Snap Ads: 3 manieren waarop Snapchat jouw merk versterkt

Snap Ads: 3 manieren waarop Snapchat jouw merk versterkt

Je zult het bijna niet geloven, maar Snapchat viert dit jaar alweer zijn tiende verjaardag. In die tien jaar is het Snapchat gelukt om uit te groeien tot één van de grootste social media platformen ter wereld. Honderden miljoenen mensen wereldwijd hebben de app met het witte spookje op hun telefoon. Ondanks het enorme aantal dagelijkse gebruikers van Snapchat, zien we dat veel bedrijven nog altijd niet aanwezig zijn op de app. Een gemiste kans in onze ogen. Snapchat biedt voor merken namelijk ontzettend veel mogelijkheden.

Snapchat is de uitvinder van de Story, een concept dat mensen tegenwoordig misschien beter kennen van Instagram. Naast de Story kent Snapchat echter meerdere concepten die de app echt uniek maakt voor merken. Benieuwd naar wat er allemaal mogelijk is? Wij zetten een paar van onze favoriete functionaliteiten voor je op een rij!

 

On-demand Geofilters

Wanneer iemand een foto of video maakt op Snapchat, krijgen zij de optie om aan die foto een filter toe te voegen. Een filter is in dit geval een soort fotolijst die mensen over hun foto heen leggen voordat ze hem delen. Veel Snapchatters maken gebruik van dit soort filters om te laten zien aan hun vrienden waar ze zijn of wat ze doen. Als merk kun je je eigen filter maken, uploaden en adverteren. Mensen binnen jouw doelgroep krijgen jouw filter te zien als optie wanneer ze een Snap maken en kunnen deze gebruiken en delen met vrienden.

Wat deze filters echt bijzonder maakt, is de manier waarop je ze target. Het is mogelijk om een filter te adverteren voor een breed publiek; landelijk of regionaal. Maar je kunt ze ook heel gericht targeten, op een specifieke locatie. Denk hierbij aan een park, een straat of zelfs een enkel gebouw. Bezoekers van de door jou gekozen locatie kunnen allemaal gebruik maken van jouw filter. Deze On-demand Geofilters zijn hierdoor de ideale tool om jouw winkel, uitgaansgelegenheid of evenement te promoten.

 

Augmented Reality lenzen

Misschien wel dé reden dat Snapchat zo’n hit is, zijn de Augmented Reality lenzen. Dit zijn effecten die je toepast op je camera in Snapchat en waarmee je de meest waanzinnige dingen laat gebeuren in je video. Stemvervormers, geschminkte gezichten of zelfs je hele gezicht veranderen. Maar Augmented Reality (AR) lenzen blijven niet beperkt tot grappige effecten voor op je gezicht. Ook de wereld om je heen kan het tot leven laten komen met de vetste animaties.

(tekst gaat onder de video’s verder)

 

Als je ziet wat je allemaal met AR lenzen kunt doen is het geen verrassing dat Snapchatters massaal van deze effecten gebruik maken. Als merk wil je hier natuurlijk op inspelen door je eigen AR ervaring te bouwen en te promoten op Snapchat. Zeker wanneer je bedenkt dat mensen gemiddeld zo’n 15 seconden aan de haal gaan met gesponsorde lenzen, is het snel duidelijk wat de meerwaarde is van AR lenzen voor jouw merkbeleving. 

 

Collection ads

Adverteren op Snapchat kan veel verder gaan dan het genereren van een groot bereik of veel engagement. Een van de grootste krachten van Snapchat is de swipe-up: een naadloze overgang van advertentie naar een bijbehorende webpagina. In veel gevallen zien we dat de kosten voor zo’n swipe-up op Snapchat stukken lager liggen dan de kosten per klik op andere platformen zoals Facebook of zelfs Instagram. Snapchat is dus een fantastische optie om meer verkeer naar je website te krijgen.

De meest simpele variant van zo’n advertentie bevat een enkele link en een knop onderaan je advertentie getiteld ‘More’. Swipe de advertentie omhoog en je bevindt je direct op de website van de adverteerder. Wat er pas echt goed uitziet zijn de zogeheten collection ads. Dit is een uniek advertentiemogelijkheid op Snapchat dat je de optie geeft om 3 of 4 producten van je website uit te lichten. Elk afzonderlijk product linkt door naar de productpagina op je website. Met een mooie video laat je jouw doelgroep met de producten kennismaken en met één druk op de knop zijn ze klaar om te bestellen. Collection ads zijn hiermee de perfecte manier om meer mensen naar jouw webshop te leiden en aankopen te stimuleren!

Wie bereik je op Snapchat?

Snapchat biedt fantastische creatieve opties om jouw doelgroep te bereiken. De vraag is alleen: bevindt jouw doelgroep zich ook op Snap? Natuurlijk is de match tussen je doelgroep en het platform bepalend voor het succes van elke campagne.

Snapchat is met name een hit onder jongeren. Van alle grote social media platformen is de doelgroep op Snapchat de jongste. 61% van alle Snapchat-gebruikers in Nederland is tussen de 13-24 jaar oud. Slechtst 17% van de gebruikers is 35 of ouder. Snapchat is dus het ideale platform voor merken waarvan de doelgroep bestaat uit scholieren en studenten.

De gebruikers van Snapchat zijn niet alleen erg jong, maar ook bijzonder actief en betrokken op het platform. De gemiddelde Snapchat gebruiker opent de app maar liefst 30 keer per dag! Dit geeft jouw merk meer dan genoeg kansen om je doelgroep aan te spreken en met ze in contact te komen.

Waar wacht je nog op?

Snapchat onderscheidt zich met nieuwe en innovatieve manieren voor merken om met mensen te communiceren en ze aan je te binden. Daarnaast ontwikkelt het platform zich razendsnel. Onlangs is er bijvoorbeeld de nieuwe Brand Profile functie geïntroduceerd, waarmee je als merk een eigen profiel maakt waar al jouw video’s, filters en lenzen terug te vinden zijn. Mensen volgen je profiel om op de hoogte te blijven van alle updates van jouw merk. Deze functie is gloednieuw en staat nog in de kinderschoenen, maar is een mooi voorbeeld van de voortdurende ontwikkelingen binnen Snapchat.

Wij denken dat Snapchat ontzettend veel kansen biedt voor bedrijven om in contact te komen met een ontzettend actieve en betrokken doelgroep. Benieuwd naar wat Snapchat kan betekenen voor jouw merk? Ons team van gecertificeerd Snapchat Ads managers denkt graag met je mee! Neem contact met ons op via info@somention.com of 085 876 95 50.

Delen mag ↓