Somention Holmes: 9 functies op social media die jij nog niet kende!

Somention Holmes: 9 functies op social media die jij nog niet kende!

Psst, kun jij een geheimpje houden? Dan gaan wij die van ons met jou delen! Iedereen weet hoe je een bericht moet liken, delen of erop moet reageren, maar soms moet je verder kijken dan je neus lang is. Onze detectives hebben allerlei social mediaplatforms afgestruind om de onderste steen boven te krijgen, met succes… Lees hier 9 verborgen functies op social media die jij wellicht nog niet hebt gebruikt!

 

9 verborgen functies op social: Facebook Messenger

1) Een ‘opgeblazen’ gevoel

 

Messenger wordt dagelijks door miljoenen mensen op de wereld gebruikt, maar het heeft een ietwat saai en officieel uiterlijk met die blanco achtergrond. Toch gaat de fun-factor van deze app na het lezen van dit geheimpje ‘opblazen’, want wist je dat alle emoji’s in ballonnen transformeren als je die ingedrukt houdt?

Zoals je ziet, kun je bijvoorbeeld het duimpje een stuk groter maken dan je bent gewend. Maar let op, want je kunt de knop niet langer dan 4 seconden ingedrukt houden! Net zoals bij een echte ballon, knapt deze als er te veel lucht in zit…

 

2) Jezelf downloaden?

Hebben we het hier over weer een nieuwe bitmoji of avatar? Integendeel, want je kunt jezelf letterlijk downloaden op Facebook. We blijven dus nog even bij de grote witte F, want je kunt een gehele uitdraai van je profiel downloaden!

Op zich is dat niet zo bijzonder, maar wist je dat deze uitdraai terug gaat naar jouw allereerste dag op Facebook?

Ga naar ‘Instellingen’ en kijk onder het kopje ‘Algemeen’. Daar staat onderaan ‘Een kopie van je Facebook-account downloaden’, klik daarop en that’s all. Vervolgens zie je in de uitdraai dat je geen geheimen kunt houden van Facebook, net zoals je smartphone. En ga je vanavond mee in #byebyefacebook? Dan is dit de ideale manier om toch al die mooie herinneringen voor jezelf op te slaan.

 

3) Anoniempje heeft uw profiel bekeken

LinkedIn is een mooi en transparant platform, je kunt er werkelijk alles terugvinden. Zelfs wie jouw profiel bezocht heeft, maar soms wil je graag onder de radar blijven als je bijvoorbeeld op zoek bent naar die nieuwe baan. Daarom hebben wij dé oplossing gevonden zodat jij anoniem blijft op LinkedIn.

Ga naar ‘Instellingen en privacy’ en kies vervolgens, duh, het kopje ‘Privacy’. Klik in het linkermenu vervolgens op ‘Hoe anderen uw activiteit op LinkedIn zien’ en klik de eerste optie aan. Daar krijg je de keuze om met je volledige profiel, beknopte beschrijving of volledig anoniem te verschijnen in de meldingen. Happy hunting!

 

4) Een stapje naar voren, een stapje terug

Hoe je het ook wendt of keert, YouTube is een social medium en daarom mag de grote, rode Play-button niet ontbreken in dit lijstje! We kijken graag filmpjes op onze smartphone, maar soms word je wel eens afgeleid door een groepsapp die opblaast met 36 berichten in 10,2 seconden tijd.

9 verborgen functies op social: YouTube vooruit/achteruit spoelen

De flow kwijt? Nee joh, spoel gewoon terug! Wanneer je aan de linkerkant van het filmpje dubbel tikt, spoelt de video gewoon 10 seconden terug. Is de intro te lang, tik dan twee keer aan de rechterkant en de video spoelt 10 seconden door! Zoveel makkelijker dan wanneer je met een spastische vinger het exacte moment terug moet vinden.

 

9 verborgen functies op social: Snapzam

5) Snapzam

Soms zijn wij in ons app-gebruik wel heel lui en verwend. Want twee apps openen binnen 10 seconden is vaak te veel gevraagd en dat snapten ze bij Snap Inc. en Shazam maar al te goed. Hoezo? Je kunt namelijk nummers identificeren via Snapchat!

Sta je in de club en wil je koste wat het kost weten hoe die lekkere plaat heet? Open Snapchat en hou gewoon het scherm ingedrukt waar je normaal ook de filters mee opstart. De app gaat driftig op zoek en zodra hij het nummer heeft gevonden, krijg je deze interface te zien. Zo kun je meer info over het nummer vinden en het ook sturen naar je Snap-vrienden! Scheelt weer een hoop moeite 😉

 

6) WhatSpam

Na Messenger is WhatsApp het meest gebruikte berichtenplatform ter wereld, maar ook hier zijn nog wat geheimpjes te vinden. Altijd al willen weten wie je helemaal kapot spamt op WhatsApp? Lees dan hier hoe je dat kunt uitzoeken.

Ga in het beginscherm naar ‘Instellingen’ en kies vervolgens ‘Data- en opslaggebruik’. Kies daarna voor ‘Opslag in gebruik’ en voila, je ziet jouw BFF’s meteen verschijnen in een overzichtelijk lijstje en hoeveel data deze gesprekken op je telefoon innemen. Zo zie je meteen in een oogopslag naar wie je te veel memes stuurt bijvoorbeeld!

 

7) Gesnapt!

Nee, dit is geen woordgrap op een functie uit Snapchat, maar de letterlijke definitie wanneer je ‘gesnapt’ wordt. In deze digitale wereld is privacy natuurlijk een van onze grootste prioriteiten, maar er liggen altijd kapers op de kust.

Facebook ervaart momenteel dat dit erg diep zit bij ons gebruikers en geeft jou de mogelijkheid om de inloggeschiedenis van jouw profiel in te zien. Ga gewoon naar ‘Instellingen’ en druk op het tabje ‘Beveiliging en aanmelding’ en klaar is Kees! Je ziet meteen in één oogopslag via welke devices je voor het laatst bent ingelogd. Zie je er opeens een of ander apart Pools nummer tussen staan? Verander dan eventjes je wachtwoord!

 

8) Pinstagram

9 verborgen functies op social: Instagram collectie opslaanEen mix tussen Pinterest en Instagram lijkt magistraal, maar wat nou wanneer wij je vertellen dat dit al bestaat? Instagram zelf namelijk! Wellicht heb je de functie wel eens gezien, maar nu gaan we je er het fijne van uitleggen.

Wanneer je bij een post op dit icoontje drukt, sla je deze op in een archief. Hou je het icoontje ingedrukt, dan kun je deze in een zelfgemaakte lijst opslaan! Zo kun je ook op Insta allerlei lekkere gerechten opslaan, of juist filmpjes van vallende mensen om een lachkick te krijgen.

 

9) Wat is het toch een kleine wereld

Verdrietig dat de Olympische Spelen weer voorbij zijn? Geen zorgen! Wist je dat Facebook je ten alle tijden livestreams aanbiedt rond de wereld?

Via Facebook Live kun je via je pc allerlei livestreams bekijken vanuit de luie stoel. Van een voetbalwedstrijd uit de derde divisie in El Salvador tot een hoogstaand curlingkampioenschap in Zweden, alles is te volgen. Hoe je dat doet? Klik dan hier!

 

—————————————————————————————————————————

 

Zo zie je dat er meer is dan alleen af en toe een like geven. Welke van deze functies op social media kende jij al? Laat het ons weten in de reacties!

LEES OOK: