voor allen, want wanneer een staatszender betaald wordt middels de belasting, krijgen zij groen licht. De NOS kan dus het zweet van het voorhoofd vegen, geen probleem. 

Overig
As seen on IGTV
IGTV is nog niet wat Instagram had gehoopt, want ze blijven er maar aan sleutelen om de perfecte uitkomst te vinden. Daarom wordt er gewerkt aan de verspreiding naar Insta Series, Facebook en FB Watch

Er wordt nog vol gesleuteld aan deze optie en het is nog puur in de prototypefase, maar het zou de zichtbaarheid van IGTV een stuk groter maken. Nog altijd zit de optie weggestopt in de rechterbovenhoek en wordt er nog maar mondjesmaat gebruik van gemaakt in Nederland ten faveure van Facebook en YouTube. Toch zou het zomaar kunnen werken, omdat je door zoveel combinaties er niet meer aan kunt ontkomen! Snel meer…

Glijbaan naar de DM’s wordt gesloten
Geen zorgen, je kunt nog steeds op allerlei platforms DM’s in sliden, maar YouTube stopt ermee. Had YouTube een DM-functie? Jazeker, maar deze wordt dus vanaf 18 september definitief gesloten. Helaas geeft YouTube geen duidelijk antwoord gegeven waarom, maar kan het te maken hebben met het doorontwikkelen van onder andere de premiumversie en de Stories die meer prioriteit krijgen. 


Zo is de zomer misschien wel voorbij, maar blijft het hot op social media! Wil je niets missen van ons laatste nieuws? Vergeet ons dan niet te volgen op de socials en de website goed in de gaten te houden!

 

Sharing is caring!