Social media uitbesteden: Waarom je het juist moet doen!

Social Media Uitbesteden

Social media uitbesteden: Waarom je het juist moet doen!

Naast dat iedereen tegenwoordig 24 uur online bereikbaar is, is het ook voor bedrijven heel belangrijk om zichtbaar te zijn op social media. Als organisatie tel je eigenlijk niet meer mee zonder Facebook-profiel, Twitter-account en LinkedIn-pagina. Je moet immers online gezien worden!

Helaas levert het aanmaken van deze profielen nog niet meteen de gewenste resultaten op: als die er eenmaal zijn, zul je ook echt actief aan de slag moeten met je pagina’s! Het is dan ook begrijpelijk dat veel bedrijven worstelen met hun social media. Want social media onderhouden kost veel tijd. Tegenwoordig zijn er daarom veel bedrijven die hun social media uitbesteden aan een professioneel social media bedrijf als Somention. Het klinkt misschien wat eng om jouw online communicatie uit handen te geven aan een andere partij, maar alleen al bij Somention gingen honderden bedrijven je voor! Ik geef je mijn persoonlijke voordelen waarom je juist wél je social media moet uitbesteden.

1. Social media uitbesteden scheelt veel kostbare tijd

Het bijhouden van social media kost veel werk en werk kost tijd. Kostbare tijd, die je waarschijnlijk liever aan andere dingen besteedt. Een social media plan is zo geschreven en goede voornemens zijn snel gemaakt. Toch worden social media vaak vergeten en worden een soort ‘vergeten project’. Als je jouw social media uit handen geeft, heb je er geen omkijken meer naar. Alle accounts worden up-to-date gehouden, er wordt gezocht naar relevant nieuws, er wordt geregeld nieuwe content gedeeld met jouw doelgroep en volgers worden continu te woord gestaan. En zelf ben je er geen tijd meer aan kwijt!

2. Experts met kennis van zaken nemen het over

Misschien weet je zelf ook niet precies hoe je het allemaal aan moet pakken en heb je weinig kennis van social media. Als je ervoor kiest om je social media uit handen te geven, laat je het over aan experts met kennis. Zij hebben verstand van online zaken en weten hoe ze het aan moeten pakken: van de juiste profielfoto, tot de juiste zendtijd van jouw tweets. Van de juiste tone of voice, tot de juiste lengte van een LinkedIn-bericht. Op die manier haal je namelijk nog meer voordelen uit jouw social media.

3. Jouw pagina’s worden continu online gemonitord

Het gebeurt veel bedrijven dagelijks: klanten en geïnteresseerden vuren vragen op hen af alsof het niets is. Maar dan wel via social media. Tijdens drukke kantooruren wordt het lezen van de berichten die binnenkomen via social media vaak vergeten, waardoor belangrijke items je kunnen ontgaan of onderop de stapel met werk belanden. Als je jouw social media uitbesteed, worden jouw pagina’s constant gemonitord. Hierdoor worden alle relevante berichten opgevangen en weet je precies wat er speelt in jouw werkveld. Natuurlijk overleggen we altijd even wat we het beste kunnen antwoorden op vak inhoudelijke zaken, want jouw professie, blijft jouw specialiteit natuurlijk!

4. Beter klantcontact & meer vertrouwen

Dit continue monitoren leidt tot beter contact met jouw klanten. Het wekt vertrouwen op als klanten merken dat jouw bedrijf te allen tijde bereikbaar is voor vragen, opmerkingen en/of klachten. Jouw klanten zijn waarschijnlijk overal te vinden op social media, dus het is goed om te zorgen dat je hen voortdurend te woord kunt staan.

Wil jij jouw social media uitbesteden? Somention neemt het graag van je over! Wij zullen alles voor je regelen, van begin tot eind. Wil je meer weten? Neem dan vrijblijvend contact met ons op!

Sharing is caring!