The Social Recap; week 9

The Social Recap; week 9

De temperaturen daalden deze week tot ver onder het nulpunt, maar alle ontwikkelingen op het gebied van social media hielden ons vanzelfsprekend warm. Om jullie op te warmen van deze Siberische ijswinden hebben we vandaag het volgende in de aanbieding. Begeeft Facebook zich op het ijs van een ander, laat een nieuwkomer het sociale niet in de kou staan? Lees verder!

 

FB maakt een boekwerk
Wie naar aanleiding van het kopje al kan raden waar het over gaat, credits naar jou! Facebook is ondertussen van alle markten thuis, alleen is de limiet nog niet bereikt. Daarom gaat het zich nu ook roeren op de arbeidsmarkt. LinkedIn staat bekend als een ingewikkeld platform voor de simpele werkers onder ons, dus wilt Facebook hier de helpende hand zijn.

Vooralsnog is deze functie alleen voorbestemd voor de Verenigde Staten, maar kunnen we hier wel mee stellen dat Facebook een signaal afgeeft. De banenmarkt werd tot nu toe alleen beroerd door LinkedIn, maar dat lijkt dus verleden tijd.

Het doel hierachter is om banen aan te bieden die LinkedIn-gebruikers als onaantrekkelijk zouden zien. Denk bijvoorbeeld aan vakkenvullers, vuilnismannen of schoonmakers. Zo is er wel een duidelijke scheidingslijn te merken tussen de twee, maar lijkt het voor Facebook pas het begin. Zouden jullie solliciteren via Facebook?

Verder Tweeten dan je neus lang is
Twitter is misschien lang niet zo populair als zeven jaar geleden, maar nog altijd is het een ontzettend relevant platform. Zo kom je wel eens een tweet tegen waarvan je denkt, ‘die wil ik later eens goed teruglezen’, maar alleen ging dat een beetje lastig.

Daarom schiet Twitter je nu te hulp met de nieuwste bookmark functie! Tot op heden kon je tweets alleen maar opslaan met de ‘Favourite’-functie en dat was vaak iets te veel van het goede. Zo kon je de grootste tegenstander van onze oranje vriend in het Witte Huis zijn, maar móést je zijn tweets wel liken om ze later makkelijk terug te lezen.

Met deze nieuwe functie is de ‘walk of shame’ definitief voorbij op Twitter. Klik op de knop naast het hartje en je wordt begroet met een klein menu. Het enige wat je hoeft te doen, is op de functie met ‘bookmarks’ klikken en klaar is Kees. Zo kun je tijdens die lange metro rit tussen het Centraal Station en jouw huis alles rustig teruglezen, zonder dat het openbaar wordt gemaakt wat je juist terug wilde lezen #SaveTheBestForLast!

Kill Your Darlings
Soms werkt een functie beter op de ene app dan de ander. Zo maakte Facebook vandaag bekend een einde te maken aan het experiment ‘Explore’. Soms werkt het helaas niet zoals je had gehoopt.

Waar ‘Explore’ op Instagram vaak een inspiratiebron is voor gebruikers, is het op Facebook alleen maar een gefaald experiment gebleken. In de ‘Explore’-feed kwamen posts naar voren die de gebruiker niet volgde. Wat een verrijking had moeten zijn werd uiteindelijk een totale mislukking.

Facebookers wilden echter helemaal niet ontdekken en zo moest Facebook afscheid nemen van een functie die gewoonweg niet van de grond wilde komen. Toch een schril contrast ten opzichte van hoe ‘Explore’ het doet op Instagram, waar miljoenen gebruikers dagelijks nieuwe content vinden.

Zeuren om het zeuren
Iedereen kent de consternatie nog rondom de Snapchat-update en hoe waardeloos iedereen het vond. Toch laat het witte spookje iedereen in verbazing achter, aangezien het aantal downloads flink is gestegen.

Het moment dat Kylie Jenner zich afzette tegen Snapchat, leek de app haar eigen doodvonnis te hebben geschreven. Waarom? Destijd verloor Snapchat maar liefst $1 miljard (!) dollar op beurs! Toch heeft Snapchat tegen alle wetten in, naast een groot aantal extra gebruikers, ook een grote winst bij kunnen schrijven in de eerste maanden van 2018.

Met de nieuwste update joeg Snapchat veel gebruikers zich tegen het harnas in, maar toch lijkt het tegenovergestelde waar. Veel celebrities zette zich af tegen de ingrijpende updates, wat zelfs gepaard ging met een megalomane petitie. Toch lijkt Snapchat deze populistische race te winnen, gezien het aantal downloads. Heeft Snapchat haar eigen hachje gered hiermee, of is het slechts een uitstel van executie?

Player 2 has joined
Het zal je vast niet ontgaan zijn, maar er is een nieuwe uitdager in social medialand. Vero, Italiaans voor waarheid, moet het sociale weer terugbrengen in ‘social media’, maar de vraag is alleen nog of de app gaat slagen in deze missie.

Voor degene die ons artikel gister nog niet hebben gelezen, klik dan hier. Voor degene die het wel hebben gelezen, die weten precies wat zich te wachten staat via deze nieuwkomer is dit natuurlijk niets nieuws, maar nog wel het lezen waard.

 

 

 

 

 

 

 

 

Vero focust zich vooral op het sociale aspect in de term ‘social media’ en zet zich af tegen o.a. Facebook, Snapchat en Instagram, welke een soort businessplan zijn geworden. Alleen heeft Vero nog veel kinderziektes om te overwinnen, voordat het zichzelf mag meten met de grote namen. Of het zich zover redt, dat is nog de vraag…

—————————————————————————————————————————

Als afsluiter hebben we zoals altijd de ‘Vraag van de week’, met deze keer Vero in de hoofdrol. Het is bekend dat deze app Facebook en Instagram van de troon wilt stoten, maar heeft het hier wel genoeg draagvlak voor. Daarom luidt de vraag als volgt:

‘Is Vero dé nieuwe sensatie op social media?’

Laat ons zoals weten waarom dit zo is (of waarom niet), en volg ons om op de hoogte te blijven van andere social noemenswaardigheden!

Lees ook: Social Recap; week 8