The Social Recap; week 19

The Social Recap; week 19

Uitgezweet na het warme weer en nu aan het genieten in je fauteuil van een welverdiend Hemelvaartsweekend? Toch willen we je de social media nieuwtjes niet onthouden en zijn we zoals altijd weer het diepe in gedoken. Waar Facebook vorige week een centrale rol had, staat vooral Instagram nu in de schijnwerpers! Camera, licht en actie met een nieuwe The Social Recap; week 19!

 

#nowplaying

Een heerlijk zomerse vibe was tijdens dit weer natuurlijk een vereiste. Luisterend naar ‘Super Rich Kids’ van Frank Ocean, bedacht jij je dat het een puik idee zou zijn om dit te delen met je volgers. Je maakt een screenshot, snijdt deze wat bij en plaatst hem vervolgens in je Stories. Kan makkelijker toch?

The Social Recap; week 19: Instagram Music Stickers

Daarom test Instagram momenteel zogenaamde ‘Music Stickers’! Een functie waar we allemaal wel gebruik van gaan maken. Door je Stories te openen, kun je verschillende dingen toevoegen: GIF’s, emoji’s, stickers  maar nu dus binnenkort ook je muziek, afhankelijk in welke #mood je bent.

Insta gaat hiervoor waarschijnlijk een samenwerking aan met streamingsdiensten of YouTube, maar vooralsnog zitten we in de testfase. Wat zeggen jullie, hot or not?

 

Facemoji

Tja, het is ondertussen vragen naar de bekende weg. Wat wordt de volgende functie die Facebook zonder pardon kopieert vanuit Snapchat? Het antwoord op deze wekelijkse prangende vraag: Facebook komt met speciale avatars.

Deze avatar moet Facebook een stuk persoonlijker maken, want deze touch is het naar eigen verluidt verloren. Met de avatar kun je naast een persoonlijkheid, ook stickers en andere functies maken. Haalde je de PostNL bezorger en zo’n vervelende studentikoze verkoper door de war? Dan kun je met jouw avatar een gepersonaliseerde sticker maken, gebaseerd op de gevoelens die je aangeeft!

Zo is Facebook al drie jaar bezig om deze functie naar het platform te krijgen, maar faalde het hier keer op keer. Nu het er toch van lijkt te komen, vragen wij aan jullie of je ook een Facebook-avatar aan gaat maken? Laat het weten in de reacties!

 

Insta(nt) zakendoen!

Facebook en YouTube zijn naast sociale platforms ook gigantisch lucratieve verdienmodellen. Kijk maar wat vloggers verdienen door hun content op beide platforms te plaatsen. De volgende in deze rij lijkt Instagram te gaan worden!

  • Je kunt binnenkort vanuit de Instagram-app shoppen en meteen betalen! Geen gedoe meer met geschakel tussen apps en websites, want hiermee kun je dus direct afrekenen in de app. Voelen we al een #shoptillyoudrop-bui opkomen?The Social Recap; week 19; Instagram Payment
  • Bedrijven begeven zich steeds meer op Instagram, maar het contact wordt met de dag makkelijker. Binnenkort kun je producten en services kopen + in contact komen met het bedrijf. Benieuwd naar de zomerkraker ‘7 Days in Entebbe’? Dan kun je binnenkort waarschijnlijk jouw kaartje via Instagram kopen! Pak de popcorn er maar alvast bij…

 

De slot op het vogelhuisje

Na de Facebook-hetze is privacy nog belangrijker geworden op social media. Doe jij niet genoeg aan de privacy wensen van de gebruikers? Dan heb je per 25 mei (AVG) kans dat je tegen problemen aanloopt. Ook Twitter heeft geleerd van de consternatie en komt met encryptie op directe messages.

Waar het bij Whatsapp al een tijdje ‘in gebruik’ is, zorgt encryptie voor een slot op je berichten. Hierdoor blijft alles wat besproken wordt in de chat ook daadwerkelijk tussen de betrokkenen, iets wat voor Twitter zeker zal helpen.
Doordat er vaak nieuws besproken wordt via de alom bekende DM’s, is het wenselijk om hier een extra beveiliging op te hebben. Best handig voor wanneer een bobo toevallig jouw primeur zou kunnen jatten.

Met de aanloop naar de GDPR-wet aan het einde van de maand is dit zeker een interessante ontwikkeling die niet onopgemerkt mag blijven. Daarom vragen wij je om nog even door te lezen en jouw mening over onze stelling in de reacties achter te laten!

 

De poll eist z’n tol

De poll-functie van Instagram Stories is niet meer weg te denken uit ons dagelijkse social media gebruik. Iedere dag plaatst een van je vrienden wel een poll van ‘ye like cheezburgerz?’ of iets dergelijks. Het drukken op ‘ja’ of ‘nee’ wordt al snel eentonig en daarom heeft Instagram vanaf gisteren en nu wel heel leuke toevoeging!

Je kunt je poll nu opstellen met een emoji-slider! Een vraag als ‘hoe vond je Waylon’s optreden’ kan nu dus veel interessanter beantwoordt worden. Vond je het top of een flop, slide die balk dan naar hartenwens naar links of rechts!

The Social Recap; week 19; Instagram Poll slider

Een ware gamechanger in de poll-functie, maar waar ligt de limiet? Wat wordt de volgende stap hierin? Wellicht zou Instagram je verschillende visuals aan kunnen bieden met de resultaten, bijvoorbeeld een cirkeldiagram. Slechts een idee, maar mocht het komen ‘you saw it here first’!

 

—————————————————————————————————————————

 

Zo, ook tijdens het Hemelvaartsweekend ben je nu weer helemaal op de hoogte over de nieuwtjes van afgelopen week. Maar zoals altijd houden we graag de gemoederen bezig, zo ook nu. Want:

‘Encryptie in social messaging had een standaard vereiste moeten zijn tijdens de ontwikkelingsfase’

Eens, niet eens, een beetje eens of vind je het totale onzin? Laat het ons gewoon weten in de reacties! Houd zoals altijd de website en onze socials weer goed in de gaten… Oja, ben je aan het stoeien met het creëren van een goede social media campagne? Dan verwijzen je graag door naar ons nieuwste blog: ‘5 stappen richting een succesvolle social media campagne’!

LEES OOK: The Social Recap; week 18Wekelijks het laatste social media nieuws
in je inbox?

 

Gelukt! Vanaf volgende week ontvang je het laatste nieuws in je mailbox!

Too many subscribe attempts for this email address.