The Social Recap; week 40

The Social Recap; week 40

Er was deze week weer genoeg te genieten op social media. Zo gaan onder andere Twitter, Instagram en Pinterest op de schop en kijken we vooruit naar wat er komen gaat… Let’s go!

DKuEmyBW4AASqUM-796x417

De Blauwe Vogel bouwt het nestje uit

Jarenlang stond Twitter bekend om het sms-concept: 140 tekens aanhouden. Keep it short and simple, zoals ze zelf zeiden. Toch breekt Twitter haar oudste traditie en wordt het max aantal tekens uitgebreid naar 280! Wij zitten al klaar, hoeveel #retweets hiervoor?

P.S: Bovenstaande alinea is exact 280 tekens #voorbereid 😉.

3f5cd3ce-e4ef-4f48-828e-396a05d169e6-poll-stickerWat vindt de rest? Instagram Stories wordt maar beter en beter

Dagelijks gebruiken wereldwijd meer dan 250 miljoen (!) mensen wereldwijd Instagram Stories om allerlei bezigheden te delen. Maar soms zit je in dubio en wil je graag weten of dat ene sushirestaurant nu echt zo lekker is. Maak dan een poll in je Instagram Stories! Met deze interactieve sticker kun je ook zien hoe en wie gestemd heeft. Winning!

Maar er is meer aan de hand met Instagram Stories. Vind jij het nou ook storend dat je tekst scheef staat of op het laatste moment nog verschuift? Stories biedt nu de mogelijkheid om de tekst netjes te centreren door middel van een stippellijn! Nooit meer gepriegel om alles waterpas te krijgen.

Daarnaast kun je met de pipet-tool, links onderin het bewerkingsscherm van Stories, een kleur uit de foto stelen en deze vast gebruiken!

Eindelijk een geordend bord en inzoomen op Pinterest

Iedereen doet weleens inspiratie op via Pinterest, maar toch liep dit platform soms ietwat achter. Het licht is echter gezien en Pinterest lanceert een aantal nieuwe, vette features!

dimsZo kun je nu eindelijk inzoomen op Pinterest foto’s en pak je de kleinste details mee. Daarnaast is een ongeorganiseerd Pinterest-bord de nachtmerrie van iedereen. Met Pinterest Sections is die nachtmerrie verleden tijd, want binnenkort kun je sub-secties creëren op al je borden! Happy sorting.

Binnenkort advertenties op Pinterest!

In het buitenland is dit al een tijdje gaande, maar binnenkort is ons kleine kikkerlandje dan eindelijk aan de beurt: adverteren op Pinterest! Pinners worden vaak gezien als ontdekkers, maar toch konden adverteerders hun doelgroep op dit platform slecht bereiken.
Binnenkort kun je dus zogenaamd ‘Promoted Pins’ plaatsen en door middel van zoektermen en tags je zo gewenste doelgroep bereiken.

2014-03-19-c7-Face_Recogn.9c9af-2Facebook krijgt gezichtsherkenning

Het gebeurt weleens, je komt jouw Facebook-account niet meer in en dat precies wanneer een van je beste maten live gaat. Op dit moment test Facebook een manier om ervoor te zorgen dat je weer snel toegang krijgt tot je account, namelijk gezichtsherkenning. Deze functie wordt beschikbaar wanneer je al eens hebt ingelogd op Facebook en vraagt verificatie via sms aan. Zo wordt Facebook toch nog vrij letterlijk.