Social media wel of niet uitbesteden

Social media wel of niet uitbesteden

Uit onderzoek blijkt dat 50% van de social media gebruikers onder de 35 jaar een online aanbeveling van vriend of vriendin opvolgt. Is jouw bedrijf nog steeds niet actief op social media? Kom dan nu in beweging! Je kunt zelf de dagelijkse werkzaamheden in de wacht zetten om je online presence te verbeteren óf je kunt deze onmisbare dienst uitbesteden. Wat is eigenlijk beter? Wij zetten de voor- en nadelen van social media outsourcing voor je op een rij.

Niet uitbesteden
Als bedrijf heb je hard gewerkt om een eigen stijl en tone of voice te creëren. Het is wat jouw bedrijf eigen maakt, waar men je aan herkent. Een gevaar van social media uitbesteden is dat de ingehuurde partij jouw hard verdiende imago naar de knoppen kan twitteren. Het is daarom belangrijk om uitgebreid kennis te maken met het bedrijf dat je inhuurt voor jouw tweets, posts en statusupdates. Daarnaast kost het uitbesteden van social media geld. Dat weegt echter niet op tegen de voordelen van social media outsourcing.

Wel uitbesteden
logo social mediaSocial media is altijd online. Veel bedrijven staan er niet bij stil dat je soms wel twee hele FTE’s nodig hebt om onder meer de LinkedIn-, Twitter- en Facebookaccounts actief bij de houden. Door jouw social media accounts uit handen te geven, behoud je niet alleen alle mankracht binnen je bedrijf, maar weet je ook zeker dat het daadwerkelijk goed gebeurd. Social media management is niet iets wat je ‘er even bij’ doet, er komt veel meer bij kijken. Goede ervaring binnen het vakgebied is daarom niet onbelangrijk. Voor social media bureaus is het monitoren van jouw pagina’s prioriteit nummer één. Daarnaast meten ze de effecten van het social media gebruik. Naast het feit dat je je als ondernemer kunt blijven richten op je core business, word je ook ondersteund met kennis en adviezen.

Durf je het niet helemaal aan een social media bureau in te schakelen? Vraag dan een proeftijd aan en ervaar hoe effectief het is deze activiteit uit te besteden. Ben je overtuigd van de relevantie van social media? Twijfel dan niet en neem contact met ons op voor meer informatie. Met ons team kunnen we een wereld van verschil voor je maken. Wil je social media, dan wil je ons! Bel ons op 010 – 341 90 74 of mail naar info@somention.com.

Bron: Eélan Media

Sharing is caring!