Chat with us, powered by LiveChat
 

Snapchat vs. Instagram: welk sociaal medium groeit sneller?

Snapchat vs. Instagram: welk sociaal medium groeit sneller?

De hotste social mediakanalen van nu zijn toch wel Snapchat en Instagram. Het draait allemaal om de foto, weinig tekst, filtertje eroverheen en gaan! Beide kanalen groeien nog steeds als kool, maar welke van de twee spant de kroon? Jumpshot besloot het uit te pluizen en maakte hier een fijne infographic van.

 

Aan het begin van 2016 stak Instagram met kop en schouders boven Snapchat uit. Echter, Snapchat heeft met een aantal updates behoorlijk aan de weg zitten timmeren en ondertussen kunnen we concluderen dat Snapchat wereldwijd op dit moment maar liefst 25% meer nieuwe gebruikers aantrekt dan Instagram. In de VS ligt het percentage met 87% zelfs nog hoger. Ook al lijken de groeicijfers van Snapchat het op dit moment te winnen van Instagram, in Rusland en Indonesië is Instagram nog steeds de allergrootste. In Rusland heeft Instagram zelfs 16x zo veel gebruikers dan Snapchat!

En dachten wij dat Snapchat alleen populair onder millennials was? Daar begint langzaam aan verandering in te komen! Ook oudere generaties lijken steeds meer gebruik te gaan maken van het medium. Hoewel dit medium lang niet voor elk bedrijf geschikt is om gebruik van te maken, wordt het met de groter wordende gebruikersgroep wellicht steeds belangrijker om te overwegen of het inzetten van Snapchat van meerwaarde is voor jouw bedrijf.

Bekijk alle cijfers in onderstaande infographic. Meer informatie over het gebruik van Snapchat voor bedrijven? Wij geven je graag advies onder het genot van een kopje koffie!

Snapchat-vs-Instagram_final_blog (1)

Sharing is caring!