Chat with us, powered by LiveChat
 

The Social Recap; week 10

The Social Recap; week 10

Al kijkend op de klok voordat de vrijmibo begint? Nog even volhouden! Tot die tijd hebben wij weer alles van de afgelopen week op een rijtje gezet omtrent de grote social media strijd. Zo ligt er bij Instagram een geheime schatkist open, laat Facebook letterlijk van zich spreken en hebben ze bij Twitter een cursus meetkunde gevolgd. Lees het hier in The Social Recap; week 10!

 

Pirates of the Instabbean

Het ontdekken van geheimen zorgt vaak voor geluk. Bijvoorbeeld dat moment dat je een geheime voorraad koekjes vindt, terwijl je op dieet bent. Deze keer hebben we voor alle mensen op de Gram leuk nieuws, want er zijn maar liefst drie geheime functies ontdekt!

Tijd om deze schatkist eens uit te pakken…

  • We hebben het er eerder over gehad, maar het lijkt er dus toch echt van te komen: bellen en videobellen via Instagram! Eerder betrof het slechts een gerucht, maar lijkt de testfase langzaam maar zeker dichterbij te komen. Wat denken jullie? Is het slechts een kwestie van tijd voor we kunnen bellen via Instagram?
  • De eeuwige strijd tussen Snapchat en Insta zal tot het einde der tijden nog wel door blijven gaan. Als we het de codering namelijk mogen geloven, heeft Instagram plannen om een portretfunctie voor Stories binnenkort uit te brengen.

We zijn allemaal gewend aan de Boomerang en Superzoom, maar nu staat dus de volgende functie op de stoep! Yay or nay?

Wat zeggie?!

Je kunt tegenwoordig alles met Facebook. Polls, livestreams, gifjes en natuurlijk de ouderwetse statusupdate. Toch missen we nog iets in dit rijtje en dat wordt binnenkort werkelijkheid: voice updates.

Een nieuwe functie waarmee context een diepere dimensie kan krijgen met soms erg persoonlijke berichten.

Dat, of tante Bep gaat volle toespraken houden over waarom Viccie een meer avantgarde naam is dan Fikkie. Gelukkig hebben we daar de snooze-knop voor…

Je hart luchten op Facebook krijgt zo een nieuwe betekenis, maar wordt dit dé nieuwe hype? Laat het ons weten!

 

Sn@pchat

Dagelijks taggen we mensen in onze social media-activiteiten. Of je nou een broodje eet met Suzan of aan het trainen bent met het zwangerschapsapparaat in de sportschool met Katrien, we laten het altijd weten. Toch liet er een bepaalde app achter als het gaat om taggen.

Als je het kopje goed hebt gelezen weet je het antwoord al, namelijk Snapchat. Om je daarmee te helpen heeft Snapchat nu eindelijk een tagfunctie! Voeg simpelweg een @ toe in je bericht, noem de persoon waar je mee bent en anderen die de snap zien kunnen een overzicht krijgen van het Snapchat-profiel van de ander!

Zo bijt Snapchat toch een klein beetje van zich af, aangezien Instagram al jaren klakkeloos alles kopieert van Snapchat. Nu slaat het dus terug, omdat taggen in Stories slechts een formaliteit is geworden. Lees nog even door en dan hebben we een leuke stelling voor je in petto!

 

Ons, pond, kilo, Tweet

Donald Trump + Twitter = x. Zo zou een social media formule er hedendaags uit kunnen zien, maar als het aan Twitter ligt wordt wiskunde binnenkort een onderdeel het platform. Het gaat namelijk de invloed meten op maatschappelijke discussies.

Het klinkt onzes inziens ontzettend vergezocht, maar het is aan de andere kant ook goed te begrijpen. Twitter is een van de invloedrijkste platforms waar dagelijks miljoenen meningen de wereld in worden geslingerd. Te pas en te onpas brengt dit positieve en negatieve reacties met zich mee, welke Twitter nu op een aparte manier gaat monitoren.

Welke eenheden, formules of conclusies er gebruikt gaan worden is tot dusver nog onbekend, maar CEO Jack Dorsey heeft hier wel de wens voor uitgesproken.

 

Breaking, maar dan ook echt breaking, news

Tijd voor wat cijfertjes. Facebook wordt wereldwijd door 68% van haar gebruikers als belangrijkste nieuwsbron gebruikt, maar de algoritmes gooien continu roet in het eten. Hierdoor komt ‘breaking news’ vaak een aantal dagen later pas bovenaan in iemands newsfeed te staan.

Wat gaat de grote witte F hieraan doen? Simpel, het geeft nieuwsuitgevers een mogelijkheid om door middel van een rode breaking knop, urgentie aan te tonen in het nieuws! Met effect, want de cijfers, waaronder 4% meer clicks en 11% meer deelacties, spreken voor zich.

Maar betekent dit dat iedere Boer Koekoek deze tag kan plaatsen naast zijn of haar nieuwsberichten? Gelukkig niet, want Facebook selecteert wie het wel of niet mag plaatsen. Verder zit er ook een limiet op van één per dag en vijf per maand, en een tijdslimiet van minimaal een kwartier en een maximum van zes uur.

 

Google Menumaps

Het is vandaag natuurlijk vrijdag, maar je besluit om eens lekker buiten de deur te eten. Alleen een probleempje, je hebt zin in iets specifieks. Laten we zeggen dat je zin hebt in chicken and waffles, maar welk restaurant moet je dan hebben? Je hebt logischerwijs geen zin om continu door allerlei reviews te bladeren en daarom gaat Google Maps je een handje helpen!

Wat je nu kunt doen namelijk is zoeken op trefwoorden in reviews! Zo kun je de zelfbenoemde recensenten op hun woord geloven en makkelijker beslissen bij welk restaurant je daadwerkelijk wilt eten.

 

Snaptacles 2.0

We kennen Snapchat ondertussen als het medium dat niet opgeeft, wat natuurlijk een sterke instelling is. Alleen gaat Snap Inc. iets terug tot leven wekken wat de vorige keer niet bepaald van de grond kwam: de Snapchat Spectacles.

Het idee vanuit Snapchat is dat de camerabril met augmented reality-lenzen twee nieuwe versies (2.0 & 3.0) gaat krijgen. De tweede versie krijgt meer kleuren en een verbeterde camera, versie drie gaat zelfs in op het driedimensionale aspect!

Alleen, is dit niet gewoon trekken aan een dood paard? De eerste versie van de Spectacles kwam vorig jaar op de markt en Snapchat maakte vervolgens een miljoenenverlies. Hoeveel er verkocht waren? Slechts 150.000… Ga jij deze geüpdatete bril kopen of is het toch echt een brug te ver?

—————————————————————————————————————————

Heb je na het lezen weer wat motivatie gevonden om de werkdag af te maken? Fijn! Daarom hebben we natuurlijk om de gemoederen een beetje bezig te houden, de vraag van de week! Deze keer staat Instagram in de spotlights met de volgende vraag:

Heeft Instagram de potentie om Facebook voorbij te streven qua gebruikers en kwaliteit?

Naar aanleiding van slechts twee van de talloze geheimen die Insta ons biedt, leek ons dit wel een gepast afscheid. Fijn weekend allemaal!

Lees ook: The Social Recap; week 9

Sharing is caring!