The Social Recap; week 48

The Social Recap; week 48

Achterover leunen in je bureaustoel en lezen hoe de social media giganten elkaar weer in proberen te halen. Dat is toch waar je iedere week naar uitkijkt? Gelukkig is het weer vrijdag en hebben we alles weer op een rijtje gezet. Zo laat Snapchat een sneak preview zien van wat we kunnen verwachten na de update van volgende week, heeft Twitter wederom een ingenieus idee en zijn ongemakkelijke ‘opstart-onderkinnen’ tijdens het livestreamen een probleem minder!

 

Ze hebben altijd wat over je te zeggen!
Twitter lijkt het wiel opnieuw uit te hebben gevonden, want de ene na de andere update rolt eruit. Zo is Twitter nu bezig om eenTwitterupdate functie te testen waarbij je per tweet kunt zien hoeveel mensen over dat onderwerp praten. Deze tool was eerst alleen weggelegd voor trending topics, maar wordt binnenkort waarschijnlijk ook bij populaire tweets gebruikt! Zo kun je bijvoorbeeld zien dat pakweg 230,342 mensen het hebben over een simpele ‘hello’ die door Beyoncé is getweet. Vooral in het kader van statistieken is het een ontzettend handige functie wanneer deze daadwerkelijk wordt toegevoegd. Zeker wanneer het over een zekere president gaat ;).

Hond zegt woef, Snapchat doet filter maken
Snapchat is hard bezig om een kolossaal ei uit te broeden, waarvan het resultaat volgende week uitgebracht moet worden. Dat betekent natuurlijk niet dat Snapchat stil blijft zitten, want het middel heeft een gigantische achterstand op Instagram opgelopen. Daarom gaat Snapchat nu eindelijk gebruik maken van het patent op beeldherkenning! Maak je een snap van een bijvoorbeeld een hond, dan verschijnt er een filter met allemaal botten erin. Zo simpel als 1, 2, 3, maar toch een leuke toevoeging! Wij zouden zeggen, probeer het uit op je omgeving en vertel ons de resultaten in de reacties.

Promoted Stories op Snapchat
Het stopt het niet bij filters voor Snapchat, want een nieuwe functie laat jouw advertenties ietwat persoonlijker overkomen dan gewoonlijk. Tegenwoordig krijg je tijdens het scrollen in de verhalen van je vrienden vaak een advertentiefilmpje te zien. Omdat deze ad ontzettend makkelijk te skippen is, heeft Snapchat een nieuwe oplossing bedacht! Door de nieuwe update komen adverteerders met hun eigen Story, bestaande uit 3 tot 10 foto’s, tegen betaling in de Stories lijst van Snapchat-gebruikers terechtkomen. Boven de Story staat dan het label ‘Sponsored’, zodat de gebruiker weet dat hij of zij naar een betaalde advertentie gaat kijken. Zo probeert Snapchat de fout die Twitter maakte te ontwijken, door prominenter aanwezig te zijn met de advertenties.

Mag ik ook live?
Live gaan op Instagram is hot, en alleen nog maar hotter geworden sinds de invoering van het samen live gaan. Toch miste er iets, aangezien de originele persoon een ander uit moet nodigen. Dat leidde toch tot ongemakkelijke stilte en vooral ongewenste onderkin-momenten terwijl de livestream volliep. Met de nieuwste update kan de andere persoon nu ook een verzoek tot uitnodiging sturen, zodat hij of zij meteen mee kan doen! Niet meer stellig op zoek naar de juiste gebruikersnaam en eindeloos scrollen, want ze kunnen nu hun zelf uitnodigen voor jouw stream.

Retweet? Nee, Regram!
Retweeten doen we al ruim 10 jaar en delen op Facebook is ook niets nieuws. Instagram moet daarin de volgende worden, maar toch doen we het vaker dan je denkt. Regrammen werd vaak via externe apps gedaan, omdat je soms een foto ziet die je gewoon MOET delen. Andere manieren zijn het screenshotten, croppen en taggen van de foto, maar dat is ontzettend omslachtig. Daarom test Instagram nu een Regram-knop voor in de feed! Ben je aan het kijken op bijvoorbeeld #centralpark en zie je een waanzinnig leuke foto van een eekhoorn voorbij komen? Met een druk op de knop ‘regram’ je de foto, zonder al te veel gedoe. Verder is er nog niet veel duidelijk over de functie die nu getest wordt, maar hou daarvoor onze blogs goed in de gaten!

Tubephone? SmartTube?
Mocht iemand van Google dit lezen, dan hebben ze meteen twee suggesties voor hun nieuwste experiment. De multinational is namelijk al een tijdje aan het beraden om een speciale YouTube telefoon op de markt te brengen! Het idee achter het concept is dat YouTube zich meer moet ontwikkelen op het sociale aspect. Zo zijn er de volgende functies bedacht:

  • ‘YouCapture’ moet de functie worden waarmee gebruikers snel filmpjes kan maken en uploaden.
  • Een fysieke knop om gehele video’s mee te schieten
  • Met behulp van ‘YouTwist’  ziet de gebruiker een raster van aanbevolen filmpjes + een mogelijkheid om de telefoon te positioneren in het landschap
  • Een thumbnail voor lopende livestreams op het vergrendelscherm

Mocht de telefoon ontwikkeld worden, zal het prijskaartje zo tussen de $300 en $340 liggen. In de Verenigde Staten zijn de plannen in ieder geval op tafel, maar of de telefoon in Nederland terecht komt is nog de vraag. Wij zouden het in ieder geval toejuichen!

Stories overal!
Na Snapchat, Facebook en Instagram gaat het volgende platform zich wagen aan de succesvolle Story functie, maar een waar je het niet van zou verwachten: YouTube! Met de nieuwe functie genaamd Reels kan men snelle video’s online zetten van maximaal een halve minuut lang. Het verschil met de andere stories is dat deze video’s ook langer dan een dag te zien blijven, omdat ze in een speciaal tabblad opgeslagen kunnen worden. Worden je Reels vaak bekeken? Dan verschijnen ze zelfs in de aanbevolen video’s van je kijkers!

Wanneer de functie uitgerold wordt is nog onbekend, maar de plannen liggen in ieder geval klaar. Hou je favo vloggers dus goed in de gaten…