Somention start met avond- en weekenddiensten

Somention start met avond- en weekenddiensten

Somention breidt haar diensten uit met webcare in de avond en het weekend! Zo spelen we in op de groeiende vraag van onze klanten om buiten kantooruren service te bieden aan hun online community.

Met de verschuiving van traditionele kanalen naar online- en social mediakanalen zien we klantcontact via social media ook toenemen. “Er vindt in de communicatiebranche een ontwikkeling plaats, waarbij consumenten het moment van interactie bepalen, in plaats van merken,” zegt Diederik Chevalier, CEO van Somention. “We merken dat consumenten buiten de kantoortijden het meest actief zijn op sociale netwerken, juist wanneer zij zelf niet aan het werk zijn”. Dit wordt bevestigd in een recent onderzoek uitgevoerd door professionele webcaretool OBI4WAN.

Young Online Professionals

Met de groeiende vraag en ontwikkelingen van het medialandschap is het uitbreiden van webcare als professionele dienstverlening een logische vervolgstap. Voor het invullen van de avond- en weekenddiensten werken we met Young Online Professionals, communicatiestudenten die in de laatste fase van hun studie zitten. Deze studenten treden na een uitgebreid selectieproces in dienst van Somention. “We hebben er bewust voor gekozen om met een vast team te werken en niet met uitzendkrachten. Zo kunnen wij kwaliteit garanderen”, vervolgt Diederik. “Sterker nog, de meeste studenten kunnen na hun studie aan de slag bij ons bedrijf!”.

Dagelijks zijn we nu 15 uur open en dit zullen we in de toekomst uitbreiden naar 24/7, afhankelijk van de vraag. Benieuwd naar de mogelijkheden rondom webcare voor jouw bedrijf? Neem gerust contact met ons op!

Sharing is caring!