The Social Recap; week 45

The Social Recap; week 45

♫Het is vrijdag!♫ Tijd voor weer een opsomming van de grote en kleine ontwikkelingen in social medialand. Zo gaat Facebook toch de stap zetten om geld aan WhatsApp te verdienen, worden polls op Facebook veel leuker en laat een oude bekende eindelijk weer iets van zich horen…

Poll GIF


Polls? GIFs? Waarom niet allebei?
Polls zijn tegenwoordig niet meer weg te denken op alle social mediakanalen, zeker niet nu deze functie al een maandje op Instagram te gebruiken is.. Facebook doet er echter een schepje bovenop, door een update uit te voeren. Je kunt vanaf nu namelijk GIFs toevoegen aan je poll! Zo vallen de polls nog meer op en is het des te leuker om deze te beantwoorden. Wie scrollt er nou over GIFjes heen? Wij hebben het vast uitgeprobeerd! Wat wordt jouw eerste kwestie?

WhatsApp wordt WhatsAd
Bijna 4 jaar geleden kocht Facebook WhatsApp over en iedereen was bang om te moeten betalen voor ‘s werelds grootste messaging-app. Na lange tijd gaat Facebook toch proberen geld te verdienen aan WhatsApp, maar daar hoeven gebruikers gelukkig niet voor te betalen.

Hoe dan wel? WhatsApp wordt namelijk opengesteld voor advertenties! Na de aankondiging van WhatsApp Business, leek het een kwestie van tijd tot bedrijven een stevigere grip zouden krijgen op ieders meest geliefde communicatie-app. Bedrijven, en Facebook met name, zijn continu op zoek naar nieuwe manieren om hun doelgroep te bereiken en WhatsApp leek de laatste veilige, ad-free safe haven. Hoe de advertenties getoond zullen worden is nog onbekend, maar stay tuned! Wanneer deze functie uitgerold wordt, zullen wij zeker wat laten weten.

Oude Stories uit de sloot halenInstagram oude foto story
Wil jij tijdens de wintermaanden iedereen nog even laten herinneren aan jouw safari in de zomervakantie in Tanzania? Gewoon doen! Je kunt sinds woensdag namelijk foto’s toevoegen op Instagram Stories die je langer dan 24 uur geleden hebt gemaakt! Daarnaast wordt er automatisch een sticker geplaatst met de datum waarop de foto is genomen, om te laten zien dat het ook daadwerkelijk een oude foto betreft. Wat ga jij als eerste delen?

Snapchat gaat op de schop
Snapchat lijkt de strijd te gaan verliezen van Instagram Stories, maar het bedrijf geeft niet op. Evan Spiegel, CEO van Snapchat, gaf aan dat er grote veranderingen zullen plaatsvinden in de app om ervoor te zorgen dat niet alleen de slag, maar ook de oorlog nog niet verloren is! Spiegel gaf aan dat er gewerkt moet worden met een algoritme op basis van de Snappers hun activiteiten om meer interactie uit de app te halen. De datum om in de gaten te houden? 4 december #savethedate! Wij zijn in ieder geval erg benieuwd…

Messenger-app binnenkort ook op de eigen websites
Chatbots en apps zijn al in grote getalen aanwezig voor websites. Echter is daar weer de Blauwe F om de concurrentie van het veld te vegen, want Facebook lanceert de Messenger-app voor websites! Hierdoor komt er een nog betere synchronisatie voor bedrijfspagina’s op Facebook, omdat mensen nu te allen tijde in contact kunnen staan met het eenzelfde platform. Geen extra software of beta codes om te downloaden, gewoon een simpele Facebook Messenger plug-in en klaar is Kees!

Skype krijgt een redesignSkype redesign
Skype was jarenlang de onbetwiste nummer 1 als het ging om videobellen, maar de dagen van de app lijken geteld. Zowat ieder social media platform heeft een video chatfunctie en Skype heeft moeite om het hoofd boven water te houden. Toch hebben zij daar iets op gevonden, namelijk een massale redesign. Zoals in de afbeelding te zien is, kun je ook met mentions (@) werken om iemands aandacht te trekken en worden er plug-ins en bots geïntegreerd in de app om het zo makkelijker in elkaar over te laten lopen. Zo kun je nu dus je vliegtickets boeken via de TripAdvisor plug-in via Skype!