Chat with us, powered by LiveChat
 

The Social Recap; week 13

The Social Recap; week 13

De paaseitjes liggen weer goed verstopt en ook op deze Goede Vrijdag (elke vrijdag is toch goed?) zijn wij er weer met alle verse nieuwtjes uit social medialand! Waar kamp-Facebook vooral de gemoederen bezig hield, was er genoeg ander nieuws te melden! Zo heeft de Paashaas onder andere verrassende ‘easter eggs’ achtergelaten bij WhatsApp, LinkedIn en Twitter! Je leest het in The Social Recap; week 13.

 

GIFjes on top!
GIF WhatsappWe kunnen vandaag de dag eigenlijk niet meer zonder ze: GIFjes. Het is voor velen van ons de belangrijkste vorm van communicatie. Een dag niet ‘ge-gift is een dag niet geleefd’ kan langzaam in de Dikke van Dale worden opgenomen en WhatsApp geeft gehoor aan onze smeekbeden.

Wat ze precies gaan doen? Naast dat je altijd al de meest gebruikte emoji’s in een aparte tab te zien kreeg, is dit binnenkort ook voor GIFjes mogelijk! De GIFjes worden gecategoriseerd en er is zelfs de mogelijkheid om deze met een sterretje te markeren, waarna ze onder een nieuwe ‘favorite’-tab terecht komen.

Helaas is er nog geen vaste datum bekend over wanneer deze functie wereldkundig wordt, maar dat we nog een tijdje moeten wachten is wel duidelijk. Maak jij trouwens al veel gebruik van GIFjes in gesprekken?

 

Automatisch geLinkedIn worden
Reclames op social media is een ding wat we allemaal voor lief nemen. Het houdt de services gratis en zo af en toe kom je er zelfs nog iets leuks tegen! Toch zijn er platformen die nog wel wat extra’s kunnen gebruiken als het gaat om advertenties en laat LinkedIn daar het perfecte voorbeeld van zijn.

Daarom spelen alle videoadvertenties binnenkort automatisch af! Zonder geluid, want LinkedIn weet dat niet alle kantoren een AED tot hun beschikking hebben en een volumeboost van 0 naar 100 niet in dank afgenomen zal worden.
Deze ontwikkeling is vooral aantrekkelijk op de b2b-markt, aangezien stilstaande advertenties het tegenwoordig gewoonweg niet meer kunnen opbrengen. Video is de toekomst en daarom speelt LinkedIn hier uitstekend op in!

Om de gemoederen bezig te houden stellen wij zoals altijd een vraag aan het einde van onze Social Recap. Lees dus nog even goed door tot en laat ons weten wat je ervan vindt! Uiteraard gaat het over de ontwikkeling van video…

 

Tenminste houdbaar tot
Tijdslimiet Facebook vriendschapsverzoekFacebook verbindt mensen. Althans, het doet een poging tot, zeker gezien de kritiek de afgelopen week op het kindje van Mark Zuckerburg. Toch krijgen we van tijd tot tijd een vriendschapsverzoek waarvan we op z’n Meneer Heydrich’s denken ‘misschien toch ook niet’.

Om je van deze mensen af te helpen gaat Facebook een tijdslimiet zetten op vriendschapsverzoeken. Afgelopen winter ging er een golf van nepaccounts de ronde, waar zogenaamde schone blonde dames uit het Oostblok de kar spannen. Om een soortgelijke golf te voorkomen geeft Facebook in de nabije toekomst gebruikers 14 dagen de tijd om een vriendschapsverzoek te bevestigen of af te wijzen.

Wanneer men het verzoek langer dan 14 dagen negeert, verdwijnt het vanzelf als sneeuw voor de zon. Niets aan het handje! Ben jij zelf wel eens slachtoffer geweest van een nepaccount op Facebook?

 

WhatsCreepy
Eerder hadden we het nog over de leuke kant van WhatsApp, namelijk de GIFjes. Toch schuilen er ook duistere kanten achter het berichtenmedium. Zo is er namelijk een app die naar alle waarschijnlijkheid binnenkort geblockt wordt.

Men waarschuwt namelijk voor de app genaamd Chatwatch. Via deze app kunnen gebruikers namelijk een log bijhouden van wanneer men voor het laatst online is geweest. Zeker in een week waarin moederbedrijf Facebook op het gebied van privacy vrij negatief in het nieuws is geweest, werkt dit alleen maar nadelig.

Hoe WhatsApp hierop gaat reageren is nog onduidelijk, maar de voorspellingen zijn in ieder geval eensgezind: een verwijdering van de app. Facebook haar reputatie is logischerwijs goed geschaad en daarom is een schandaal rondom een dochterapp natuurlijk niet gewenst…

 

Twitter’s Stempelkaart
Livestreamen is een trend die gedurende 2017 alleen maar verder is gegroeid en in 2018 nog groter zal gaan worden. Toch gebeurt het vaak dat een livestream niet ‘conventioneel’ opstart en de eerste 3 minuten alleen maar uit gekuch bestaat, gepaard met een wild bewegende camera.

In plaats van dat je eerst dus een aantal minuten van Earthquake Simulator moet bekijken, laat Twitter je vanaf vandaag timestamps selecteren in live video’s. Een livestream op zichzelf is vaak langdradig en continu er doorheen klikken is niet bepaald efficiënt. Daarom zijn deze timestamps een gift van bovenaf, zodat het later inschakelen bij een livestream dragelijker wordt!

Twitter timestampsTwitter is hiermee het eerste platform dat vaste timestamps toelaat in haar livestream diensten. Platforms als YouTube, Facebook en Instagram lopen hier nog ruimschoots op achter, maar lijkt het slechts een kwestie van tijd wanneer dit aanslaat op Twitter. Hoe kijk jij bijvoorbeeld naar livestreams? Zit jij de hele rit door of sla jij veel stukjes over?

 


 

Zo is onze recap weer tot haar eind gekomen, maar begint het Paasweekend maar net. Onze Passion ligt naast social media ook bij het vragen stellen, dus sluiten wij onze Goede Vrijdag af met de volgende stelling:

‘Bestaat in 2020 100% van alle advertenties alleen nog maar uit video, GIFjes of ander bewegend materiaal?’

Wij wensen jullie allemaal een fijn Paasweekend! P.S.: Vergeet niet te detoxen na te veel paaseitjes….

LEES OOK: The Social Recap; week 12

Sharing is caring!