The Social Recap; week 1

The Social Recap; week 1

Nu de kruitdampen van de feestdagen op zijn getrokken en we weer steevast in het normale leven zijn gerold, is het weer tijd voor de orde van de week! In 2017 maakten we kennis met veel nieuwe features, wat in 2018 niet anders zal zijn. Dus neem weer even de tijd om alle nieuwtjes tot je te nemen in het eerste weekoverzicht van 2k18!

Stories, ook in 2018
2017 was het jaar van de Stories, maar in 2018 gaan de social media giganten hier gewoon vrolijk mee verder. Het volgende koppel dat in het huwelijksbootje stapt: Instagram en WhatsAppBeide platforms zijn onderdeel van moederbedrijf Facebook, dus was het slechts een kwestie van tijd tot de bobo’s een fusie van de twee zouden bewerkstelligen.

2018-01-05_09h43_12

Op dit moment wordt een functie getest waarmee Insta-gebruikers hun Stories meteen door kunnen plaatsen naar WhatsApp. Facebook Inc. insinueert hiermee dat gebruikers van WhatsApp hierdoor meer deze functie zullen gaan gebruiken, omdat het gebruik van Facebook Stories ontzettend tegenvalt.

Maar zie je dan niet 3x hetzelfde? Je hebt per slot van rekening mensen die dezelfde Story zowel op Facebook, Instagram als WhatsApp plaatsen. Gelukkig niet, want Facebook Inc. is op dit moment bezig om een kalibratie functie te ontwikkelen zodat je niet dezelfde Story op een ander platform ziet! Zo zie je niet telkens hetzelfde filmpje van een kat die een krabpaal aan het molesteren is.

Wij zijn ook benieuwd! Gebruik jij WhatsApp Stories?

Van de lijstjes en statistieken?
We kennen ze wel, de like-a-holics. Ben jij ook iemand die graag wilt weten hoe je posts van het afgelopen jaar gescoord hebben? Dan is dit dé website voor jou! Best Nine maakt namelijk een top-9 van jouw best scorende Instagram-posts van 2017.

Om het te laten werken moet je profiel allereerst op ‘open’ staan, want anders wordt het een tikkeltje lastig. Vervolgens vul je alleen jouw gebruikersnaam in op de site 2017bestnine.com en voila! Een jaaroverzicht met de 9 beste posts rolt zo voor je neus uit, klaar om te delen 😉

P.S: De 2016 versie van Best Nine staat nog online, dus waarom pak je deze niet gewoon mee?

‘I’ll Be Back’
Wellicht is het je ontgaan, maar dat vergeven we je voor nu. Het bericht schoot immers voorbij als een ninja en is niet door iedereen gezien. Toch is het een gerucht wat het vermelden waard is, want Vine plant een terugkeer met als hint V2!

2018-01-05_09h57_55

In 2013 was Vine hét platform voor de korte filmpjes, met als gevolg duizenden Vine-compilaties op YouTube. De video’s duurden maar maximaal 7 seconden, wat juist de kracht was van het platform. Het doel was immers om een korte, maar krachtige boodschap over te brengen. Twitter kocht Vine vorig jaar op, wat gepaard ging met veel reacties en een exodus van de content creators van Vine.

Hoe Vine 2.0 eruit zal gaan zien is nog een groot raadsel, maar het is het speculeren wel waard. Denk jij dat Vine 2.0 het goed zal doen op de markt?

 

Van hot naar her gelinkt
Keuzes, keuzes. Wil je in de URL nou linken naar je schitterende Instagram-feed, je florissante Facebook-pagina met 15.000 volgers of juist weer je WordPress-pagina? In de wijze woorden van Henny Huisman, ‘er kan er maar één, de beste (keuze) zijn’.

Laat dit probleem nou verleden tijd zijn met de tool Linkkle!

2018-01-05_10h03_40

Linkkle is een soort centrale hub voor al je linkjes en nog gratis ook! Je maakt een profiel aan, stouwt deze vol met alle nodige linkjes, plaatst jouw Linkkle-link in de URL et voila! Nooit meer gepeins over hoe je dit nou het beste aan kan pakken.

De vraag is alleen of men wel geïnteresseerd is om opnieuw een account aan te maken voor een dienst. We hebben tegenwoordig voor zowat iedere pagina een account en zelfs dat begint onoverzichtelijk te worden. Toch zou deze dienst de angel uit het conflict kunnen halen. Niet alleen omdat je alles op een rijtje hebt, maar omdat je de klant ook een keuze geeft. Uitgebreide speurtochten om jouw kanalen te vinden zijn dus niet meer nodig!

Wat jij? Trek jij de haren uit je hoofd en is dit een gouden oplossing of zit alles eigenlijk wel snor?

De Goede Voornemens!
Een onvermijdelijk onderwerp zo in de eerste week van januari, maar we houden hem er toch in! Wat verwacht jij in 2018 op het gebied van social media? Wordt Facebook nog groter? Haalt Snapchat Instagram weer in? Of gaan we hier in Nederland langzaam meer zien van Amazon?

Houd onze socials en website goed in de gaten, want ook dit jaar zullen we weer de nodige kennis met jullie delen!